η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

    
 

Νοέμβριος 2006

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Σχετικά με την πρόταση του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γεωργίου Σούρλα που αφορά τον ναύαρχο Ε.Α. κ. Αντώνη Αντωνιάδη, επίτιμο αρχηγό Γ.Ε.Ν.
                                                 
  Τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Αλεξάντρ Λιτβινένκο;      Μάγειρας, 30.11.2006
 ....Η γνώμη μου είναι ότι το κεφάλαιο της ΕΕ έχει εμπιστοσύνη στις συναλλαγές με τη Ρωσία. Συναλλαγές που προδιαγράφουν την αρχή μιας νέας πολιτικοοικονομικής πλατφόρμας και δεν θα γίνει θύμα μερικών ακοινώνητων τυχάρπαγων στοιχείων που κατά πασά πιθανότητα δεν θα είναι και οι τελευταίες τους δολοφονίες.
                                             
  Το χάος!!!!!   Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 30 Δεκεμβρίου 2006
 .....
βγήκε και αυτός και μας το πέταξε κατάμουτρα. -Παραλάβαμε χάος. Φίλοι μου εδώ έπεσα κάτω, ξερός. -Τι γίνεται ρε κύριοι, αν είναι δυνατόν να είσαστε κύριοι, με αυτό το χάος;. Που το βρήκατε; Ποιος το έφτιαξε; Ποιος θα το διορθώσει; Ως πότε θα μας το πετάτε κατάμουτρα; Και αφού όταν είσαστε στην αντιπολίτευση τα γνωρίζατε όλα, βλέπατε το χάος, ξέρατε ότι θα παραλάβετε χάος, γιατί αγωνιστήκατε να γίνεται εξουσία; Για να μας πείτε κι’ εσείς ότι παραλάβατε χάος και θα το παραδώσετε στους άλλους; Δεν ντρέπεστε λιγάκι ρε σεις; Ίχνος φιλότιμο δεν υπάρχει πάνω σας; Ου να μου χαθείτε παληοκαραγκιόζηδες.
                                               
  ΚΡΑΤΟΣ -                                                         Μάγειρας, 30.11.2006
Υπό διάλύση το σημερινό «δημοκρατικό» κράτος που σφετερίζεται την ελευθερία του πολίτη
 ......  Οι ανθρώπινοι πολιτισμοί δεν φράζονται με κρατικά σύνορα για να διατηρηθούν, αλλά καλλιεργούνται όπου γης για να μεταδοθούν, να διαμορφώσουν και να διαμορφωθούν. Δεν υπάρχουν αναλλοίωτοι πολιτισμοί.
                                                                                
  Ντοκουμέντα της ντροπής    Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 30 Δεκεμβρίου 2006
Ένα ντοκουμέντο ντροπής γιά την Ελλάδα έχει αρχίσει ήδη, μέσα από τα τηλεοπτικά δίκτυα, να κάνει το γύρο του κόσμου αφήνοντας τις πλέον άσχημες εντυπώσεις σε όσους το βλέπουν. Πρόκειται για την βιντεοταινία του άγριου ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Φίλιππου Δημητρίου, από ομάδα αστυνομικών με στολή αλλά και με πολιτική περιβολή σε κεντρικό δρόμο της συμπρωτεύουσας......
                                               
  Ούτε τιάρα ούτε φτυάρα          Του πρώην Βουλευτή Έβρου Χρήστου Κηπουρού, 29.11.2006
Τη στιγμή που ο Tayyip Erdogan φωτογραφιζόταν με τον Πάπα κάτωθεν του πορτρέτου του Κεμάλ, λίγο πριν ο Ποντίφικας πάει να καταθέσει στεφάνι στο μαυσωλείο του, είμαι βέβαιος ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός ψέλλιζε το γνωστό στους Έλληνες στίχο: «Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα». Ως πατέρα της Τουρκίας άλλωστε «Atatürk», τον γράφει κι η Αγία Έδρα στο πρόγραμμα επίσκεψης. Το δε «u», με δύο πάνω τελίτσες.
                                                                                                 
Ούτε τιάρα ούτε φτυάρα (pdf 350KB)
                                                         
  Από το Έμπολι, εις την Πόλιν   Από συνέντευξη του Χρήστου Κηπουρού σε Ρ/Σ,  28.11.2006
Ξαναδιάβασα πριν λίγο καιρό το βιβλίο του Κάρλο Λέβι «Ο Χριστός σταμάτησε στο Έμπολι» κι αναρωτήθηκα αν το «Έμπολι» της Κάτω Ιταλίας, σχετίζεται με τη φράση «εν Πόλει», όπως λέγεται ότι «Ίσταμπουλ» σημαίνει «εις την Πόλιν». Συνεχίζοντας δε την ανάγνωση, είδα ότι το χωριό εξορίας του αφηγητή Γιατρού λέγεται Γκαλιάνο και θυμήθηκα τον Εντουάρντο Γκαλλεάνο που συνέγραψε τις «Ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής». Σκέφτηκα λοιπόν ότι και στο εκκλησιαστικό σώμα της Πόλης, που είναι πάλι σήμερα στην επικαιρότητα, δεν είναι μόνο οι φλέβες ανοιχτές και οι αρτηρίες αλλά και η Κεφαλή.
                                                       
Από το Έμπολι, εις την Πόλιν  (pdf 780KB)
                             
  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΣΚΙΤΣΟΥ                    27.11.2006
Η International Art Society διοργανώνει διαγωνισμό Ζωγραφικής - Σκίτσου
                                            
  Κεμαλικότεροι του Κεμάλ Δήλωση Χρήστου Κηπουρού με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα στην Τουρκία, 27.11.2006
....
Αν επιτρέπονταν, είχα να υποβάλλω συνολικά δύο ερωτήσεις στον Προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας. Πρώτον, για την προγραμματισμένη ευθύς μετά την άφιξη, επίσκεψη στο μαυσωλείο του Τούρκου Χίτλερ. Και δεύτερον, θα τον ρωτούσα για το αν άπτεται των αρμοδιοτήτων του να κάνει χρήση του μεγάλου διεθνούς του κύρους, να απευθυνθεί στην UNESCO που με τη σειρά της να επιβάλει, έστω και τώρα, ένα συμβολικό πρόστιμο διατήρησης των αυθαίρετων μιναρέδων της Αγίας Σοφίας, που έλεγα. Κάτι άλλωστε που γίνεται σε όλα τα αυθαίρετα, και που δεν μπορεί να εξαιρεί τα μνημεία......
                                                  
Κεμαλικότεροι του Κεμάλ (pdf 500KB)
                                         
  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ           Γιάννης Στρατής, 27.11.2006
Ο Τίτλος της έκθεσης "ODYSSEY WITHIN", βγαλμένος μέσα από τα σπάργανα της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας μας, κάνει την εμφάνισή της στην μεγαλούπολη των Η.Π.Α και από εκεί ταξιδεύει και αγκαλιάζει τις καρδιές όλων των ανθρώπων. Δίνοντας έτσι το ισχυρό μήνυμα του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Ιστορίας μας. Η Τέχνη εδώ και μάλιστα η Ελληνική Κουλτούρα γίνεται και πάλι Πυρσός του Φωτός σε ολάκερη την Οικουμένη. Μια Οικουμένη η οποία φαντάζει να μας δείχνει ότι κάτι τέτοιο «ίσως» να το χρειάζεται........
                                           
  ΤΟ ΙΟΥΔΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ   του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη, 22.11.2006
 .... Εκ της συζητήσεως προέκυψε ότι η Ελλάδα ζει σε χειρότερο Εκκλησιαστικό Μεσαίωνα εξ όλων των λοιπών Ευρωπικών χωρών. Η Εκκλησία της Ελλάδος δια του Αρχιεπισκόπου της επεμβαίνει σκανδαλωδώς στα Πανεπιστήμια και παραβιάζει βαναύσως την αυτοτέλεια των. (Αλλά να ήτο στα Πανεπιστήμια; Εδώ έχει μεταβάλλει σε φέουδο του τις Ενοπλες Δυνάμεις. Ας ρίξουν μιά ματιά στην ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ, όργανο της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Σρατού Ξηράς και θα αντιληφθούν το Ιουδαιοχριστιανικό Παρακράτος σε όλο του το μεγαλείο)
                               
  Το μειονοτικό της Θράκης    Του πρώην Βουλευτή Έβρου Χρήστου Κηπουρού,  20.11.2006
Ευχαριστώ και εγώ τις ΗΠΑ αλλά για διαφορετικούς λόγους. Όχι σαν αυτούς της μακροημέρευσης που είχαν στο μυαλό τους πρωθυπουργοί, όταν προ δεκαετίας και, ανέπεμπαν τις προς τις ΗΠΑ ευχαριστίες τους. Οι δικοί μου λόγοι είναι σαν εκείνους που ενέπνεαν το Λυσία κατά την εκφώνηση του υπέρ αδυνάτου λόγου του. Μάλιστα αποτέλεσαν την αιτία όχι μόνο για να γεννηθούν μια ή έστω δύο αλλά τρεις ιδέες και προτάσεις οι οποίες κι αναπτύσσονται στα ισάριθμα μέρη της νέας τριλογίας σχετικά με το μειονοτικό της Θράκης και την Αμερικανική θέση περί Τουρκικής μειονότητας.......
                                                 
Το μειονοτικό της Θράκης (pdf 1.6MB)
                                          
 

Σχετικά με την πρόταση του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γεωργίου Σούρλα
ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ
 
Ανακοίνωση υπ' αριθμ. 189 / 14.11.2006
Με βαθιά απορία ανάμεικτη με πολιτική αγανάκτηση διαβάσαμε σήμερα στον ημερήσιο Τύπο για την αχαρακτήριστη πρόθεση του εκ των αντιπροέδρων της Βουλής κ. Γεωργίου Σούρλα να καταθέσει ερώτηση με την οποία να ζητάει από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να... αφαιρεθεί ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού Γ.Ε.Ν. από τον ναύαρχο Ε.Α. κ. Αντώνη Αντωνιάδη επειδή με το δικαίωμα επιλογής ή απόρριψης θρησκευτικών και φιλοσοφικών πεποιθήσεων το οποίο έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης, εξέφρασε «περιφρόνηση προς τον Χριστιανισμό» (!)
                               

 

ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ     Του πρώην Βουλευτή Έβρου Χρήστου Κηπουρού,  13.11.2006
Αφιερώνεται στη γεμάτη από Πόρτες του Πολυτεχνείου
Ελληνική Περιφέρεια.
Δεν αφιερώνεται στο εργοστάσιο «Ανισοκρατία» που τις παράγει ούτε βέβαια
στο πολιτικό προσωπικό, όποια θέση κι αν κατέχει στην παραγωγική αλυσίδα.
     
Θράκη 17 XI 2006, 33 χρόνια μετά,
                          
ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  κείμενο σε pdf (2.9ΜΒ)   
                                         

 

Τα παιδιά του Κολιγιάννη ποιόν είχανε πατέρα;   Βλάσης Αγτζίδης Ιστορικός, 13.11.2006
το κείμενο είναι αναρτημένο σε pdf (130KB)
                                     

 

Στην Ελλάδα, η Παιδεία νοσεί!      Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 12 Νοεμβίου 2006
Η σεξουαλική συνεύρεση μιάς ομάδας μαθητών με μιά συμμαθήτριά τους στις τουαλέτες του σχολείου, στην Αμάρυνθο της Ευβοίας, κατέδειξε γιά μιάν ακόμη φορά το μεγάλο πρόβλημα της μαθητικής παραβατικότητας, που υπάρχει μέσα στα σχολεία της Ελλάδας με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ο χώρος της Παιδείας σε όλες του τις βαθμίδες. Δεν είναι δική μου υπόθεση να χαρακτηρίσω σαν βιασμό ή σαν εθελουσία συνεύρεση το γεγονός αυτό. Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη και ακόμη δεν αποφάσισε γι΄ αυτό.
                        

  H Διδασκαλία της Εξέλιξης της Ζωής στο σχολείο    Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2006
Πανελλήνια Ένωσης Βιοεπιστημόνων,

 ....... η θεωρία της Εξέλιξης με τη συμβολή της γενετικής, της συστηματικής και της μοριακής βιολογίας, αποτελεί την κύρια, την ενοποιητική θεωρία της Βιολογίας που καθόρισε την ιδιοπροσωπία της και την ταυτότητά της.
Η απάντηση σε αιώνια ερωτήματα του ανθρώπου για την προέλευση και το μέλλον της ζωής, η έρευνα και μελέτη των γνωστικών πεδίων της βιολογίας, αλλά και οι εφαρμογές της βιολογίας σήμερα σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητές μας γίνεται κατανοητή μέσα από το πρίσμα της ιστορικής συνέχειας της ζωής και της εξελικτικής σκέψης. ....
                                                         
   'Ανθρωποι απο ομίχλη     του Lary Cool, 8 Νοεμβρίου 2006
                               
  Τι διχάζει τον αμερικανικό λαό      Μάγειρας, 5.11.2006
Σίγουρα, αυτά που διαβάζουμε στις εφημερίδες, βλέπουμε στην τηλεόραση και ακούμε στα ραδιόφωνα, ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα γεγονότα τα οποία διχάζουν τον αμερικανικό λαό. Όπως μας είναι επίσης γνωστό ένα από αυτά και το σημαντικότερο είναι ο πόλεμος στο Ιράκ. Ένας προληπτικός πόλεμος, όπως τον ονομάζουν οι πολεμοκάπηλοι που τον κάνουν. Ο G.Bush έβγαλε πάλι τη γραβάτά του, φόρεσε το τεξάνικό του καπέλο και δίνει απεγνωσμένη μάχη προ των αναμενόμενων εκλογών του Κογκρέσου, για να πείσει τους εκλογείς, ότι ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, όσον αφορά την ασφάλεια των ΗΠΑ. ......
                                                       
              ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ -  ΠΡΟΤΑΣΗ    Πασχάλης Παπαχριστόπουλος, Βρυξέλλες, 5.11.2006
Για την ΣΥΜΕΤΤΟΧΗ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ
Πάγιο αίτημα των αποδήμων Ελλήνων πολιτών τα τελευταία 30 χρόνια, είναι η δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος στις Ελληνικές Εθνικές εκλογές, από την εκάστοτε χώρα διαμονής των. Παρόλο που όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν συνταγματικά καθιερωμένο το δικαίωμα (αλλά παράλληλα βάσει του νόμου και την υποχρέωση) συμμετοχής στις Εθνικές εκλογές, στην πράξη αυτό είναι αδύνατον να υλοποιηθεί από τους εκτός επικρατείας πολίτες, (εκτός βεβαίως και αν μεταβούν αυτοπροσώπως στην Ελλάδα για να ψηφίσουν). .....
   
 

Οκτώβριος 2006

   
  Γερμανο-Ισραηλινά επεισόδια                             Μάγειρας, 31.10.2006
Απ΄ ότι διαβάζουμε, είναι άξιο σχολίου, τα επανειλημμένα «μυστήρια» επεισόδια μεταξύ του γερμανικού ναυτικού και της ισραηλινής αεροπορίας στη Μεσόγειο και μάλιστα σε διεθνή ύδατα, προ των λιβανικών ακτών. Το γερμανικό ναυτικό, η συμμετοχή του οποίου έγινε σύμφωνα με την ειρηνευτική απόφαση Νο. 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ της 11 Αυγούστου, να περιπολεί τις ακτές του Λιβάνου, δέχτηκε επικίνδυνες εικονικές επιθέσεις από την ισραηλινή αεροπορία, γεγονός που «σοκάρισε» τη γερμανική κυβέρνηση που θεωρούσε σαν πολιτική επιτυχία τη συμμετοχή του ναυτικού της στην διεθνή ειρηνευτική δύναμη. ...
                                                  
  Το όχι της 28 του Οκτώβρη 1940                   Μάγειρας, 28 Οκτωβρίου 2006
Ανιχνεύοντας τον Τύπο και τα αρχεία, με την γνώμη ότι η εθνική γιορτή της 28ης του Οκτώβρη δεν είναι κτήμα κανενός κόμματος και δεν επισκιάζεται από καμία πολιτική ιδεολογία διαλέξαμε τα παρακάτω κείμενα για να φρεσκάρουμε τις μνήμες μας.
«Ζήτω το ΟΧΙ! Ζήτω η ΕΛΛΑΣ!
Εορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940, αντλώντας από το μεγαλείο του Ελληνικού παρελθόντος, δύναμη για το παρόν και έμπνευση για το μέλλον» 
               
«Η ανακοίνωσις του Ι. Μεταξά   Περισσότερα στην επιμέλεια του Φειδία Ν. Μπουρλά
                      
  «Οι ιδεολογίες έχουν πεθάνει» λένε μερικοί.   Μάγειρας, 25.10.06
Η Ιδεολογία προηγείται της πραγματικότητας, η οποία ταυτόχρονα είναι εκείνη που τη δημιουργεί. Ιδεολογίες υπήρξαν και θα υπάρχουν όσο θα υπάρχουν άνθρωποι. Αυτές έρχονται και παρέρχονται. Το τέλος μιας ιδεολογίας είναι ταυτόχρονα η αρχή μιας νέας που την αντικαθιστά. Οι ιδεολογίες είναι σαν τους μετεωρίτες, φωτίζουν εν κινήσει και χάνονται στο σκοτάδι. Οι αναφορές του Τζορτζ Μπους στο Θεό, και μάλιστα η προσωπική συνάντηση μαζί του, θεμελιώνει μια ιδεολογία που ισοδυναμεί με παραλογισμό και φρενίτιδα. Είναι πιο καταστροφικό από πολλές ατομικές βόμβες.
                       
  Η ανεργία στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο 2006.          Σπύρος Γκαρός, Νυρεμβέργη, 24.10.2006
Μείωση της ανεργίας, αύξηση της φτώχειας.

                                       
  Τα παραλειπόμενα των εκλογών   Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 24 Οκτωβρίου 2006
Με επαναληπτική ψηφοφορία της δεύτερης Κυριακής, ο κύκλος των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών τέλειωσε. Κάποιοι νίκησαν, κάποιοι έχασαν, κάποιοι συνεχίζουν να προβληματίζονται τι ακριβώς έγινε, μοιάζοντας έτσι να μην έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει το πως και το γιατί. Οι απαντήσεις πολλές. Ας ψάξουν να τις βρουν.
                                     
  Η κάλπη στη Θράκη δεν μένει ποτέ έγκυος    Του πρώην Βουλευτή Έβρου Χρήστου Κηπουρού, 20.10.2006
Για άλλη μια φορά τα αποτελέσματα των Δημοτικών και των Νομαρχιακών εκλογών στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραμένουν ασχολίαστα αν όχι στο σκοτάδι. Γιατί γίνεται αυτό; Διότι το αποφεύγουν τόσο οι μεν όσο και οι δε. Την πρώτη πρόβλεψη την έκανα προ μηνών. Έλεγα τότε ότι το ΠΑΣΟΚ αποσιωπώντας την Πομακικότητα της Καραχασάν, προσέφερε την Ιφιγένεια αυτή των Πομάκων, όπως την χαρακτήριζα, βορά στο γειτονικό Κεμαλισμό, ούτως ώστε ο τελευταίος να ολοκληρώσει μια ακόμη πράξη πολιτισμικής γενοκτονίας στον Πομακικό χώρο.
                                         
Η κάλπη στη Θράκη δεν μένει ποτέ έγκυος σε pdf
                                                 
  ΤΟ ΚΟΣΜΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 1940   του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη, 20.10.2006
Εμείς τα παιδιά του 1940 κάθε τέτοια εποχή θυμόμαστε την συγκλονιστική Εποποιεία της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της Εθνικής μας Αντίστασης. Τότε που σύσσωμο το Ελληνικό Εθνος είπε το Κοσμοιστορικό ΟΧΙ στην φασιστική Ιταλία και στην Ναζιστική Γερμανία. Απο τότε πέρασαν 66 χρόνια και τα παιδιά εκείνης της εποχής μπήκαμε στην Τρίτη ηλικία, αλλά ποτέ δεν ξεχάσαμε εκείνη την Μεγάλη Ημέρα. Μέσα σ' ένα ξέφρενο παραλήρημα απο ενθουσιασμό, εθνικό παλμό και υπερηφάνεια βαπτισθήκαμε στην προαιώνια ένδοξη Ιστορία του Ελληνικού Εθνους.

Ο Διαγόρας γράφει: -Αγαπητέ μου Στρατηγέ διάβασα το άρθρο σου "ΤΟ ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ"
                            

  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ     Στυλιανός Στυλιανούδης, 19.10.2006
Ελληνικό Εθνικό Κέντρο, Αλεξάνδρεια, Βιρτζίνια, ΗΠΑ
Παρακολουθούμε εκ τον σύνεγγυς τους χειρισμούς σας από την ήμερα που αναλάβατε την ηγεσία της Ελληνικής διπλωματίας και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον κάποια σύγχυση στη σκέψεις σας για να μη χρησιμοποιήσουμε πιο βαριές εκφράσεις!
Αξιότιμη κ. Μπακογιάννη, δειλά αλλά σταθερά θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν είσθε υπάλληλος του Στέιτ Ντεπάρτμεντ ούτε υποτακτική του κ. Γκιούλ, Ο Ελληνικός Λαός σας έχει δώσει την εντολή να χειριστείτε τις εξωτερικές υποθέσεις της χώρας. Φαίνεται όμως ότι αυτή η εντολή έχει ξεχαστεί! ...

                                                
 

Εμείς δε λέμε και ξελέμε                         Μάγειρας, 18.10.2006
Δεν είμαστε οι καλύτεροι, ούτε οι δικαιότεροι. Το μόνο μας γνώρισμα, αν όχι προτέρημά μας, είναι το αναγκαίο ενδιαφέρον που δείχνουμε για τα κοινά. Με το ίδιο σκεπτικό εκτιμούμε όλους εκείνους, που διαβάζουν, γράφουν, συζητάνε και άμα λάχει κατεβαίνουν και στο δρόμο και διαδηλώνουν. Και το κάμνουν όχι βέβαια στη βάση κάποιας στείρας ιδεολογίας, αλλά το τολμούν για να κάνουν κριτική στους πολιτικούς που χτες ακόμη οι ίδιοι τους είχαν ψηφίσει. Τους στιγματίζουν, επειδή άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές και άλλα κάνουν ή μένουν στο μεγάλο «Θα..»
                                     

  Συλλογικός Δημοκράτης                  Του πρώην Βουλευτή Έβρου Χρήστου Κηπουρού, 12.10.2006
Το κείμενο γράφτηκε με αφορμή τις Δημοτικές Εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2006
... Αν θεσπιστεί το ηθικό ασυμβίβαστο που θα προβλέπει δύο μόνο τετραετίες παραμονής στο κάθε αιρετό επίπεδο, από το Δήμαρχο μέχρι το Βουλευτή και μέχρι και τον Πρωθυπουργό, τότε, αν από τη μια, οι δυο τρεις γνωστές οικογενειακές επιχειρήσεις εξουσίας δώσουν τη θέση τους στη Δημοκρατία, από την άλλη, οι Έλληνες πολίτες θα ασκήσουμε πιο εύκολα το δικαίωμα στην πολιτισμική κληρονομιά. Γιατί όπως και να το κάνουμε, άλλο είναι να είμαστε ένας συγκάτοικος λαός του Περικλή και άλλο είναι να καμαρώνουμε ως συγγενείς του, εμπνεόμενοι την Τέταρτη Δημοκρατία από το διάδοχο σχήμα και υποκατάστατό του που αποτελεί ο Συλλογικός Δημοκράτης. ....
                           
  Αρκεί να μην ενοχληθεί το λόμπι                            Μάγειρας, 12.10.2006
Δύο κρούσματα λογοκρισίας μέσα σε λίγες ημέρες

Όποιος κάνει αγώνα κατά του Σιωνισμού, οποιασδήποτε θρησκείας, εθνικότητας, ράτσας, κι αν είναι, απ΄ οποιαδήποτε γωνιά της υδρογείου κι αν κατάγεται, κάνει αγώνα μόνο κατά της βαρβαροποίησης της ανθρωπότητας.
      
                         
  Το παραμύθι του Κοσόβου                                      Μάγειρας, 11.10.2006
Φαύλος κύκλος - Η δολοφονία της δημοσιογράφου 'Αννας Πολιτκόφσκαγια
Μαύρα-Κόκκινα  «Κόντρα για τις πτήσεις της CIA

               
  Μνήμη, Μνημεία και Δημοκρατία        Του πρώην Βουλευτή Έβρου Χρήστου Κηπουρού,  11.10.2006
                             
                                  Μνήμη, Μνημεία και Δημοκρατία σε pdf
                      
  Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 10 Οκτωβρίου0 2006
Είναι η ώρα, ο λαός της χώρας μας, να δείξει με τις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές ότι θέλει και μπορεί να εκλέγει τους άρχοντες που αξίζει τον κόπο να κρατούν μια θέση στην Δημόσια Διοίκηση. Είναι η ώρα, ο λαός της χώρας μας, να δείξει ότι δεν μπορούν πια να τον κοροϊδεύουν, να τον εμπαίζουν, να τον εξαπατούν. Είναι η ώρα, ο λαός της χώρας μας, να δείξει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται «κουμπάρους», δεν χρειάζεται τραγουδιστές, δεν χρειάζεται καραγκιόζηδες......
                        
  TO ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ       του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη, 8.10.2006
"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν"   Friedrich  Nitzsche
                                   
  Τείχος - Αίσχος - Μαύρα - κόκκινα       Μάγειρας, 7.10.2006
Κάθε γενιά... χτίζει τα δικά της μνημεία, με την ελπίδα πως θα μείνουν υποθήκη στην Ιστορία. Η Αίγυπτος έχει τις πυραμίδες της. Οι Ρωμαίοι κατασκεύασαν το Κολοσσαίο και τα υδραγωγεία τους. Οι Ευρωπαίοι τους καθεδρικούς ναούς τους. Και η σύγχρονη γενιά των Αμερικανών, χάρη στο Κογκρέσο, το μέγα τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.
                                    
  Αναδημοσιεύουμε το άρθρο: «17Ν  Λογικοί Συλλογισμοί»     Μάγειρας,  05.10.2006
.... Όσον αφορά τις νέες εκκλήσεις του Οτσαλάν από τη φυλακή, όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, προς το  ΠΚΚ, να σταματήσει την ένοπλη δράση. Γεγονός που δεν σημαίνει άλλο τι, απ΄ ό,τι  οι Τούρκοι στο μπρος βαθύ και πίσω ρέμα, όπου έχουν βρεθεί πολιτικά, ετοιμάζουν την  απελευθέρωση του Οτσαλάν, για να αναλάβει  την εξουσία του νέου «Ομοσπονδιακού κράτους του Κουρδιστάν της Τουρκίας», που στο κοντινό μέλλον πρόκειται να συσταθεί....
                                                  
  "ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ"  Του Βλάση Αγτζίδη, 04.10.2006
Σχετικά με το «νέο» βιβλίο Ιστορίας της 6ης δημοτικού
.... Το βιβλίο αυτό έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την ιστορική εμπειρία των προσφυγογενών πληθυσμών της σύγχρονης Ελλάδας. Θα δούμε στο άμεσο μέλλον, εάν αυτή την προσπάθεια ολοκλήρωσης των γενοκτονιών (μέσα από την αποσιώπησή τους) η ίδια η κοινωνία την επιτρέψει. Εάν αυτό το αίτημα οι διάφοροι σχετικοί φορείς -εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί κ.ά.- είναι τόσο ανίκανοι να το εκφράσουν, και το εκχωρήσουν αλλού. Σίγουρα οι φορείς των προσφύγων θα πρέπει άμεσα να οργανώσουν τις διαμαρτυρίες του. ....
                                   
  Νεοφιλελευθερισμός - Καλά και κακά Ζαμάνια       Μάγειρας, 2.10.2006
Θέλουμε δεν θέλουμε μας προκαλούν τα γεγονότα και θα ήταν κοινωνική αμέλεια απέναντί στον εαυτό μας, αν δεν θα βρίσκαμε το χρόνο να τα σχολιάζουμε, από τη δική μας οπτική γωνία, έστω και περιληπτικά.
Η προσπάθεια αυτή των συνειδητών, καλοθελητών πολιτών, όσο μικρή κι αν φαίνεται ξεχωριστά, με τις αμέτρητες ιστοσελίδες τους, σ΄ ολόκληρο τον πλανήτη, γονιμοποιούν τη σκέψη εκατομμυρίων αναγνωστών και παίζουν πάγιο ιστορικό ρόλο, όσον αφορά τη διαμόρφωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης.
                                        
   
 

Σεπτέμβριος 2006

   
  «Ο καραγκιόζης Νομάρχης»  Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, Σεπτέμβρης 2006
Δεν πρόκειται γιά κάποιο καινούργιο έργο του Καραγκιόζη, του αξέχαστου πρωταγωνιστή του θεάτρου σκιών. Ο αλησμόνητος φίλος των παιδικών μας χρόνων, αυτός, που μας χάριζε τόση χαρά και τόσο γέλιο, σεβόμενος πάντα τον εαυτό του, δεν θα καταδεχόταν ποτέ να υποδυθεί τον ρόλο ενός Νομάρχη. Πολύ περισσότερο μάλιστα τον ρόλο του Νομάρχη της πρωτεύουσας του βορρά. Της Θεσσαλονίκης. Ενός Νομάρχη, που τον τελευταίο καιρό δεν έχει καταφέρει τίποτε άλλο από το να είναι στο προσκήνιο της επικαιρότητας με τα τόσα σκάνδαλα που έχουν αρχίσει να ξεσκεπάζονται για τον πολιτικό του βίο. Πρόκειται για έναν Νομάρχη που κάνει ό,τι μπορεί για να μας αποδείξει πως επάξια να είναι ένας καραγκιόζης.....
                                     
  11/09 Η Επικρατέστερη Θεωρία Συνωμοσίας 19/9/2006
Σ
ΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΖΕΪΜΣ ΦΕΤΖΕΡ
James H. Fetzer / Γιάννης Μπογιόπουλος

                             
  «Βλάσφημος ο Πάπας»2     Οι Εκκλησίες έχουν στην ουρά τους το δηλητήριο      Μάγειρας, 19.09.06
.... Η ιστορική συνάντηση του επιστημονικού ελληνικού πολιτισμού μ΄ εκείνη της μυθοπλαστικής θρησκείας του ιουδαϊσμού αρχίζει ουσιαστικά από την ελληνιστική εποχή. Ως προκύπτει: από τη διαμάχη των οποίων γεννήθηκε ο χριστιανικός δογματισμός της πληθυντικής«μοναδικής αλήθεια» βάζοντας τέρμα στην έρευνα.: «Πίστευε και μη έρευνα» .....
                           
  «Βλάσφημος ο Πάπας»1           Μάγειρας, 18.09.06
Βλασφημία κατά του Ισλάμ θεωρήθηκε η ομιλία του Ποντίφικα της Καθολικής Εκκλησίας, επειδή διάβασε ιστορικό τσιτάτο στο Πανεπιστήμιο της πόλης Regensburg της Γερμανίας κατά την επίσκεψη του στη Βαυαρία, μέρος του οποίου αναφερόταν στον προφήτη Μωάμεθ με τη φράση: ότι ο προφήτης αγίασε το σπαθί για μέσο εξάπλωσης της θρησκείας του. Γεγονός που αφήνιασε τον ισλαμικό κόσμο.....
                  
  «Μιά βαλίτσα γιομάτη όνειρα»  Οι Έλληνες στη Νυρεμβέργη 1960-2006
Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη Σεπτέμβρης 2006
Ο Έλληνας μετανάστης έχει πλέον καταστεί ένα σημαντικό κομμάτι της οποιασδήποτε χώρας η οποία τον δέχτηκε. Απλά γιατί δεν ήταν ένας εργάτης που ήρθε να πάρει τα χρήματα και να φύγει. Ήταν ένας άνθρωπος που χάραξε τίμια το όνομά του πάνω στο χώμα της κάθε χώρας. Πολύ σωστά, όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, ο Ελβετός λογοτέχνης Μαξ Φρις λέει: «Καλέσαμε εργατικά χέρια και ήρθαν άνθρωποι »......
                                     
  Μαύρα - Κόκκινα                 Μάγειρας, 14.09.06
Ο καρκίνος της κατοχής    Γκιντεόν Λεβί: «Η ρουτίνα της κατοχής σαπίζει τους νέους μας, τους κάνει να παύουν να θεωρούν τους 'Αραβες ανθρώπους»
        
  Σύγχρονο δουλεμπόριο    Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 14 Σεπτεμβρίου 2006
Μια μορφή σύγχρονου δουλεμπορίου επιχειρεί να επιβάλει στην Ελλάδα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Βόρεια Ελλάδας κ. Γιώργος Μυλωνάς. Ο κ. Μυλωνάς σε πρόσφατες δηλώσεις του σε συνεδρίαση του ΣΕΒ εισηγήθηκε όπως οι νεοπροσλαμβανόμενοι εργάτες επί δύο χρόνια να εργάζονται σχεδόν δωρεάν ή με μια πολύ μικρή αμοιβή, τόση όση χρειάζεται για να καταφέρνουν να επιβιώνουν και να προσφέρουν τον ιδρώτα τους στα αφεντικά τους.,,,,
                  
  Μαύρα - Κόκκινα                Μάγειρας, 11.09.06
«Πώς θα ήταν άραγε ο κόσμος σήμερα εάν δεν είχε συμβεί το μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα πριν από πέντε χρόνια;  Ένας κόσμος χωρίς την 11η Σεπτεμβρίου.
                        
                      
Από ΝέαΥόρκη     Ντένης Κονταρίνης, 11.09.206
                           
 

Που στοχεύει η οργανωμένη ομολογία της Μαϊμούς       Μάγειρας, 09.09.06
Μια Ευρωπαϊκή Ένωση που πολεμάει στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, στην ουσία κάτω από τον έλεγχο και τις διαταγές των ΗΠΑ, δεν έχει ούτε νομικά, ούτε ηθικά ερείσματα να εμποδίσει τις ΗΠΑ να δρουν, όπως δρουν και στο χώρο της
           

 

                                                                                                Μάγειρας. 9.9.2006  
Αναδημοσιεύουμε από το www.metanastis.com το παρακάτω κείμενο από τις 10.03.06 επειδή όντως ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κ. Καραμανλής λόγω συνθηκών αναγκάζεται να απαντήσει στον George W. Bush.
                                 

  Γκαζόν στις παλάμες                         Larry Cool, 9.9.2006
Ο Larry Cool έχει γράψει το μυθιστόρημα, ΤΟΝ «ΚΑΝΕΝΑ»...
ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ!, εκδόσεις  Τυφλόμυγα-Αμόνι.

           
 

 Οι απρόσωπες προσωπικότητες                           Μάγειρας. 8.9.2006
ΚΡΑΤΟΣ, ΤΡΟΜΟΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προφανώς η προσωπικότητα του πολιτικού είναι δανεισμένη, πληθωρική προς τα έξω και σίγουρα χωρίς περιεχόμενο. Υπάρχουν όμως και πράγματα που είναι χωρίς περιεχόμενο κι όμως είναι χρήσιμα για τον άνθρωπο. Όπως το μηδενικό στα μαθηματικά ενώ δεν έχει δικό του περιεχόμενο, χωρίς όμως μηδενικό δεν μπορούν να υπάρξουν τα μαθηματικά. ρα οι πολιτικοί είναι τα μηδενικά της κοινωνίας με τα οποία λύνονται τα προβλήματά της στο βαθμό που λύνονται.
                        

 

  ΚΥΠΡΟΣ - 20 Ιουλίου 1974                 του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη, 6.9.2006
ΗΤΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΛΑΚΕΙΑ
    

   
 

Αύγουστος 2006

   
  -Α υ τ ο δ ι ο ι κ η τ ι κ ή Ε ν ό τ η τ α - 2ον    Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 26.08.2006
Κεντρική και Τοπική Εξουσία-Κράτος και Δήμος!(Β 15ον)
Καθοδόν μπροστά για μια υγιή, δυναμική και αυτόνομη Ν. Α.
                            
 

 «Αναβιώνοντας τη Δελφική Ιδέα»                  Νάνσυ Μπίσκα, 26.08.2006
Α' Παγκόσμιο Συμπόσιο από το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο

"Η επαναφορά των οικουμενικών αξιών που πρεσβεύει το Δελφικό πρόσταγμα του 'Γνώθι Σαυτόν' και του 'Μηδέν Αγαν' πρέπει να αποτελέσουν τη βάση στο υπό διαμόρφωση νέο παγκόσμιο πολιτισμικό ρεύμα", δηλώνει ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου.
        

 

Αφιέρωμα στο Λόρδο Βύρωνα της ΑΧΕΠΑ στο Σίντνεϊ          25.08.2006
Μετάλλιο της Unesco στο Κέντρο

Εκδήλωση αφιερωμένη στον λόρδο Βύρωνα, οργανώνει την Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Ποίησης «Κωστής Παλαμάς» της ΑΧΕΠΑ στο Σίντνεϊ (αίθουσα ΑΧΕΠΑ στο Ροκντέιλ)......
     

 

Η 1η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΟΞΥΛΙΘΟΥ     ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΝΑΝΟΣ, 25.08.2006
Περισσότερα από 150 άτομα ανέβηκαν στην Αγρυπνία, επί τη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που τελέσθηκε για πρώτη φορά, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, του Λόφου Τούρλας Οξυλιθου......
             

 

 Επιτυχές το 2ο Αντάμωμα Θεσσαλών της Ευρώπης     Διαμαντής Γκίκας, 25.08.2663
 στo Δήμο Νεβρόπολης Αγράφων Καρδίτσας

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «Βασ. Τσιτσάνης» προγραμματίζει κάθε καλοκαίρι την διοργάνωση μιας πανηγυρικής και πολιτιστικής εκδήλωσης στην Ελλάδα με την επωνυμία «Αντάμωμα Θεσσαλών Ευρώπης στη Θεσσαλία». Ένα αντάμωμα που θα διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε ένα διαφορετικό Δήμο της Θεσσαλίας. Μετά την μεγάλη επιτυχία του 1ου Ανταμώματος που διοργανώθηκε το καλοκαίρι 2005 στο Δήμο Φαλώρειας Τρικάλων, την σκυτάλη της διοργάνωσης της εκδήλωσης ανέλαβε ο Δήμος Νεβρόπολης Αγράφων......
                       

 

Η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ως διεθνές ζήτημα      Του Φάνη Μαλκίδη, 21.08.2006
Είναι πλέον σήμερα αποδεδειγμένο με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τους 15 τόμους του έργου του Κ. Φωτιάδη για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με βάση τα Αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας, του Βατικανό, της Μ.Βρετανίας, της Γαλλίας, της Κοινωνίας των Εθνών, της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ένωσης και των ΗΠΑ, ότι η γενοκτονία έχει συντελεσθεί........
            

  Ο άγιος μήνας     Β.Α. Λαμπρόπουλος, 15.08.2006
Ένας λαός / που ο θεός / διάλεξε να τον / καταστήσει «περιούσιο».
         
 

-Α υ τ ο δ ι ο ι κ η τ ι κ ή Ε ν ό τ η τ α-  Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 14.08.2006
              (Οπαδοί και Πολίτες)

Κεντρική και Τοπική Εξουσία-Κράτος και Δήμος!(Β 14ον)
Εάν τα μέλη αυτής της ευνομούμενης πολιτείας (Ελλάδας) ήσαν Π ο λ ί τ ε ς και όχι ο π α δ ο ί «πολιτικών» κομμάτων, τότε βέβαιο είναι πως αυτή η «ευνομούμενη» Χώρα θα ήταν άξια να λέγεται Κράτος.
               

 

 Περί διαγραφών και ανεξαρτητοποιήσεων Βουλευτών, και άλλες διατάξεις
Του πρώην Βουλευτή Έβρου Χρήστου Κηπουρού, 11.Αυγούστου 2006
Στα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου
-ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- κείμενο σε .pdf (360KB)
             

 

 Σφυγμομετρήσεις!!! Όχι! Ευχαριστούμε.        Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 04.08.2006
Κεντρική και Τοπική Εξουσία-Κράτος και Δήμος!(Β 13ον)
.....Ασφαλώς δεν είναι μόνο οι σφυγμομετρήσεις που, κακά τα ψέματα, επιδρούν αρνητικά στους Πολίτες, μέρος των οποίων υφαρπάζοντας τη νοημοσύνη τους τούς οδηγούν ομαδικά σε αδιέξοδα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ίδιοι όταν ο εκλογικός πυρετός περνά και η αναμονή τους, πάνω σε υποσχόμενα έργα, μεγαλώνει. Πάρα αυτά όλοι φωνάζουν και όλοι διαμαρτύρονται γιατί εξαπατήθηκαν για μια ακόμα φορά και μείνανε με τις υποσχέσεις, όμως το θλιβερό είναι ότι πάλι ψηφίζουν στα ίδια και στα ίδια. Να γιατί συχνά λέμε ότι ο Πολίτης δεν είναι ανεύθυνος και είναι άξιος της «μοίρας» του.....
        

  Σχέδιο «Olof Palme» για το Λίβανο   Του πρώην Βουλευτή Χρήστου Κηπουρού, 1 Αυγούστου 2006
«Μια τέτοια ειρηνευτική πρωτοβουλία με ονομασία προέλευσης είναι το πρώτο βήμα. Ούτε Νάτα ούτε άλλες νοθεύσεις με τη συμμετοχή στην αποστολή μη μελών της Ε.Ε. Μεταξύ των άλλων θα ανακουφιστεί ακόμη και ο ΟΗΕ, που σημειωτέο, δεν είναι αρνητικός. Εκτός και αν κάποιοι είναι Οηεδέστεροι των Οηέδων. Γιατί υπάρχουν τέτοιοι στην περιοχή. Όπως και στη χώρα μας, από παλιές και νέες δοσοληψίες με αξιωματούχους του Οργανισμού στις οποίες χειρίζονται την τραγωδία του Λιβάνου ως πλυντήριο για τα κοινά τους άπλυτα ως προς την κάθαρση της Κυπριακής τραγωδίας».
                                                                     
Σχέδιο «Olof Palme» για το Λίβανο pdf(682ΚΒ)
         
   
 

Ιούλιος 2006

   ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤ¨ΑΣΕΙΣ - Ψυχολογία, Στρες,  Αλλαγή           Δρ. 'Αγγελος Ροδαφηνός, 26.07.2006
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ....     ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ.... ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ!
ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!
"
                       
 

  Ο «πόλεμος των τρελλών»                         Του Οδυσσέα Μποτσάρη, Ιούλιος 2006
   και η παραφροσύνη της Hezbollah

Να γράψω ακόμη κάτι πάνω σε αυτήν την τραγωδία; Δεν παραιτούμαι από το ηθικό μου καθήκον απέναντι στην ιστορία αλλά επειδή κυρίως στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για την κριτική ή τη δημοσιογραφική εξιστόρηση ενός από τους πολυπληθείς και πολυποίκιλους (καρδιακούς, μυϊκούς, πατριωτικούς, συναισθηματικούς) σπασμούς της παλαιστινιακής σύγκρουσης για τους οποίους πάρα πολλοί επιπόνως έχουν αναφερθεί αλλά περί πλήγματος της δημοκρατίας και των θεσμών της. Ας μην υπακούσουμε στους αυστηρούς κανόνες της διήγησης, του χρονογραφήματος, της εξιστόρησης και ας ακολουθήσουμε μέσα από την πορεία της διαλεκτικής, του διαλόγου την γνώμη των πρωταγωνιστών αυτού του χυδαίου και τολμηρού θεάματος που διαδραματίζεται με πολύμορφα επεισόδια επί δεκαετίες ολόκληρες στην μεσανατολική σκηνή.
             

  Μπαγαπόντηδες                  Του πρώην Βουλευτή Έβρου Χρήστου Κηπουρού, 21.07.2006
Το πρώτο από τα τρία κείμενα που ακολουθούν είναι ένα επαυξημένο και βελτιωμένο παραμύθι, στο οποίο οι ομοιότητες με υπαρκτά πρόσωπα είναι εντελώς τυχαίες. Στο δεύτερο κείμενο γράφονται κάποιες νέες σκέψεις γύρω από την Τέταρτη Δημοκρατία. Το τρίτο καταπιάνεται με μια πρώτη προσέγγιση στη διαδρομή της σχέσης της γης με την πατρίδα.
                             
 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 1960 - 2006       Σπύρος Γκάρος, Νυρεμβέργη, 19.07.2006
«Μία βαλίτσα γιομάτη όνειρα»
.....ο αποχωρισμός ήταν πολύ βαρύς. Μας ξεπροβόδισαν πολλοί συγγενείς μέχρι έξω από το χωριό. φησα πίσω την πρώτη κόρη μου που με φώναζε "Μαμά, μαμά!"
Ράγισε η καρδιά μου και δεν τόλμησα να ξαναγυρίσω να τη χαϊδέψω πάλι, γιατί φοβόμουν, φοβόμουν πως δεν θα έφευγα καθόλου (Ελένη Βλάχου)......
           

 

Τοπική Αυτοδιοίκηση και Επιστολική Ψήφος των Αποδήμων 
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 15.07.2006
Κεντρική και Τοπική Εξουσία-Κράτος και Δήμος!(Β 12ον)
Απόδημος ελληνισμός λοιπόν «επανδρωμένος» και «εξοπλισμένος» με μηχανισμούς άδειους ή κούφιους, με άλλα λόγια έμψυχοι μηχανισμοί που καταβροχθίζουν παχυλούς μισθούς, κάποιοι, ελάχιστοι, όντως βραχνιάζουν για μας, αλλά το αποτέλεσμα μένει σαν σφουγγαρόπανο στα σκαλοπάτια των υπουργείων και των κυβερνήσεων. Από λόγια, πλούτος που ξεχειλίζει στα χαμόγελα και στις υποσχέσεις. Και το σύνολο των 300 βουλευτών (άντε να εξαιρέσουμε και μερικούς από δω και από κει) για το μόνο που νοιάζονται είναι η προσωπική τους καριέρα και βεβαίως η εξασφάλιση της κονόμας. Θα τους δούμε άλλωστε τον επόμενο μήνα στο Τοπικό Συνέδριο (Τρίκαλα) που θα έρθουν να χαιρετήσουν, προβάλλοντας τις πολιτικές των κομμάτων τους και στη συνέχει θα εξαφανιστούν ή θα βυθιστούν αν θέλετε στις υποχρεώσεις τους. Ε βέβαια, γνωστά πράγματα αέναη κοροϊδία. Από κει και μετά μην είδατε τον Παναή.
          

   
 

Ιούνιος 2006

   
   
 

Μάϊος 2006

   
  19 Μαΐου 2006 - Η γενοκτονία και το ελληνικό χρέος   Του Φάνη Μαλκίδη, 19 Μαΐου 2006
Ο Ελληνικός λαός, είναι αλήθεια, πέρασε από μία πολύ επώδυνη διαδικασία τόσο επανένωσης και απελευθέρωσης, όσο και ιστορικής γνώσης. Πολλές και ιδιόμορφες οι διαδικασίες της ιστορικής διαδρομής του ελληνικού λαού, πολυποίκιλες οι δεσμεύσεις και οι «ανάγκες» της ελληνικής ηγεσίες, οι οποίες επηρέασαν την ανάδειξη, σχεδιασμό και ολοκλήρωσης της πολιτικής για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η οποία γενοκτονία των Ποντίων έχει τις ίδιες ηθικές αναλογίες με αυτές των Εβραίων και των Αρμενίων, είναι όμως η λιγότερο γνωστή από τους διεθνείς οργανισμούς και την ελληνική πολιτεία.
        
   
   
   
   
 

Απρίλιος 2006

   
  Έκδοση CD με τραγούδι-αναφορά στην Κωνσταντινούπολη από τους           25.04.2006
«ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΥ» εντός τόπου μουσική… παρέα.       
Κώστας Γαλάνης

  "Παράθυρο στη μνήμη"
        

 

 THE BARBARIAN SOCIETY - Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΟΣ             22.04.2006
του Υποστρατήγου εα. KΧ Κωνσταντινίδη
Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι σήμερα ζούμε σε μια πολιτισμένη και δημοκρατική κοινωνία επειδή αποκτήσαμε ορισμένα τεχνολογικά επιτεύγματα. Εκείνο που κάνει την διαφορά μιας πολιτισμένης από μια άγρια κοινωνία είναι οι θεσμοί και η ψυχοπνευματική ανάπτυξη των πολιτών. Και εκεί παρουσιάζεται το μέγα έλλειμμα των σημερινών κοινωνιών. Και ασφαλώς πρέπει να δεχθούμε ότι τους θεσμούς δεν τους φτιάχνουν ούτε οι εξουσιαστές, ούτε οι δικαστές, ούτε πολύ περισσότερο οι πολυεθνικές και οι κακοποιοί, αλλά ο Λαός. Δηλαδή αυτό που λέμε Λαϊκή Κυριαρχία. Στις μοντέρνες κοινωνίες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και η θεοκρατία επιχειρούν με κάθε μέσο να ελέγξουν το κράτος και την κοινωνία . Αυτό όμως είναι σαν «να βάζεις το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα»    
    

 

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ    21.04.2006   ΛΥΚΟΦΡΩΝ
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αποφάσισε και διέταξε να μην δοθεί άδεια τελέσεως μίας ειδικής ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ στον χώρο της αρχαίας Ολυμπίας για λόγους που μόνον αφελείς πείθουν ότι στέκει με τους κανόνες της λογικής και των συμφερόντων της Ελλάδος και της ανάγκης προβολής της και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας. Και με απλά λόγια το ΚΑΣ αποφασίζει αντίθετα προς τα συμφέροντα του ελληνισμού και αντίθετα προς τον σκοπό που θα έπρεπε να επιτελεί.

    ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ-ΠΥΘΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑ  pdf(54KB)       
                              

  21-4-2006. 39 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 1967.
ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ" ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΠΕΣΑΧ,"ΕΚΛΕΨΑΝ" ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ! Η ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΙΗΣΟΥΣ
Εν μόνον αγαθόν είναι, τήν επιστήμην, καί εν μόνον κακόν, τήν αμαθίαν.
Υπάρχει ένα μόνο καλό, η γνώση, και ένα μόνο κακό, η αμάθεια.
Σωκράτης (470-399)

        

 

H μεταθανάτια νίκη του Xίτλερ          Μάγειρας, 20.04.2006
Πρόσωπα: ΜΑPEK ENTEΛMAN
Το 2002 ο Μάρεκ Έντελμαν ζητούσε από την ισραηλινή κυβέρνηση να συνομιλήσει, όχι με τον Αραφάτ,
αλλά
 με τους ηγέτες της Χαμάς και της Τζιχάντ. Αν τον είχαν ακούσει, τα πράγματα ίσως να ήταν τώρα
πολύ
 καλύτερα.

 

   Η ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΚΕΝΟΥ    Του πρώην Βουλευτή Χρήστου Κηπουρού, 19.04.2006
        
 
21 Απριλίου 2006. Τεσσαράκοντα παρά μια χρονιές μετά: Από το «Κάτω η Χούντα», στο «Έξω τα Μέσα». Τότε δεν υπήρχε Δημοκρατία. Σήμερα υπάρχει, όμως είναι αντιδημοκρατική. Δεν είναι;
 

            

 

ΕΠΩΑΣΕΙΣ - Δημοκρατία. Μια ακόμη θεά των όφεων.   Χρήστος Κηπουρός, 19.04.2006 
                     κείμενο σε pdf  
       
    

 

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης Το Ποντιακό ζήτημα σήμερα.
Το Ποντιακό ζήτημα στον ΟΗΕ  
Εκδόσεις Στράβων 6η έκδοση, Αθήνα 2006

γράφει ο Δρ. Φάνης Μαλκίδης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,   17.04.2006
Το Ποντιακό ζήτημα δεν είναι ένα θέμα της ιστορίας ή των μουσείων. Είναι ένα ζωντανό ζήτημα με εθνικές και διεθνείς διαστάσεις, το οποίο οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, του παρευξείνιου χώρου και ολόκληρης της Ευρώπης το καθιστούν επίκαιρο ως θέμα δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελευθερίας, αξιοπρέπειας. Μένει λοιπόν στα ζωντανά κινήματα και στις δυνάμεις των Ποντίων να το επαναφέρουν στο προσκήνιο.
     
 

 

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ" "ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ως θρησκεία τον 12θεϊσμό" (!!!)
γράφει στο κύριο θέμα της η εφημερίδα PRESS πρωτοσέλιδο.                Προμηθέας, 17.04.06 
            

  ARCADIA, MY ARCADIA-Αρκαδία, Αρκαδία μου  του Νίκου Κοκόνη, zumberi@aol.com , 17.04.2006
Για γνώστες της αγγλικής γλώσσας. Όλα τα κείμενα σε pdf.
1.
Arcadia, My Arcadia A Must Read. By Mary Papoutsy   -   2. Critical Praise
 
       
  Το γαϊδουράκι Νάθαν κείμενο σε pdf(133KB)         Κυριακή 16. Απριλίου 2006
Απο το φίλο μας και δικηγόρο Γιώργο Δ. Βλαχόπουλο,
law@vlachopoulos.info   -  www.vlachopoulos.info  
                                              
 

Ένας αγγλικός λόγος στα ελληνικά                 13.04.2006
Ο πρώην πρωθυπουργός και καθηγητής κ. Ξενοφών Ζολώτας είχε εκφωνήσει δύο λόγους στην Ουάσιγκτον (στις 26 Σεπτεμβρίου 1957 και στις 2 Οκτωβρίου 1959), οι οποίοι έμειναν μνημειώδεις. Αιτία ως προς αυτό δεν ήταν μόνο το περιεχόμενό τους αλλά και η γλώσσα τους. Υποτίθεται ότι η γλώσσα των λόγων ήταν η αγγλική. Κατ' ουσίαν όμως, με την αφαίρεση λίγων συνδέσμων, άρθρων και προθέσεων η γλώσσα είναι η Ελληνική.
Το ακροατήριό του αποτελούσαν οι σύνεδροι της Διεθνούς Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και δεν αντιμετώπισαν τότε κανένα πρόβλημα στην κατανόηση του προφορικού κειμένου που ανέγνωσε ο Έλληνας καθηγητής.   Παραθέτουμε το δεύτερο λόγο (της 2ας Οκτωβρίου 1959) και την ελληνική του «μεταγραφή» σε κείμενο pdf (27KB) ...

                

 

Ο Μήτρος πάει για δήμαρχος - Αποκριά στην Αργιθέα 2006   του Βάϊου Φασούλα, 13.04.2006
Ιστορίες απ' το μαντρί του Μήτρου (14ον)
  
 
Καραμαλή, Καραμαλή στραβά το πήρες του στρατί
λόους πολλούς λες και γελάς την αγροτιά περιγελάς
λόια παχιά με μαστοριά κι ούλα μας κρύβεις τα, γιατί
κι αφτιά βαρόνων με «ψου! ψου!» όλο χαϊδολογάς

     

 

Ομήρου... αγγλικά!     Απο το φίλο μας Κώστα Δουρίδα, Καναδάς,  11.04.2006
Με τίτλο «Ελληνική Γλώσσα - τροφός όλων των γλωσσών», η Αναστασία Γονέου, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά, ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού.
                

 

Για τα παιδιά της Ελευθερίας    Του πρώην Βουλευτή Χρήστου Κηπουρού. 11.04.2006
....Το διαπιστώνει κανείς, μεταξύ των άλλων, και από τις διαστάσεις που παίρνει ο τραγικός της θάνατος. Δεν είναι λίγες οι συζητήσεις που γίνονται για την αυτοπυρπόληση και τη θυσία της. Ούτε είναι ευκαταφρόνητη η ανάδειξή της σε μάρτυρα από τις γυναίκες του Κουρδιστάν. Δεν υπάρχει ούτε μια Κούρδισα ούτε ένας Κούρδος που να μην γνωρίζουν τη θυσία αυτή της Ελληνίδας. Κάτι όμως που δεν ισχύει για τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες της.......     Κείμενο σε .pdf
                      

  "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το site σας www.metanastis.com επιλέχτηκε να παρουσιαστεί στην κεντρική σελίδα του Pathfinder, (www.pathfinder.gr) στη στήλη "Site Review" τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2006.   Συγχαρητήρια για την ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθειά σας."
Κατερίνα Μίτσελλ, 09.04.2006
Διαχείριση Περιεχομένου Phaistos Networks S.A
http://www.phaistosnetworks.gr kmitchell@phaistosnetworks.gr
    
 

  Μαύρα-Κόκκινα - Τα κόκκινα δικά μας     Μάγειρας, 09.04.2006
 MIA ΦTΩXH ΠΟΛH AΠEKTHΣE KΟΛEΓIΟ MAΓEIAΣ! ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Επιστημονικά είναι αποδεδειγμένο ότι το ανθρώπινο σώμα είναι μια φυσιολογική κρεατομηχανή που υπόκειται σε περιβαλλοντικές επιδράσεις είτε φυσικές είτε τεχνητές δια μέσου του εγκεφάλου του.
 

 

Νίκη της Σαμοθράκης.  Τρεις ιδέες για τη Νίκη     Του Χρήστου Κηπουρού, 7.4.2006
                                                 
Κείμενο σε  .pdf (368KB)
             

 

Μετανάστης     'Αννα Δεληγιάννη, 05.04.2006
Ποίημα για όλους τους μετανάστες με αγάπη
          

 

Το ποτάμι που γυρίζει πίσω    Του πρώην Βουλευτή Χρήστου Κηπουρού, 3. Απριλίου 2006
Στην πολιτική ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στο σχέδιο «ΕΒΡΟΣ 2010», που έκανε προ δύο ετών η ομώνυμη Νομαρχία. Και το οποίο είναι για τα σκουπίδια. Όποιος θέλει να το διαπιστώσει δεν έχει παρά να το αναζητήσει και να το διαβάσει. Όμως η πολιτική Ελλάδα δεν διαβάζει.........

        
 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΦΡΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣ    1. ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006
Έκτακτη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου  - 
Καλόν μήνα!  Καί τού χρόνου !!!

   
 

Μάρτιος 2006

   
 

Ελευθερία Φουρτουλάκη   Του πρώην Βουλευτή Χρήστου Κηπουρού, 31.03.2006
Μπορεί η αυτοπυρπόληση και θυσία της 23άχρονης αυτής γυναίκας και μητέρας δυο μικρών παιδιών, υπέρ του αγώνα ελευθερίας του Κουρδικού λαού, να αποτελεί την πιο ισχυρή απόδειξη διεθνιστικής αλληλεγγύης, όμως δεν είναι μόνο αυτό..............

 

Κάποιοι πρέπει να ντρέπονται  Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 30 Μαρτίου 2006
Και όλα πήγαιναν καλά μέχρι το 2002 όπου η οικονομική κρίση στην Αργεντινή ανάγκασε πολλούς από τους σπόνσορες της εκπομπής να διακόψουν την οικονομική τους βοήθεια. Και τα προβλήματα άρχισαν. «...πολλές φορές πληρώναμε από την τσέπη μας το ενοίκιο του σταθμού...» μου γράφει η Χριστίνα Τσαρδίκου.....
Εδώ ακούμε το αφιέρωμα/βραβείο του "Προμηθέα" στην  Χριστίνα Τσαρδίκου απο το Μπουένος Άϋρες της Αργεντινής

    
  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ      Μάγειρας, 30.03.2006
Το γραφείο της ΕΠΕΨ (Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστολικής Ψήφου). Που προσπαθεί να πετύχει την εφαρμογή της ήδη συνταγματικά καθιερωμένης Επιστολικής Ψήφου, όσον αφορά τη συμμετοχή των Ελλήνων ψηφοφόρων στις εθνικές μας βουλευτικές εκλογές. Που, αν και αποτελεί ακανθώδες κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα, όντως παραμένει, για άγνωστους λόγους, ακόμη άλυτο.
 

Αν η συζήτηση για την περιφέρεια, γινόταν στην περιφέρεια  Του Χρήστου Κηπουρού, 29.3.2006
Μια φορά όλο και όλο στα μεταπολιτευτικά χρονικά αν όχι και στα μεταπολεμικά, η Βουλή συνεδρίασε εκτός των τειχών. Και όχι ολόκληρη. Απλά, η εκ πενήντα μελών διαρκής κοινοβουλευτική επιτροπή εξωτερικών και άμυνας. Πρόεδρός της ήταν ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας που ανταποκρίθηκε σε πρόταση που έκανα για τρεις τέτοιες συνεδριάσεις.

 

  AEG - Τέλος      Σπύρος Γκάρος, Νυρεμβέργη, 25.03.2006
Έξη βδομάδες κράτησε η απεργία των εργαζομένων της φίρμας, μέρα και νύχτα κλεισμένοι σε ένα αντίσκηνο με πολικό ψύχος, 5 ή 10 βαθμούς υπό το μηδέν, τους ζέσταινε ένα σίδηρο-βαρέλι με ξύλα να καίγονται, ένα πιάτο σούπα ή δύο λουκάνικα με ψωμάκι, και ό,τι τους προσέφεραν οι αλληλέγγυες οργανώσεις της Νυρεμβέργης, καφέ και γλυκό.

 

 «Οι βάρβαροι είναι μιά κάποια λύση» Κωνσταντίνος Καβάφης.
Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη 16. Μαρτίου 2006
Μπορεί να έχει περάσει κάποιος χρόνος από την άνανδρη επίθεση κάποιων «γνωστών-αγνώστων» κατά του προέδρου της ΓΕΣΕΕ όμως το θέμα παραμένει πάντα επίκαιρο εφ' όσον η Ελληνική Αστυνομία, του κ. Βουλγαράκη τότε και του κ. Πολύδωρα σήμερα δεν έχει κάμει τίποτα και παραμένει ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες της χώρας.

 

Επιστολή G.Bush προς Κώστα Καραμανλή    Μάγειρας, 10.03.2006
Εμείς και οι δύο είμαστε ηγέτες. Τσομπάνηδες στην ουσία. Αφού εκείνους που κυβερνάμε, που τους δίνουμε κουτόχορτο και τρώνε αδιαμαρτύρητα, είναι δίποδα ανθρωπόμορφα πρόβατα. Εμένα με ανάγκασαν να μιλήσω, για χάρη τους βέβαια, με το θεό. Που ούτε τον είδα ούτε και υπάρχει όπως ξέρεις. Εσύ είσαι τυχερός! Έχεις τον Χριστόδουλο και σε απαλλάσσει από τέτοιες κοινωνικές υποχρεώσεις.
         

  Pomaki, Πομάκοι, Pomaks, Pomatski, Pomaklar    Χρήστος Κηπουρός , 06. Μαρτίου.2006
Η ύπαρξη μεγάλων και σύνθετων προβλημάτων δεν αποκλείει κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει και στα μικρά. Μάλιστα μερικά από αυτά, όπως διδάσκει και η ιστορία, είναι πολύ πιο σύνθετα από τα μεγάλα. Και απαιτούν συνδυασμένες μεθόδους εμβάθυνσης, ερμηνείας και επίλυσής τους. Πόσο μάλλον όταν η τελευταία ισοδυναμεί με το κόψιμο ενός ακόμη γόρδιου. Και πόσο περισσότερο, όταν πρόκειται για την ιστορική γειτονιά του γνωστού αυτού δεσμού. Τη Θράκη.
Pomaki, Πομάκοι, Pomaks, Pomatski, Pomaklar  σε pdf(1MB)
         
  «Metanasths, Oμογενειακή εθνικιστική σελίδα»   Μάγειρας, 1.03.06
Πρώτα, πρώτα απορρίπτουμε τον αταίριαστο χαρακτηρισμό τόσο «ομογενειακή» όσο και «εθνικιστική» και θα παρακαλούσαμε τους αρμόδιους να απαλείψουν τους ατυχείς αυτούς χαρακτηρισμούς που ούτε είναι, ούτε εκφράζει ο www.metanastis.com. Με την τόλμη που μας χαρακτηρίζει να αντιμετωπίζουμε τη στυγνή πραγματικότητα, δεν θα είχαμε κανένα ενδοιασμό να το δηλώσουμε δημόσια και να το φωνάξουμε δυνατά, ότι είμαστε εθνικιστές, αν πράγματι ήμασταν. Με τη διαφορά δεν παύουμε να είμαστε πατριώτες. Και αυτό όχι από εθνικισμό απλούστατα επειδή είμαστε φυσιολογικά δεμένοι με τον τόπο μας.
  Χαιρετιστήριο μήνυμα του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή    Μάγειρας, 1.03.06
προς στο συνέδριο της OEK Γερμανίας.
Η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστολικής Ψήφου» θυμάται, στο προεκλογικό σας λόγο στο Ντίσελντορφ, την υπόσχεση που δώσατε στο ακροατήριο Σας, ότι θα μεριμνήσετε και θα δώσετε λύση, όσον αφορά τον τρόπο συμμετοχής στις εθνικές εκλογές των Ελλήνων ψηφοφόρων. Το τονίσατε ότι θα εφαρμόσετε την Επιστολική Ψήφο. Αν θα ερχόσασταν βέβαια στην εξουσία. Την εξουσία την έχετε! Η υπόσχεση Σας όμως έμεινε λόγος ανεκπλήρωτος.
   
 

Φεβρουάριος 2006 

   
  Ανασχηματισμός, ηλεκτρονικό φακέλλωμα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα
Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη 24. Φεβρουαρίου 2006
Μήνες τώρα τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν κάνει πρώτο θέμα τους κάποιον αναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης της Νέα Δημοκρατίας, η οποία επί είκοσι μήνες και παρά τα όποια πυροτεχνήματα δεν κατάφερε να μας πείσει ότι είναι η κυβέρνηση, που επιθυμούσε ο λαός της Ελλάδας και οραματίστηκαν όσοι την ψήφισαν.
  Μαύρα-Κόκκινα    Μάγειρας, 24.02.06
     
  Τα όρια της δυτικής υποκριτικής ελευθερίας  Μάγειρας, 22.02.2006
Ένα φιλμ στο οποίο παρουσιάζει την αμερικανική βαρβαρότητα μέσα σ΄ έναν πόλεμο που κοστίζει κάθε μέρα δεκάδες ανθρώπινες ζωές που τα βλέπουμε σε ζωντανά σενάρια κόκκινα βαμμένα με ανθρώπινο αίμα. Αυτή η ποιότητα των φιλμ δεν τους συγκινεί καθόλου; Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που το διαστημόπλοιο Voyager1 έχει βγει από την ατμόσφαιρα του ηλιακού μας συστήματος, έχει εισαχθεί στο σύνορο ανάμεσα στο διαστρικό χώρο και το ηλιακό μας σύστημα. Αλήθεια τι πολιτισμό μεταφέρει μαζί του;
  Μια δική μου αντίφαση   Του Χρήστου Κηπουρού, 15.02.2006
Οι Έλληνες πολίτες θα αρχίσουν να σκέφτονται στα σοβαρά να μη ψηφίζουν. Αν δεν το κάνουν ήδη. Μήπως και αυτοί που ψηφίζουν έχουν εκπροσώπους; Αν ναι, ποιοι είναι; Και τι λένε, Έστω για τα σημερινά; Και κυρίως, για τα αυριανά; Μια λύση ήταν η αναθεώρηση του Συντάγματος, όμως όπως και την άλλη φορά, η παρέμβαση των συνταγματολόγων θυμίζει περισσότερο επέμβαση των γυναικολόγων και άμβλωση.....
 

Θρησκείες και πολιτική  Μάγειρας, 11.02.2006
Οι καρικατούρες της δανικής εφημερίδας, ήταν προγραμματισμένες από τα κέντρα ψυχολογικού πολέμου των μαζών της CIA και της Mossad και δεν ήταν το αίτιο αλλά το αιτιατό. Ήταν το φιτίλι της κοινωνικής βόμβας με στόχο να οδηγήσει στη σύγκρουση των πολιτισμών της Ανατολής με τη Δύση. Γεγονός που θα έκανε τους λαούς ανήμπορους να αντιμετωπίσουν από κοινού την εγκαθίδρυση της δικτατορίας της οικονομικής ολιγαρχίας του Νεοφιλελευθερισμού.

  Κύριε, Κύριε!    Μάγειρας, 7.02.2006
....Είναι σχήμα οξύμωρο να βομβαρδίζουν τη Φαλούτσα με βόμβες λευκού φωσφόρου να καίνε γυναικόπαιδα. Να αποσιωπούν, από την υπόλοιπη κοινωνία, το αποτρόπαιο γεγονός. Μα να έχουν και το θράσος από πάνω να μετατρέπουν το τουρμπάνι του Μωάμεθ σε βραδυφλεγή βόμβα.....
  «Παγκοσμιοποίηση»   Μάγειρας, 4.02.2006
O προγραμματισμένος ιός «Αντιπαράθεσης της ελευθερίας του λόγου της Δύσης με το Ισλάμ» με τις καρικατούρες της δανικής συντηρητικής εφημερίδας Jyllands-Posten ελπίζουμε να μην έχουν σχέση μ΄ εκείνες της εποχής του 1930 κατά του Ιουδαϊσμού και θα ανοίξουν το παγκόσμιο μέτωπο πολέμου των πολιτισμών.......
  HELLASGATE - ΕΛΛΑΣΓΚΕΙΤ  του Υποστρατήγου ε.α. K. Χ. Κωνσταντινίδη, 04. Φεβρουαρίου 2006
Η αποκάλυψη της παρακολουθήσεως των τηλεφώνων του κ. Πρωθυπουργού, των Υπουργών και άλλων Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών είναι μια σοβαρότατη προειδοποίηση όχι μόνον προς την χώρα μας, αλλά και προς τον κόσμο ολόκληρο, ότι μπήκε και επισήμως στην ζωή μας ο «BIG BROTHER».
"Γιατί δεν λειτούργησε ούτε πριν, ούτε μετά η Αρχή Ασφαλείας Τηλεπικοινωνιών με αυτεπάγγελτους ελέγχους στις εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας; Είναι αλήθεια ή όχι ότι το λογισμικό της ΕΥΠ είναι Ισραηλινής προελεύσεως; Είναι αλήθεια ή όχι ότι προμηθευόμαστε ηλεκτρονικό υλικό των Ε.Δ. από την ίδια χώρα; (δηλαδή δεν έχουμε ελληνικές εταιρίες να μας προμηθεύσουν τέτοιο λογισμικό;) Μήπως υπάρχει μία γενική παραλυσία, μία πρωτοφανή χαλάρωση των διωκτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας και μία γενική διάλυση του κράτους, σε βαθμό ώστε τούτο να έχει παραδοθεί ολοσχερώς στο εγκληματικό παρακράτος;"......
  «Βρώμικες βόμβες»  Μάγειρας, 01.02.2006
Ως φαίνεται, τον Schäuble δεν τον πειράζει όταν βομβαρδίζονται γυναικόπαιδα στη Φαλούτσα με βόμβες λευκού Φωσφόρου επειδή είναι καθαρές.......
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΟΥΒΕΛΑΣ 1. Φεβρουαρίου 2006
Ο εκπολιτιστικός σύλλογος ΧΑΡΚΙΩΝ με την οικονομική στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ και την ευθύνη σε ότι αφορά την οργάνωση από τις Εκδόσεις Όμορφος Κόσμος προκηρύσσουν νέο πρωτότυπο διαγωνισμό ΝΟΥΒΕΛΑΣ
 

   
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2006

  "Ιερός» εθνικισμός"  του Μηταφίδη Τριαντάφυλλου, εκπαιδευτικού, 30.1.2006
Το κείμενο "Ιερός εθνικισμός" είναι του εκπαιδευτικού Μηταφίδη Τραντάφυλλου πρόεδρου της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, που έχει το θάρρος πάντα να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Δημοσιεύετε στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Θεσσαλονίκης 30-1-2006. Αφορά την αυριανή "Εορτή της Παιδείας"
  Το μπρος βαθύ και πίσω ρέμα      Μάγειρας, 25.01.2006
Ο καταβεβλημένος αντίπαλος δεν τα έβαλε κάτω. Δεν έχασε την ηθική του βάση μπροστά στην κατοχική υπερδύναμη. Ο φόβος του ολοκληρωτικού του αφανισμού τον οδήγησε στην αποφασιστική άμυνα χωρίς προφύλαξη. «Αυτοκτονούνε» οι δέκα για να ζήσουν οι ενενήντα. Γεγονός που έχει φέρει σε δίλημμα τις κατοχικές δυνάμεις όλων εκείνων των χωρών που βρίσκονται μέσα στο Ιράκ.....
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ   Σπύρος Γκάρος, 24.01.2006
Ο μεγάλος τρικαλινός βιρτουόζος του μπουζουκιού, ο μεγάλος ζωγράφος του ελληνικού τραγουδιού!
  Όταν το ψέμα ισούται με την αλήθεια    Μάγειρας, 23.01.2006
Αν θέλετε λοιπόν να σας αγαπάνε, να λέτε μόνο ψέματα. Αν σας δέρνει όμως ο μαζοχισμός της αλήθειας όπως εμάς, τότε μην παύετε να λέτε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Όσοι άπιστοι προσέλθετε.......
  Η αναθεώρηση του Συντάγματος - Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 22. Ιανουαρίου 2006
Μιά άσκοπη και επικίνδυνη ενέργεια της Κυβέρνησης
  Κοπή ρόδων   Του Χρήστου Κηπουρού, 10. Ιανουαρίου 2006
Ναι μεν σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν, όμως πολλά ρόδα, ειδικά σε αυτή τη χώρα, τα κόβουν προτού καν ανθίσουν. Αυτό διδάσκει η ιστορία. Αυτό είναι και το κοινό θέμα της παρούσας τριλογίας. Ένα άλλο κοινό είναι η περιφερειακή καταγωγή των μερών της. Το πρώτο αφορά την περίοδο των αρχαίων χρόνων ενώ τα δυο που έπονται έχουν να κάνουν με κοπές κατά τη διάρκεια των σημερινών χρόνων.....
 

Δεκέμβριος  2005
 

 

  Προς τιμήν τους   (κείμενο σε .pdf 2KB)  του Χρήστου Κηπουρού, 28 Δεκεμβρίου 2005
 
   Δεν πρόκειται για αίνιγμα ή σπαζοκεφαλιά. Ασφαλώς, εκ πρώτης όψεως, ένα μυθικό όρος, ο Όλυμπος, ένας παρεξηγημένος λαϊκός ήρωας, ο Καραγκιόζης, και μια Γαλλίδα ακαδημαϊκός, η Jacqueline De Romilly, δεν έχουν κάτι το κοινό. Όμως αυτό δεν εμποδίζει να αποτελέσουν τα μέρη μιας τριλογίας. Ποια είναι τώρα η εσωτερική ενότητα; το κοινό τους θέμα; Είναι το ηθικό, το πολιτισμικό, και η αναγκαία, αν όχι επείγουσα, πάντοτε όμως ενιαία, αντιμετώπιση.  Εξ ης και ο τίτλος: «Προς τιμήν τους». Είτε αφορά τον Όλυμπο, με αφορμή τους επικείμενους χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2006 είτε την επαναφορά του καραγκιόζη στο βάθρο του είτε την υπέργηρη ομότιμη καθηγήτρια της Σορβόννης και πρέσβειρα του Ελληνισμού....

 

  Ανασχηματισμός, ηλεκτρονικό φακέλωμα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα
        Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη 22 Δεκεμβρίου 2005
    
 Μήνες τώρα τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν κάνει πρώτο θέμα τους κάποιον αναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης της Νέα Δημοκρατίας, η οποία επί είκοσι μήνες και παρά τα όποια πυροτεχνήματα δεν κατάφερε να μας πείσει ότι είναι η κυβέρνηση, που επιθυμούσε ο λαός της Ελλάδας και οραματίστηκαν όσοι την ψήφισαν..........

  Τα Ευρωκάλαντα του τρόμου Ευρωπαϊκή τρομοκρατία - Ηλεκτρονικό φακέλωμα
                          Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 18.12.2005
   Κάλαντα  από το Νίκο Δημόπουλο, Montreal Canada, 17.12.2005
     
Για όσους αγαπούν τα έθιμα
 

  Δικαιοσύνη και Εκκλησία  Γράφει ο Διονύσης Κονταρίνης, Νέα Υόρκη 15 Δεκεμβρίου 2005
      Δικαιοσύνη και Εκκλησία. Δυο κύριοι θεσμοί της ελληνικής κοινωνίας που τον τελευταίο καιρό πρωταγωνιστούν στην καθημερινή ζωή της Ελλάδας. Και ο ρόλος τους δυστυχώς κάθε άλλο παρά ανταποκρίνεται στην αποστολή τους......

 

  Παγκόσμια Κοινωνία = Δ Ι Α Φ Θ Ο Ρ Α                Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 15.12.2005
      Αφιέρωμα στο Δεκέμβρη 2005 και Γενάρη 2006

 

  Αλεξανδρούπολη - Ιστορία, Τοπολογία, Δημοκρατία   Χρήστος Κηπουρός , 13.12.2005
     «Ίσως κάποιοι νέοι πνευματικοί άνθρωποι, αντί για τη σφαίρα των προεκτάσεων, κινηθούν κάποια στιγμή στη σφαίρα των προτάσεων, και μέσα από παράλληλους δρόμους, βρεθούν στη γη της Τέταρτης Δημοκρατίας. Στη Δημοκρατία των πολιτών, με τις όμορφες πόλεις, μια από τις οποίες μπορεί να είναι και η δική μας.»

 

  ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ          Μάγειρας, 13.12.2005
      «Μακελειό από επίθεση καμικάζι σε εμπορικό κέντρο στο Ισραήλ»

   
Στις αρχές του Δεκέμβρη ήταν πάλι ο μακάβριος τίτλος των ΜΜΕ. Πάλι νεκροί ανίδεοι, ανεύθυνοι πολίτες. Πάλι νεαροί άνθρωποι μπροστά σ΄ ένα παρανοϊκό σύμπλεγμα, χωρίς μέλλον, ανατινάχτηκαν «οικειοθελώς» στον αέρα, σταμπάροντας την ποιότητα της εποχής που ζούμε......

    Εκδήλωση για τον Σικελιανό από το Κέντρο «Κωστής Παλαμάς» της ΑΧΕΠΑ     09.12.2005
       Επίδοση βραβείων και αναμνηστικών.  Χαιρετισμοί από προσωπικότητες της Ελλάδος.
 

  ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ   ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, 9.12.2005
     Επί δημοσιευμάτων και συνεντεύξεων για την δήθεν «επαναλειτουργία της Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους»

 

  Μαύρα - κόκκινα  -   τα κόκκινα δικά μου           Μάγειρας, 8.12.05
      (Συνάντηση Σιδηρών Kυριών - Κυριών της ζούγκλας;)

 

  Κι όμως είναι Τραγελαφικά   Μάγειρας, 6.12.2005
    
Δεν το είχαμε ανάγκη βέβαια για διαβεβαίωση, αλλά μια που βγήκε στη φόρα δημόσια, το αναφέρουμε. Όπως αναφέρει η"Washington Post" «Οι ΗΠΑ επιμένουν ότι το Μάιο του 2004-είχαν ήδη ενημερώσει τον τέως υπουργό Εσωτερικών της ΟΔΓ Otto Schily, για την απαγωγή ενός γερμανού πολίτη από την CIA». Και η "Süddeutschen Zeitung" αναφέρει ότι «το θέμα αυτό ήταν γνωστό και στην Καγκελαρία».......

 

  Κεντρική και Τοπική Εξουσία - Κράτος και Δήμος!   Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 6.12.2005
       Προπαγάνδα και Πολίτες (Β` - 3ον)

       «Όταν οι κακοί ανέρχονται σε αξιώματα, όσο ανάξιοι είναι, τόσο περισσότερο άμυαλοι γίνονται και γεμίζουν από θράσος και αφροσύνη».(Δημόκριτος).

 

  «Ευρωσύνταγμα» και Ευρωπολίτες    Γράφει ο Πολίτη Βάιος Φασούλας, 4.12.2005
     
Οι Πολίτες παγιδευμένοι στην άγνοια ή στην αδιαφορία, την οποία διοχέτευσαν οι κυβερνήσεις τους με φιλτραρισμένες πολιτικές περί ευρωπαϊκής «ευημερίας» και «προόδου» και δε συμμαζεύεται, μαζί μ αυτά έχει στρωματοποιηθεί και η νοημοσύνη τους. Και αν όχι, έχοντας, οι Πολίτες, κατά νου ότι τα κόμματά τους «αγωνίζονται» και «φροντίζουν» γι' αυτούς, δημιουργούν την παθητική εικόνα της άγνοιας σε βάρος τους. Με άλλα λόγια, όπως συχνά αναφέρω, θα πρέπει πρώτα να πεθάνει η μάνα μας για να δούμε ότι υπάρχει θάνατος............

 

  Η νομοτελειακή εξέλιξη     Μάγειρας, 4.12.2005
     Οι αλλεπάλληλες απαγωγές σ΄ Ανατολή και Δύση και οι τρομοκρατικές επιθέσεις ούτως ή άλλως ανοίγουν το δρόμο για να προχωρήσουν ακάθεκτα τα «αντιτρομοκρατικά» στην ουσία κατασταλτικά μέτρα. Εδώ ανατίναξαν τα δίδυμα της Ν. Υόρκης για να ξεκινήσουν τον «αντιτρομοκρατικό» τους πόλεμο του πετρελαίου και θα δειλιάσουν να κάνουν απαγωγές και δολοφονίες προκείμενου να εγκαθιδρύσουν «νόμιμη» διεθνή αστυνομία δίπλα στην «παγκόσμια κυβέρνηση»;..............

    Έκκληση για την Αγροτέρα Αρτέμιδα      3.12.2005
       
Ο αρχαιολογικός χώρος όπου βρίσκονται τα θεμέλια του παριλίσσιου ιωνικού ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος, από τις σημαντικότερες ιστορικά αρχαιολογικές τοποθεσίες στο κέντρο των Αθηνών κινδυνεύει λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης από τους εκάστοτε Υπουργούς πολιτισμού, να προσκομίσουν το τίμημα για την απαλλοτρίωση του χώρου, την περαιτέρω ανασκαφή, ανάδειξη και απόδοση του στους πολίτες των Αθηνών.
   ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ!   1.12.2005
     Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων (ΕΕΛΣΠΗ)
 

Νοέμβριος 2005

 

  Θρακών Πάνθεον - Γιατί στην Ορεστιάδα                        Του Χρήστου Κηπουρού, 28.11.2005
      
Κατηφορίζοντας ένας Αθηναίος πολίτης, πολύ δε περισσότερο, ένας οποιοσδήποτε επισκέπτης, την τέως Πανεπιστημίου και νυν Ελευθερίου Βενιζέλου, στο κέντρο της Αθήνας, βλέπει στα δεξιά του, τρία από τα ομορφότερα διασωθέντα νεοκλασικά της κτίρια. Την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο και τη Βιβλιοθήκη. Εύκολα τότε διαπιστώνει το μεγάλο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στα δύο πρώτα, λαμπρά ως προς τα υπόλοιπα, οικοδομήματα.......

 

        Μαύρα-Κόκκινα  -  Τα κόκκινα δικά μου                                    Μάγειρας, 28.11.2005
      Ο Γιωργάκης για πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
   
Κανένας έλληνας πολιτικός στο παρελθών δεν είχε τόσο συναναστραφεί και γαλουχηθεί μέσα στους Illuminati, όσο ο Γιωργάκης. Έχει τις περισσότερες επαφές με όλους τους κλάδους. Θα κάνουν το παν να τον «στέψουν» και πρωθυπουργό της χώρας μας. Και για κάθε περίπτωση έχει πάρει εντολή από τα αφεντικά του να ανανεώσει το ΠΑΣΟΚ με διορισμένα και υπάκουα μέλη για να μπορεί να υπερσκελίζει τα πολιτικά απρόοπτα σε κρίσιμες εθνικές στιγμές χωρίς να θίγονται τα συμφέροντα των αφεντικών του.

    Κεντρική και Τοπική Εξουσία - Κράτος και Δήμος! Ε ι σ α γ ω γ ή - Β` μέρος των Τ.Α. (A` - 1ον)
                                Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 28.11.2005
    
Κεντρική και Τοπική Εξουσία - Κράτος και Δήμος! Πλημμύρες και Πολίτες, Δήμοι και Κράτος (Β` - 02ον)
 

  ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ με αφορμή και πάλι το Ολοκαύτωμα Των Καλαβρυτων (13-12-1943)
     
 
Σημειώσεις, για την Ειρήνη των ψευδαισθήσεων και τον Πόλεμο των συνειδήσεων
                                                                 
του Παναγιώτη Α. Μπούρδαλα* 27.11.2005
  
Συχνά αναρωτιέμαι, αν είναι ανάγκη στην σημερινή εποχή να ξεχνάμε να βάζουμε μπαταρίες στα ταλαιπωρημένα μας τηλεχειριστήρια ή να κρύβουμε τα πληκτρολόγια. Αιτία; Οι άπειρες τηλε-εικόνες καταστροφής, που πέφτουν ταχύρρυθμα στα μάτια μας και μας εθίζουν στις μορφές του «κακού», ως κάτι το φυσιολογικό........

 

                       ΦΥΤΕΨΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ
       ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΥΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
27.11.2005
                                                                       κείμενο σε pdf(102KB)

 

  Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωσύνταγμα: Όχι, ευχαριστώ! Ευρωπαϊκά θέματα στο
        Ελληνικό Φόρουμ Νυρεμβέργης
 
    Από τον Πολίτη-Συγγραφέα, Βάιο Φασούλα, Νυρεμβέργη 27.11.2005

 

  Η Μυστική Συμφωνία της Μόσχας  Μάγειρας 24.11.2005
     
......Πάντως εκείνο που έμεινε είναι η «Ρωμιοσύνη»
        «Μπήκαν στα σίδερα και στη φωτιά, κουβέντιασαν με τα λιθάρια,
         κεράσανε ρακί στο θάνατο στο καύκαλο του παπουλή τους.»

 

  3. Δεκεμβρίου 1944  -  3. Δεκεμβρίου 2005,  61 χρονια μετά,  Διονύσης Ε. Κονταρίνης, 21 Νοεμβρίου 2005
     Δεκέμβρης '44. Το μεγάλο δώρο των γγλων

        «Ο Λίβανος ήταν τα προξενειά, η Καζέρτα τα αρραβωνιάσματα και η Βάρκιζα τα παντρολογήματα με την αντεπανάσταση και κουμπάρους τους γγλους και τους Αμερικανούς»   ρης Βελουχιώτης

 

  Κεραυνός εν αιθρία-Αναζήτηση γνώσης      Μάγειρας, 20.11.2005
       .... 
Επιβεβαίωση, ότι ο Oscar Lafontaine όχι μόνο δεν ήταν πολιτικός ρίψασπις, αλλά ήταν ο μόνος τολμηρός πολιτικός της εποχής, ο οποίος σήκωσε μπαϊράκι κατά του ασύδοτου Νεοφιλελευθερισμού, της ρουλέτας της ιδιωτικοποίησης, με το σύνθημα: «πάρτε τα όλα από τους ανίδεους»....

    Δύο ποιήματα του Δημήτρη Φάββα        Labrador City, 19.11.205
 

  17 του Νοέμβρη    Μάγειρας, 17.11.2005
     
.....Οι τολμηροί, αποφασιστικοί αυτοί νεολαίοι, δεν αποκλείεται, από στιγμή σε στιγμή, να βρεθούν κάτω από τις ερπύστριες των τανκ, να δολοφονηθούν εν ψυχρώ. Μπροστά στο πολιτικό δράμα του ελληνικού λαού, που είναι και δράμα των ευρωπαϊκών λαών, δεν πρέπει να μένει κανείς ευρωπαίος πολίτης απλός θεατής. Υψώστε φωνή διαμαρτυρίας για τη σωτηρία των φοιτητών, απαιτείστε να επανέλθει και να λειτουργήσει η δημοκρατία στη χώρα όπου γεννήθηκε. Έτσι προσφέρετε έργο θετικό για την δημοκρατική ανάπτυξη της μελλοντικής Ενωμένης Ευρώπης».....

 

  Κ ο ρ ο ϊ δ ί α και θ ρ ά σ ο ς   Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας,17.11.2005
     
32 χρόνια μετά, νοερά αποθέτουμε ένα λουλούδι στη μνήμη των Ηρώων του Πολυτεχνείου που θυσιάστηκαν για μας και που τα «σύγχρονα» θηρία, με κρεμασμένες τις ταμπέλες της κοροϊδίας και του θράσους συνεχίζουν να αλωνίζουν την κοινωνία.

 

  Κωνσταντίνος Σημίτης  Του Χρήστου Κηπουρού, 16. Νοεμβρίου 2005
      
Ο Κώστας Σημίτης δεν είναι βέβαια μια τσίχλα της ιστορίας, που τη μασάει κανείς και κατόπιν την πετά. Κάνει λάθος ο Λάκης Λαζόπουλος που τον χαρακτήρισε έτσι. Ναι μεν αν είναι κάτι, είναι τσικό της ιστορίας, όμως ποτέ δεν έβγαλε από το μυαλό του την ανέλιξη στο πεδίο των αρτιστών, που έλεγα. Μάλιστα το επιχειρεί με την ευγενική χορηγία -όπως λέγεται- των Αθηναϊκών Μέσων, των οποίων άλλωστε υπήρξε πολυετής κλώνος. Και όχι μόνο των τηλεοπτικών αλλά και Δημοκρατικών εφημερίδων........

    Οι κοινωνικές ταραχές στη Γαλλία  Μάγειρας, 10.11.2005
     ......Η ιστορία είναι γεμάτη από «μη αναμενόμενες» κοινωνικές ταραχές, αντιδράσεις, μαζικές εκρήξεις και «αναπόφευκτες» επαναστάσεις. Ουδείς όμως δεν διδάχθηκε από αυτές.......
 

  Ανοικτή επιστολή Προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας  Κύριο Κάρολο Παπούλια    7.11.2005
Αφορά: Το δικαίωμα της Ελληνίδας και του Έλληνα πολίτη να κάνει χρήση της «Επιστολικής Ψήφου».
Με την αναθεωρημένη μορφή του Ελληνικού Συντάγματος: Άρθρο 51, § 4, παρέχεται στη Βουλή των Ελλήνων η δυνατότητα, με τη ψήφο της αυξημένης πλειοψηφίας των 2/3 του αριθμού των Βουλευτών της, να θεσπίσει την επιστολική ψήφο ........

 

  ...πριν το ξεκίνημα των κοινωνικών εκρήξεων..!  Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 6.11.2005
     
Είναι κάποια χρόνια που γράφαμε για το ξεκίνημα κοινωνικών εκρήξεων και οι προβλέψεις μας, δυστυχώς, επιβεβαιώνονται. Η σημερινή κατάσταση με τις εξεγέρσεις των μεταναστών στη Γαλλία αποτελεί μέρος της οδυνηρής πραγματικότητας, μέρος της οργής των συνανθρώπων μας, των οποίων, ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί στη θέση τους και χωρίς να είναι μετανάστης...........

 

  Η ΣΟΣΙΑΛ–(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ   Σπύρος Γκάρος, Νυρεμβέργη, 3.11.2005
     
Το προεδρείο έδειξε, ίσως λίγο καθυστερημένα, τα μπράτσα του λέγοντας μέσω αυτής της εκλογής το „Όχι" στις εντολές από τη κορυφή. Μέχρι σήμερα η πολιτική που επικρατούσε στο κόμμα καθοριζόταν από δύο-τρία άτομα, οι 45 σύμβουλοι του προεδρείου ήταν τα πειθήνια όργανα, τα οποία εκτελούσαν, αυτά που πρωτοαποφάσιζε η ηγεσία του κόμματος.

 

  Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ   Σπύρος Γκάρος απο Νυρεμβέργη, 2.11.2005
   
 Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια προσφάτως δε και αλληλολαδώματα

 

  Πνευματικές εμπειρίες απο την Πόλι     Γράφει ο αρχιμ. Δοσίθεος,   2.11.2005
    
 Στην Πόλι.....τέλειωσαν πολλά, μά δεν τέλειωσαν όλα. Δεν  τέλειωσε η πνευματική ζωή. Και κει που το καντήλι τρεμοσβύνη, ξάφνου κάποιος  ρίχνει λάδι, ανεβάζει το φυτίλι και η ταπεινή φλόγα ζωηρεύει και πάλι.

 

  ΣΑΕ -  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Εισήγηση για το Στρατολογικό   Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2005
    
 
                                                     Κείμενο σε pdf(56 KB)

 

  Αριστοτέλειο Ίδρυμα Έρευνας Μελέτης & Αρωγης Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
     Aπονομή τιμητικής πλακέτας στην ΕΕΛΣΠΗ και τον πρόεδρό της.....                                  31 Οκτωβρίου 2005

 

 ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 31.10.2005
     ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                   
κείμενο σε pdf (87KB)

    Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας          Ανακοίνωση τύπουΔιαμαντής Γκίκας,  30.10.2005
       και άλλων κρατών Ευρώπης “Βασ. Τσιτσάνης“ α.Σ.           
κείμενο σε pdf(72KB)
 

  Ζήτω η 28η Οκτωβρίου                                          Σεβαστή Μπούρα-Μπούτου, Νέα Υόρκη, 27.10.2005
     Αγαπητοί Πανέλληνες,  Έχω γράψει ένα μικρό διήγημα 900 λέξεων τόσο μικρό όσο ο εκδότης τής εφημερίδας Hellas News μού επιτρέπει να γράφω στην εβδομαδιαία στήλη μου "Το Πενάκι Τής Μπούτου". Αν σάς αρέσει μοιραστείτε το με τούς δικούς σας ανθρώπους.....

 

  Η βράβευση του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ     Γράφει ο Πολίτη Βάιος Φασούλας, 26.10.2005
     
Το Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου τίμησε με το «Βραβείο Αθηναγόρα» τον τελευταίο πρόεδρο της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσής του που έγινε σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν. Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο πρώην διευθυντής της CIA, Ελληνοαμερικανός, Τζορτζ Τένετ....

 

  Κατακουζηνοί   Tου πρώην Βουλευτή Χρήστου Κηπουρού, 20.10.2005
      ...
Μόνο που τώρα τους μπερδεύει λίγο η πολιτική σχολή του πρώην υπουργού, του κυρίου Βαρβιτσιώτη: «o σώφρων Εβρέν». Επιπλέον ο εν λόγω Ευρωβουλευτής δεν εγκατέλειψε την Τουρκία, όπως θα όφειλε, και όπως θα έκανε κάθε Ευρωπαίος στη θέση του αλλά ούτε οι εδώ του το είπαν να το πράξει.......

 

  Ευρωπαϊκό αφιέρωμα στην Ευρώπη της Ανατολής    Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 5.10.2005
      (Prost, Europa! Saglikli Aurupa!
     
Ξεκινώντας με τον πρόεδρο της ΕΕ κ. Ζ. Μπαρόζο ο οποίος δήλωσε ότι: «Η Ευρώπη πρέπει να μάθει περισσότερα για την Τουρκία και η Τουρκία να κερδίσει τις καρδιές των Πολιτών», θεωρούμε ότι ο κ. πρόεδρος είναι φοβερά νυχτωμένος και ανίδεος συνεπώς άχρηστος και επικίνδυνα επιζήμιος με τις παροτρύνσεις του και τις συστάσεις του όσο δεν γνωρίζει (κάνει πως δεν γνωρίζει ο κ πρόεδρος) ότι η Τουρκία όφειλε να κερδίσει πρώτα τις καρδιές των γειτόνων της, Ελλήνων, Κυπρίων, Αρμενίων, Κούρδων κλπ και μετά των ευρωπαίων...........

 

  Η νέα πολιορκία της Βιέννης       Του πρώην Βουλευτή Χρήστου Κηπουρού, 04.10.2005
     
Θα κοιμάται ήσυχα ο Βιεννέζος ζαχαροπλάστης που έφτιαξε ομοιόσχημη με την ημισέληνο γλυκιά σφολιάτα, το κρουασάν, ώστε να γλυκάνει τους συμπολίτες του στον εορτασμό της επιτυχούς απόκρουσης της Οθωμανικής πολιορκίας, πριν αιώνες. Αυτό διότι, αν και δεν υφίστατο τότε Ευρωπαϊκή Ένωση, τα συγκεκριμένα εδέσματα κατέκλυσαν τις κουζίνες της, αναδεικνυόμενα σε ευρωπαϊκό γαστρονομικό θεσμό-μέρος πρωινού.......

 

  Εικόνες με φωνή    Μάρω Σιδέρη, 04.10.2005
      
Άραγε τι βλέπει ο θεός και δακρύζει;  Μήπως βλέπει μια γυναίκα που καίγεται ζωντανή από ιεροεξεταστές ή τον Βυζαντινό εικονομάχο πρίγκιπα που τυφλώνεται με διαταγή της μητέρας του; Τους Ινδιάνους που βιάζονται από πολιτισμένους λευκούς ή τους αφρικανούς που σέρνονται αλυσοδεμένοι στα σκλαβοπάζαρα; Την άλωση της Πόλης; Την καταστροφή της Σμύρνης; Το Νταχάου; Μήπως βλέπει τα μανιτάρια στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι;.............

          03.10.2005
 

  Πάντα τέτοια    Πάν Καρτσωνάκης, 01.10.2005
    
Αν ο Εθνικός μας αερομεταφορέας αδυνατούσε να εξυπηρετήσει την Εθνική μας ομάδα καλαθοσφαίρισης, υπήρχαν και άλλοι τρόποι να γίνει η μεταφορά με κρατικό αεροσκάφος και όχι πάντως από ιδιωτική εταιρία.......

 

  ... αν κερδίσει αυτές τις εκλογές τότε θα ... από την ΘΕΩΡΕΙΑ στην ΠΡΑΞΗ     Λιβάνιος Σχίζας, 30.09.2005
      
Η ΝΔ προ των εκλογών του 2004 έλεγε ότι αν κερδίσει αυτές τις εκλογές τότε θα κάνει τόσες αλλαγές στο κράτος (που κατά την γνώμη του χώλαινε) και κυριολεκτικά θα το επανιδρύσει ώστε τίποτε να μην θυμίζει στον πολίτη το παλιό κακό παρελθόν του με το οποίο θα το παραλάμβανε. Οι πολίτες την πιστέψαμε, την ψηφίσαμε και παρέλαβε αυτό το κακό κράτος που θα έπρεπε να «επανιδρυθεί». Και επειδή ξέρουμε τι σημαίνει η λέξη «επανίδρυση» περιμέναμε να δούμε «καλύτερες ημέρες» όπως είχε ειπεί και στο παρελθόν κάποιος άλλος λαοπλάνος πολιτικός (που ο μόνος που είδε καλύτερες ημέρες ήταν ο ίδιος και οι «κοντινοί» του).

 

  Σπάρτακος    Χρήστος Κηπουρός, 29.09.2005
     Στα βουνά της Θράκης μια σκλάβα γέννησε ένα παιδί που κι αυτό έγινε σκλάβος στα δώδεκα χρόνια του. Από την νεανική του όμως ηλικία σκεφτόταν πώς να διαλύσει τα δεσμά της σκλαβιάς, 2000 χρόνια πριν από τη διακήρυξη της ελευθερίας των σκλάβων...

 

  Βαθύ πολιτικό σκοτάδι     Μάγειρας, 26.09.05
    
Το αξιοσημείωτο του άρθρου ήταν και το μεταφέρουμε εδώ, η θέση του εθνικιστικού «Εργατικού κόμματος» που θεωρεί ως χρηματοδότες της συνδιάσκεψης αυτής, τις ΗΠΑ την ΕΕ και τον «αρχισιωνιστή» επενδυτή George Soros

 

  Στο Γιοχάννεσμπουργκ η Έκθεση «Ομογενειακού Τύπου & Βιβλίου»   24 Σεπτεμβρίου 2005

 

  Ε.Α.Μ. Εξήντατέσσερα χρόνια     Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 22 Σεπτεμβρίου 2005
     
«Η Ελλάδα σέρνει το χορό, ψηλά, με τους αντάρτες
      χιλιάδες δίπλες ο χορός, χιλιάδες τα τραπέζια
       κι΄ειν΄οι νεκροί στα ξάγναντα πρωτοπανηγυριώτες.»
              γγελος Σικελιανός. "Eπίγραμμα"

 

  Το λάσο του κάου-μπόϋ    Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη 22 Σεπτεμβρίου 2005
      
Τελευταία το λάσο έχει εισχωρήσει για τα καλά και στο διαδύκτιο. Το τι γίνεται εκεί μέσα δεν λέγεται. Ούτε και μπορείς να καταλάβεις από που και με ποια μορφή θα σε τυλίξει το λάσο. Διακοπές σε εξωτικά νησιά μέχρι σπίτια εξοχικά και αυτοκίνητα. Από αιθέριες υπάρξεις για αλησμόνητες νύχτες, μέχρι διπλώματα σπουδών από τα πλέον ονομαστά πανεπιστήμια του κόσμου. Το λάσο σε όλο το μεγαλείο της ηλεκτρονικής μορφής.........

 

  6ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ      22.09.2005
H παγκόσμια Ομοσπονδία για τη διάδοση – διεθνοποίηση της ελληνικής γλώσσας και η ομοσπονδία των ελληνόφωνων δήμων της Σαλεντινής Ελλάδος, διοργανώνουν στο Κοριλιάνο του Ότραντο της Απουλίας (Κάτω Ιταλία), από 6 έως 8 Οκτωβρίου 2005.

 

  Κυριακάτικο Ντιμπέιτ   Μάγειρας, 04.09.2005
   
Σήμερα Κυριακή 04.09.05, από της 20.30 μέχρι και της 22.30 η ώρα, 90΄ ολόκληρα λεπτά της ώρας, εκατομμύρια τηλεθεατών, μέσα και έξω από τη Γερμανία, παρακολούθησαν, με σκεπτικισμό, τους δύο αντίπαλους πολιτικούς Merkel και Schröder σε ρεβανσιστική τηλεοπτική συζήτηση, που καθένας από τη θέση του προσπάθησε να πείσει τους εκλογείς, ό,τι είναι ο ικανότερος Καγκελάριος, όσο αφορά τις εκλογές της 18 του Σεπτέμβρη 2005.

 

  Με σεβασμό στα αθώα θύματα της Κατρίνα και των κοκόρων του πλανήτη,!  Μάρω Σιδέρη, 04.09.2005
     
δικο είναι να πιστεύεις πως μια ισχυρή οικονομία δέκα πετρελαιοπηγές, δυο- τρία αεροπλανοφόρα και πέντε νταηλίκια μπροστά στις κάμερες, μπορούν να κάνουν ασφαλή έναν πλανήτη που στέκεται στο πουθενά και γυρίζει γύρω από μια μπάλα φωτιάς.

    Το Φυσικό μένος της Κατρίνα = Εφιάλτης χωρίς τέλος        Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας , 04.09.2005
       Να τα μαζέψει ο κ. Μπους όλα τα στρατεύματα από την κεντρική Ασία και όπου άλλού, να μετατρέψει τα τανκ σε τρακτέρ και ο στρατός με τσαπιά στα χέρια να επιδοθεί στο ξεθάψιμο των πτωμάτων από χαλάσματα και τη λάσπης και στην αμέσως ανοικοδόμηση των πολιτειών με μπροστάρη τον «άνθρωπο» του θεού «πλανητάρχη» προς παραδειγματισμό και μίμηση.
 

  Ανθολογία έργων Απόδημων Ελλήνων λογοτεχνών   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ              02.09.2005

 

  ή Δημοκρατία ή Κεμαλισμός                            Του Χρήστου Κηπουρού, 30.08.2005
    Το veto υπό το πρίσμα πολιτικής ανθρωπολογίας
  
Αυτό που οφείλει να τεθεί στην ερχόμενη Σύνοδο της Ε.Ε., είναι το ερώτημα αν όχι ένα νέο εθνικό και Ευρωπαϊκό σύνθημα. Το δίλημμα: ή Δημοκρατία ή Κεμαλισμός. Γιατί το μόνο που μπορεί να επιτύχει η μείξη τους, αμέσως μετά την Κεμαλική Ελλάδα, είναι η ομώνυμη Ευρώπη......

 

  Η Πολιτική Χοάνη Ενόψει των εκλογών στη Γερμανία          Μάγειρας, 27.08.2005
   
 ........ Οι άνθρωποι δεν γεννιόνται για να δουλεύουνε, αλλά εργάζονται για να ζήσουνε. Έχουνε κεκτημένα κοινωνικά δικαίωμα, τα οποία η παγκοσμιοποίηση έχει βάλλει πρόγραμμα να τα εξαφανίσει με τον οδοστρωτήρα της ιδιωτικοποίησης........

 


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΑΤΑ ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΡΙΑΝΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΡΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 1996 ΜΕΧΡΙ 2001 ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΖΩΗΣ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ, Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ..
συνέχεια...                                                  23.089.2005

 

  Σε ποιον τομέα, έκαναν κάτι;  Δήλωση του Πασχάλη Χριστοδούλου {*}, 23.08.2005
     
Πολλοί όφειλαν, απευθυνόμενοι προς τη νομαρχιακή αρχή, να της ζητήσουν να επιστρέψει προς στιγμήν έστω, στην τόσο ακριβοπληρωμένη όσο προπαγανδισμένη ιστορία του «Έβρος 2010» και να της προτείνουν να μπει στον κόπο να αναρωτηθεί: τι «Έβρος 2010» -ακόμη κι αν δεν ήταν για ανακύκλωση το σύνολο εκείνο- μπορεί να αναμένεται, όταν ο ομώνυμος του 2005, είναι αυτός που έζησαν, ζουν ως σήμερα, και θα ζήσουν και αύριο οι πολίτες του; Τι είδους δηλαδή, με τα δικά της έστω μέτρα και σταθμά, οιωνοί υπάρχουν;

 

  Habemus Papam        Μάγειρας, 19.08.05
      Σήμερα 18. Αυγούστου το έτος 2005, στα πλαίσια της συνάντησης της παγκόσμιας θρησκευτικής Νεολαίας της Καθολικής Εκκλησίας στην πόλη της Κολωνίας......

 

  Εναέριοι δήμιοι θερίζουν-Απαξίωση της ανθρώπινης ζωής... Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 19.08.2005
    Μέρες τώρα παρακολουθούμε τις δραματικές εξελίξεις του μοιραίου αεροσκάφους B737-300, που στις 14.08.2005 «μεταμορφώθηκε» σε εναέριος δήμιος δολοφονώντας κυριολεκτικά 121 συνανθρώπους μας. Στον πόνο και στην οδύνη των οικογενειών των αδικοχαμένων θυμάτων συμπαραστεκόμαστε ευχόμενοι καλό κουράγιο και δύναμη, να επανακτήσουν τις δυνάμεις που θα τους κρατήσει στα πόδια τους και να ατενίσουν τη ζωή, που όσο πικρή και αν γίνεται κάποιες φορές, αξίζει κανείς να τη ζει.

 

  Οι νόμιμοι και οι παράνομοι τρομοκράτες     Μάγειρας,18.08.05
      Η κοινωνικοπολιτική σύγκρουση του ανθρώπου, δεν παύει να αποτελεί συνέχεια της πολυποίκιλης προσπάθειας του να βελτιώσει τον καθημερινό βιολογικό του χώρο που υπόκειται αναπόφευκτα στους νόμους της βίας και της αυτοκαταστροφής.

 

  Η δύναμη της αγάπης - Αφιέρωμα  Από τον Πολίτη Βάιο Φασούλα
      Το άρθρο που ακολουθεί αφιερώνεται σε όλες τις ευπαθείς ομάδες της Χώρα μας αλλά και γενικότερα του Κόσμου μας. Ιδιαίτερα αφιερώνεται στους χρήστες ουσιών· και σ' εκείνους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον κόσμο τους και σ' εκείνους που έχουν απελευθερωθεί (γνωστοί ως «καθαροί») και για την επανένταξή τους ζητούν από την κοινωνία... των μη χρηστών, λίγες σταγόνες αγάπης. Βεβαίως και Έλληνες απόδημοι έχουν να μας δείξουν τη γάγγραινα του αιώνα σε πολλαπλές μορφές όπως: θάνατοι, φυλακίσεις, κοινωνικός αποκλεισμός και άλλα. Λοιπόν ο καθένας μας έχει γνώση περί τινός πρόκειται, αφού στου καθενός μας τον περίγυρο, (στην οικογένεια, στη γειτονιά, στο χωριό και στην πόλη) υπάρχει η «σκιά» του χρήστη, της πόρνης και άλλων απόκληρων ομάδων, όπως προαναφέρθηκε.......

 

  "ΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ;"
   του Γιώργου Βλαχόπουλου, Μέλος ΔΣ ΟΕΚ Γερμανίας, 03.07.2005
   Προβληματισμοί από μια άλλη σκοπιά, στο πρόσφατο Όχι του Ευρωσυντάγματος

 

  Ε, όχι και αγωγός αγάπης  του Χρήστου Κηπουρού, 03.07.2005
 
Τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή Κυβέρνηση εγκαλούνται για ένα σοβαρό πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Ένα μεγάλο ψεύδος. Έχει να κάνει με τη συμφωνία για τον αγωγό του φυσικού αερίου, Προύσας Κομοτηνής, που υπεγράφη πριν δυόμιση χρόνια, και εγκαινίασαν σήμερα στις 3 Ιουλίου του 2005 οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας στους Κήπους του Έβρου, και ο οποίος κάθε άλλο παρά υλοποιεί τη διηπειρωτική αρτηρία: Κασπία, Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία κλπ.

 

  1ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ στις 15 Αυγούστου 2005 στο Δήμο ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ   25.06.2005
      
κείμενο σε .pdf

 

 ELEKTROLUX ΚΑΙ Η ΕΤΑΡΙΑ ΑΕG - ΣΕ ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ  Σπύρος Γκάρος από Νυρεμβέργη, 22.06.2005
   Ποιος περίμενε, ότι η AEG θα κλείσει και θα απολύσει 1750 εργαζόμενους, από αυτούς 262 Έλληνες;. Το κωμικοτραγικό είναι, ότι δεν κλείνει, απλώς μεταφέρει την εργασία κάπου στην Πολωνία, εκεί δεν χρειάζεται να έχει τόσα έξοδα όπως εδώ στην Νυρεμβέργη....

 

  Οι γενικές εκλογές στην Αλβανία και η ελληνική κοινότητα  Του Φάνη Μαλκίδη, 22.06.2205
          Λέκτορα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
       Παράλληλα οι γενικές εκλογές στην Αλβανία θεωρούνται σημαντικές και για την ελληνική κοινότητα, η οποία για μία σειρά από λόγους που σχετίζονται με την πολιτική εθνοκάθαρσης εκ μέρους των αλβανικών αρχών και την ελληνική πολιτική απροθυμίας και ολιγωρίας, φθίνει πολιτικά και δημογραφικά, χωρίς να υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης.......

 

  Η αλήθεια για τους Έλληνες εθελοντές της Βοσνίας  Γράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου, 22.06.2005
   Υπενθυμίζω ότι τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος ζήτησε από την Πρόεδρο της Βουλής τη σύσταση ειδικής επιτροπής (μωραίνει Κύριος) «για να διερευνήσει το θέμα και να κινητοποιήσει τις κρατικές αρχές με στόχο την απονομή δικαιοσύνης για το φοβερό αυτό έγκλημα»........

 

  Σχολιάζοντας το θρύλο της Εθνικής Αντίστασης         Βάιος Φασούλας, Γερμανία, 22.06.2005
                 «Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ»

 
      «Καρδιτσιώτισσα ισχυρίζεται ότι είναι κόρη της Ειρήνης Παπά και του ρη Βελουχιώτη»

    Τιμητική διάκριση για το ανεκτίμητο έργο της ΕΕΛΣΠΗ από το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ  22.06.2005
      
κείμενο
σε .pdf
 

ρης Βελουχιώτης
Εξήντα χρόνια από τον Θάνατο του
Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη Ιούνιος 2005

 

  Μαύρα - Κόκκινα  Tα μαύρα δικά τους- τα κόκκινα δικά μας   Μάγειρας, 07.05.2005
      «Αποχώρηση με αξιοπρέπεια σε στιγμή που ο ίδιος θα επιλέξει»
     ΓNΩMH του Simon Jekins από τους Times στα Νέα

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γεώργιος Α. Παπανδρέου                        Προμηθέας, 06.05.2005
 συμμετέχει στη Συνδιάσκεψη της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ
    Πασχα 2005   π.Ανδρέας Αγαθοκλέους, 31.04.2005
   
  Αν ο θάνατος είναι «το συγκλονιστικότερο γεγονός της ζωής», τότε η Ανάσταση του Χριστού είναι πράγματι «η εορτή των εορτών και η πανήγυρις των πανηγύρεων»......
  «Η Γειτονιά του Κάστρου»,  του Διονύση Κονταρίνη, Σχολιάζει ο Βάιος Φασούλας, Γερμανία, 26.4.2005
 
    Πέρδικα Θεσπρωτίας     www.pension.gr            24.04.2005
Επισκευθήτε την πανέμορφη Περδικα με τις καλές και πεντακάθαρες παραλίες της, με πολύ χαμηλές τιμές και πολλά αξιοθέατα.                                                                                  Περιγραφή του Χωριού ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
       
 

  Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ   Αφιέρωμα από το Βάιο Φασούλα, Γερμανία, 22.04.2005
      Όταν ασχοληθεί κανείς με τη γλώσσα, την Ελληνική γλώσσα, η Αίγλη, η Γοητεία, το Κάλλος και η Περηφάνια που νιώθει μέσα του ξεχειλίζει. Μαζί ξεχειλίζουν και ανάκατα οργισμένα συναισθήματα, που φτάνουν καμιά φορά σε εξορκισμούς κι αφορισμούς και αφήνουν πολλά γιατί.

 

  Ο θρησκευτικός σκοταδισμός προσπαθεί να εδραιωθεί στη Νέα Υόρκη   Γαβριήλ Παναγιωσούλης, Νέα Υόρκη, 21.04.2005
     Το Πνεύμα είναι άϋλο δεν φυλακίζεται, ως εκ τούτου δεν μπορεί κανένας να μας στερήσει το δικαίωμα το πως να σκεφτόμαστε, ή ακόμα και το τι να πιστεύουμε.

 

  «Βασικός Μέτοχος»: Έχει η Ελλάδα παραβιάσει το ευρωπαϊκό δίκαιο; Του Χρήστου Ηλιόπουλου, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω,
Τους τελευταίους μήνες η ελληνική κυβέρνηση κατηγορείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από μερίδα του Tύπου αλλά και από το κόμμα της μείζονος αντιπολιτεύσεως (ΠΑΣΟΚ) ότι παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο και εκθέτει τη χώρα διεθνώς.
Σημειωτέον ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ  είχε ψηφίσει και εκείνη αντίστοιχο νόμο που έλεγε περίπου τα ίδια πράγματα. 
                                                                           
20.04.2005

             Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος - www.seve.gr     20.04.2005

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δικαιώνει τις θέσεις του ΣΕΒΕ - Απαραίτητη η Εθνική Στρατηγική Εξαγωγών

 

  Δυο παράγραφοι και λίγα σχόλια - Ευρωσύνταγμα!  Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 20.04.2005
 
Λοιπόν το ευρωσύνταγμα θα «λύσει» όλα τα προβλήματα της χώρας μας! Νύχτα με νυχτωμένα φαντάσματα ή ασυνείδητοι Πολίτες, που κινούνται ανάμεσά μας προβάλλοντας το έργο της ΝΔ, έργο γνωστό εδώ και δεκαετίες, έργο που μάλιστα κάποιοι «Μακεδόνες», «Έλληνες» κατά τ' άλλα, πουλάνε την Ελλάδα, λέμε εμείς. Μια πανσπερμία ψευτών, υποκριτών, «ελληνοευρωπαίων» που τους αρέσει να λένε για Ε.Ε., «πράσινοι» και «μπλε», και μ' αυτά προβάλουν την ταυτότητά τους......

 

  Ο George Walker Busch και ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας     Μάγειρας, 19.4.2005
 
Ας ελπίσουμε ότι βρισκόμαστε στην τελευταία προσπάθεια βίαιης παγκοσμιοποίησης και σε κάποια στιγμή θα μπουν τα πράγματα στη λογική σειρά της σχετικότητας όπου όλοι θα έχουν δίκιο ταυτόχρονα και δεν θα έχουν. Θα αναγκαστούν να προχωρήσουν από κοινού ειρηνικά να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πληθυσμιακή κρίση της ανθρωπότητας πάνω στο στενό πλανήτη Γη.......

 

  Ένα καινούργιο διεθνές πολιτικό κεκτημένο.                                     Του Χρήστου Κηπουρού, 17.04.2005
  Το ομώνυμο τέλος της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων
  Όταν ένας αξιωματούχος διαμεσολαβητής του Ο.Η.Ε. προτείνει κάτι, τότε ηθικά και πολιτικά δεσμεύει και τον εντολέα του. Συγκεκριμένα όταν ο κ. Μάθιου Νίμιτς πρoτείνει στην Αθήνα όσο στα Σκόπια, την ονομασία: Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια, σαφέστατα και o Οργανισμός στον οποίο ανήκει, δεν νομιμοποιείται κάποια ωραία πρωία να εγγράψει στην ατζέντα του σκέτο Μακεδονία, χωρίς τον τοπικό αυτό προσδιορισμό........

 

  Συναξάρια και πατερικά κείμενα: ένας οχετός μίσους εναντίον της Ελλάδος  15.04.2005
 
Στο παρακάτω κείμενο φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι χριστιανοί και ο θεός τους κατέστρεψαν τα ανεπανάληπτα μνημεία του Ελληνικού Πολιτισμού. Καμιά δικαιολογία δεν χωρεί γιά τις καταστροφές αυτές. Φέρουν, όμως, ως πρόσχημα τον υποτιθέμενο ειδωλολατρισμό των Ελλήνων. Ποίοι; Αυτοί που προσκυνούν ξύλα, κοκάλα, νεκροκεφαλές και ότι άλλο κατεβάζει η καλπάζουσα φαντασία των ρασοφόρων.....

 

  Στον απόηχο της Έκθεσης «Ομογενειακού Τύπου και Βιβλίου» στην Αλεξάνδρεια  Βάϊος Φασούλας, 15.04.2005
     
Στην Αλεξάνδρεια! Σε αυτό τον τόπο που σε κάθε γωνιά του «ευωδιάζει» ο Ελληνικός πολιτισμός παρουσιάσθηκε από τις 9-12 Απριλίου για πρώτη φορά η «κθεση Ομογενειακού Τύπου και Βιβλίου» που οργάνωσε το Αριστοτέλειο Ίδρυμα Έρευνας Μελέτης και Αρωγής Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα, και το Γενικό Προξενείο Αλεξανδρείας....

 

  Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Γιαυτό να βάλουμε όλοι ένα χεράκι.    Οδυσσέας Επικουρίδης, 15.04.2005
   
...βδομάδες τώρα οι Έλληνες παρακολουθούν κατάπληκτοι τα καταγγελλόμενα από ελεύθερους ρεπόρτερ, αλλά και από το εσωτερικό της εκκλησίας πια, που αφορούν την σαπίλα στον χώρο της δικαιοσύνης και την ιεραρχία του επίσημου δόγματος. Όλα υποδεικνύουν σαν βασική αιτία της κατάστασης αυτής την ταύτιση-διαπλοκή κράτους και εκκλησίας, βασικό οχλός της οποίας όμως αποτελεί ο κατηχητικός χαρακτήρας της δημόσιας εκπαίδευσης........

 

  Έλληνες, Γραικοί ή Ρωμιοί και Hellas -Greece  Πάν Καρτσωνάκης, 14.04.2005
     Πρέπει κάποτε να υποχρεώσουμε και όλα τα υπόλοιπα κράτη να μας αναφέρουν με το κανονικό μας όνομα που είναι Ελλάς (Hellas) και όχι το άλλο (Greece) που παντού, στο εξωτερικό σχεδόν μόνον με αυτό, μας αναφέρουν.......

    Tα Γαλάζια παιδιά.   Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη 12 Απριλίου 2005
     .......Βέβαια ο κ. Νάκος αυτός πρώτος είχε επιμελώς φροντίσει να βοηθήσει τα δικά του Γαλάζια παιδιά, τους υιούς του, στους οποίους λόγω του «ασυμβίβαστου» παραχώρησε την οικοδομική εταιρεία του και με την βοήθεια του Υπουργείου Πολιτισμού οι υιοί Νάκου καρπώθηκαν μιά έκταση στην παραλία του Βόλου απ' αυτές που στην γλώσσα των κατασκευαστικών εταιρειών ονομάζονται «φιλέτα».......
 

  Μια ιδέα για τα Ίμια     Του Χρήστου Κηπουρού, 12.04.2005
  
Η προφανής όσο και σαφής απόπειρα μετατροπής του χρώματος των Ιμίων από γκρίζο σε μια πιο σκούρα ακόμη απόχρωση, συναντήθηκε με την προφανή όσο και σαφή επίσης αποσιώπηση εκ μέρους της πολιτικής Ελλάδας. Η οποία βέβαια δεν προέκυψε τυχαία. Έχει πίσω της συγκεκριμένη γνωστή ιστορία και συμπεριφορά, προτού φτάσει στη σημερινή μορφή...Μια ιδέα για τα Ίμια σε .pdf (487KB)

 

  Αμακεδόνητη Ελλάδα  Του Χρήστου Κηπουρού, 11.04.2005
  
Η παράλειψη αν όχι απόκρυψη στοιχείων της πρότασης. Των προνοιών της, όπως λέγονταν ο αντίστοιχος όρος, στο σχέδιο του Γ. Γ. του Ο.Η.Ε. Ο λόγος για το εφεξής απαγορευτικό της διεθνούς χρήσης του ονόματος Μακεδονία, από τους Έλληνες. Η ουσία είναι ότι πέραν της επιβολής παραχάραξης σε βάρος της ιστορίας της, η Ελλάδα εκλαμβάνεται και ως παραβάτης, και για αυτό πρέπει και να τιμωρηθεί, κεχωρισμένα. Η ποινή η οποία προτείνεται να επιβληθεί είναι η εις το διηνεκές, ακοινωνησία, {με την αρχαιοελληνική έννοια, που σχετίζεται με το γνωστό Κοινό}. .....

    Γράμμα στον Μέγα Αλέξανδρο   από τον ζωγράφο Μιχαήλ Παπανδρώνη, 11.04.2005
    
...Αλέξανδρε,   νομίζω ότι έφτασε η ώρα να χωριστούμε. Δυστυχώς δεν μπορώ να σε κρατήσω άλλο, ίσως είσαι πολύ Μεγάλος για μένα -έτσι αποφάσισαν- και εγώ καλούμαι τώρα να παραδώσω αμαχητί το όνομα της γενέτειρας σου και της Πατρίδας μου σε μια νέα χώρα που ο διερχόμενος πληθυσμός της χρειάζεται Ιστορία.........
 

  Ανοιξιάτικο αφιέρωμα 2005 στην Ε.Ε.  Ευρωσύνταγμα; Όχι, ευχαριστούμε! Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 11.04.2005
     
Οι Πολίτες αυτής της Ηπείρου ήθελαν μια Ενωμένη Ευρώπη των λαών με ψωμί και δουλειά και όχι μια Ε.Ε. των τραπεζών και των πολυεθνικών και πολύ περισσότερο ήθελαν μια Ευρώπη νοικοκυρά στον τόπο της. Εδώ οι Πολίτες εξαπατήθηκαν οικτρά και όχι μόνο στους κοινωνικοοικονομικούς τομείς αλλά και σε θέματα ιδιαιτεροτήτων.........

 

  ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ,ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α, 10.04.2005
ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ-ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΑΡΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΦΙΚΟ ΟΡΟ.

 

  BRAVO BRANΚO               Του Χρήστου Κηπουρού {*}, 10.04.2005
    Δεν προσέφερε λίγα δώρα ο Πρόεδρος των Σκοπίων στην Ελλάδα με την αρνητική του απάντηση. Με την εξ αντικειμένου αυτή συνδρομή του, η χώρα νομιμοποιείται πλήρως να μετατρέψει σε ελιγμό την έως τώρα στάση της, και απευθυνόμενη στους θεσμικούς και άλλους υπερατλαντικούς διαμεσολαβητές, να πει: «Βλέπετε, τι λένε οι αγαπητοί γείτονες». Και να παίξει το ίδιο χαρτί στην Ε.Ε. και όπου αλλού χρειαστεί......

 

  Ελληνική Δημοκρατία-Σκόρπια    Του Χρήστου Κηπουρού, 08.04.2005
     
Το κλείσιμο του Σκοπιανού αποτελεί το προοίμιο της νέας εποχής. Πρόκειται για ένα νέο πρελούντιο, όπως λένε στα μουσικά έργα. Και μόνο το τι ακολουθεί, έφτανε ώστε να παραμείνει σε εκκρεμότητα. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν τόσα και τόσα, τα οποία μόνο μια πολιτική Ελλάδα «kafadan sakat», μπορούσε να αποδεχθεί. Και γιατί το αμέσως επόμενο βήμα που δρομολογείται είναι η επιστροφή του σχεδίου Ανάν για τη Μεγαλόνησο.......

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ  του Υποστρατήγου ε. α K.Χ. Κωνσταντινίδη, 08.04.2005
    
Μέσα στην ομαδική παράκρουση και την συλλογική παραζάλη που έχει ρίξει τον κόσμο το εντόπιο και διεθνές σιωνιστικό ιερατείο , η ψήφιση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος τείνει να περάσει αθέατη από τον μέσο πολίτη και να γίνει ο βασικός νόμος της Ε.Ε. Και επειδή ούτε οι συνταγματολόγοι , ούτε τα ΜΜΕ δεν καταπιάσθηκαν μέχρι τώρα με αυτό το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, η στήλη αυτή με τις μικρές της δυνατότητες απεφάσισε να γράψει πάνω στο θέμα.....
    Tο Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης σας προσκαλεί  στην εκδήλωση με τίτλο:                  
      Μετασχηματισμοί της εθνοτικής ταυτότητας των Πομάκων. Ιστορική προσέγγιση          Fanis Malkidis, 07.04.2005
            
 

  Πολίτες! Τι είναι οι Πολίτες;         Γράφει ο Πολίτης Φασούλας Βάιος, 03.04.2005
      «Όχλος»; «Λούμπεν Προλεταριάτο» ή Κοινωνική Δύναμη;
Ένα τέταρτο του αιώνα κράτησε η ενεργός δράση του Ρωμαιοκαθολικού, μακαρίτη, Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' (Θεός να συγχωρέσει τις αμαρτίες του και να αγιάσει τις αγαθοεργίες του) ή μ' άλλα λόγια, επί είκοσι έξι χρόνια κράτησε στα χέρια του τα ηνία της ανθρωπότητας και μαζί με άλλους την οδήγησαν στην...ειρήνη και στην... ευημερία... «Η αγάπη διαμορφώνει τις καρδιές και χαρίζει την ειρήνη» είπε ο Ποντίφικας στο τελευταίο του μήνυμα προς τους πιστούς»...........

 

     Η μαγεία είχε από πάντοτε το ρόλο της στην τέχνη   Πάν Καρτσωνάκης, 02.04.2005
  Ο άνθρωπος συνειδητοποιώντας την σημασία του θανάτου και νιώθοντας αυτή την πρόκληση, επιθυμεί να τον νικήσει με κάθε τρόπο.

 

                                                          Greek Biker Club - Αγιασμός στις 15.05.2005    Nikolaidis Andreas, 31.03.2005
        

 

  ρμεγε, με τα μάτια του, το φως της οικουμένης
 
   Παν Καρτσωνάκης, 31.03.2005
Εκτελέστηκε στο Γουδί, ημέρα Κυριακή 30 του Μάρτη το 1952 (την Κυριακή, ούτε οι Γερμανοί στην Κατοχή δεν εκτελούσαν μελλοθανάτους) στις 4 και 12 και πριν ακόμα ξημερώσει, με φώτα από προβολείς αυτοκινήτων, μαζί με τους συντρόφους του Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση......

  Τον έπνιξαν δυο φορές       Του Χρήστου Κηπουρού, 30.03.2005
Τη μια, ως άνθρωπο, το Τουρκικό κράτος. Την άλλη, ως πολιτικό ζήτημα, η πολιτική Ελλάδα και η αθηναϊκή τηλεοπτική Βαβυλωνία. Τόσο οι βασικοί μέτοχοι, όσο οι άλλοι ....                   
Τον έπνιξαν δυο φορές  σε .pdf(263KB)
        
    Χώρα χωρίς χωριά    Του Χρήστου Κηπουρού, 28.03.2005
      
Ναι μεν το «χωρίς λόγια» μπαίνει συνήθως κάτω από εύγλωττες γελοιογραφίες, όμως ακόμη πιο άνετα θα μπορούσε να μπει κάτω από τους εν Ελλάδι πολιτικούς λόγους των τελευταίων ετών αν όχι δεκαετιών. Δεν ισχυρίζομαι βέβαια ότι είναι και αυτοί για γέλια. Μπορώ όμως να πω κάτι άλλο. Ότι δεν είναι για να τους πάρει κανείς στα σοβαρά. Και λέω και κάτι ακόμη. Ότι δεν λένε κάτι......
                                                                         
 Χώρα χωρίς χωριά
σε .pdf(357KB)
    
 

  Χαζεύω και... ψαρεύω!!!  Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 28 Μαρτίου 2005
      Στην αριστερή πλευρά της σελίδας ο τίτλος λέει. «Μεγάλοι Έλληνες ποιητές» Κωστής Παλαμάς, Ανδρέας Κάλβος, Οδυσσέας Ελύτης, ακολουθεί ένα όνομα που με βάζει σε κάποια σκέψη και συνεχίζει. Διονύσιος Σολωμός και... για να μην πολυλογώ, Ρίτσος, Καβάφης, Σκαρίμπας, Σικελιανός, Βάρναλης. Φυσικά γνωστοί μου όλοι τους. Όχι βέβαια πως πίναμε καφεδάκι μαζί. Ούτε και τάβλι έπαιζα με τον Βάρναλη......

 

  Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2005  Σπύρος Γκάρος, Νυρεμβέργη, 27.03.2005
     
Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑ
  
Η ελπίδα υπάρχει αλλά είναι ακόμα μακριά. Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια είναι μια μεταβατική περίοδο. Η αλλαγή θα γίνει εφόσον οι εργαζόμενοι και των 25 χωρών της ΕΕ ενωθούν σε μία μαζική δύναμη σε ένα κοινό Συνδικάτο και πολεμήσουν αλληλέγγυοι ενάντια στην διαίρεση και την εκμετάλλευση από το απάτριδο κεφάλαιο. Όπως είναι τα πράγματα θάρθει μία ημέρα που στο ζωνάρι δεν θα υπάρχει άλλη τρύπα για επιπλέον σφίξιμο. Η απληστία του καπιταλισμού ήδη ξεπέρασε τα όρια......

 

  Είσαι ο ένας αλλά και μέρος του όλου   Πάν Καρτσωνάκης, 26.03.2005
    
Ένα καλό βιβλίο ή ένα ενδιαφέρον άρθρο σε ένα περιοδικό, είναι η καλύτερη παρέα για τις μικρές και μοναχικές νυχτερινές ώρες, που μπορείς να μοιραστείς εσύ και το μυαλό σου.......

 

  Δεν Είναι Παπαδιστάν η Ελλάδα!   Αλέξανδρος Κωτσογιάννης,25.03.205
     Το Δόγμα, για 2.000 χρόνια, δεν έχει προσφέρει (εκτός από ένα ημερολόγιο) απολύτως τίποτα το θετικό στο παράγοντα άνθρωπο για τη διαβίωση, ευημερία και εξέλιξή του, όσο αυτός είναι εν ζωή στον πλανήτη Γη, αντιθέτως συνεχίζει να εξαπατά, να εκβιάζει και να αρπάζει ώστε να επιτυγχάνει μόνο τη δική του ευημερία!......

 

  Ημέρα μνήμης της 25ης Μαρτίου 1821- Μνήμες και πράξεις   Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 25.03.2005
      
Σήμερα μετά από τόσα χρόνια γιορτάζουμε την 184η Εθνική μας επέτειο. Μεγαλόστομα μηνύματα, δοξολογίες, παρελάσεις, αναρτημένες σημαίες, εικόνες αγίων και αγωνιστών και αναφορές στην τότε ενότητα των Ελλήνων. Καλά όλα αυτά όταν συνοδεύονται με έργα που να κάνουν την Ελλάδα και ισχυρή και ανεξάρτητη και ελεύθερη έτσι ώστε όσοι (πολιτικοί και λοιποί ταγοί) επικαλούνται την Επανάσταση να αποδεικνύουν τα δικά τους έργα στην πράξη. Εάν αυτό δε συμβαίνει (και κατά την ταπεινή μας άποψη, δυστυχώς, δεν συμβαίνει) τότε έχουμε το γνωστό Θεαθήναι·όλα γίνονται για τα μάτια......
                                                                     
Ω! σεις ραγιάδες     Βάιος Φασούλας, 25.03.2005

    Η ιστοσελίδα «www.metanastis.com»   Μάγειρας, Δεκέμβρης 2004      
 

  25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 και η Φιλική Εταιρία   ΛΥΚΟΦΡΩΝ, 24.03.2005
      Το 1453, με την πτώση της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζαντινής), το Ελληνικό έθνος, έθνος με φωτεινό παρελθόν, πίπτει στην εσχάτη αθλιότητα με την υποδουλώσει του από τον πιο βάρβαρο ασιατικό λαό. Με την υποδούλωσή του ο Ελληνικός λαός διατρέχει περίοδο ταπεινώσεων. Οι πρόκριτοί του, οι ηγεμόνες του πνεύματος, οι μύστες της σοφίας και οι τεχνίτες του λόγου πλανώνται μακράν των εστιών τους και συντελούν στην εμφάνιση της αναγέννησης στην Δύση......

 

  Τα Βαλκάνια και το Κοσσυφοπέδιο   Του Φάνη Μαλκίδη, 22.03.2005
    
Η στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ το 1999 και η δημιουργία μίας «προσωρινής» κατάστασης στην περιοχή με θεσμούς και μηχανισμούς που στηρίχθηκε στη διεθνή παρουσία και την αλβανική αυτονομία, δεν έδωσε λύση αφού τα γεγονότα του Μαρτίου του 2004 έδειξε τη μεγάλη αποτυχία του «διεθνούς παράγοντα» να διαχειριστεί τη Βαλκανική κρίση.

 

Άμεση απελευθέρωση των δυο ψαράδων της Καλύμνου  Δήλωση του Χρήστου Κηπουρού, 21 Μαρτίου 2005
     

    21 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης  «Αχ! ετούτος ο αιώνας...»  Αφιέρωμα από τον Βάιο Φασούλα, Γερμανία, 21.03.2005
 
    Κάθε φορά που ψιχαλίζει σε θυμάμαι   Πάν Καρτσωνάκης, 21.03.2005
    
    A journey of pain in our occupied land    π. Ανδρέας, 19.03.2005       σε pdf 240KB
     Every Greek Orthodox Christian should visit our occupied land in order to have experience of the Cross of his motherland, the Cross of his Church, his own Cross.  In order to feel the pain of his heart, expecting the joy that comes “through the Cross” and spreads “in the entire world”........
 

  Το τέταρτο Α   Του Χρήστου Κηπουρού, 18.03.2005
      
Σαφώς άλλο είναι η 4η Δημοκρατία, άλλο ο 4ος δρόμος στον οποίο προσέτρεξαν κάποιοι κατά την προσφιλή τους συνήθεια προτού τον παπαγαλίσουν. Και κυρίως άλλο είναι η Αναγέννηση του κρατισμού και του απόλυτου εξαθηναϊσμού. Η οποία αν είναι κάτι, είναι ένα ακόμη λφα στο «Συνέδριο 3Α: Ανάν, Αθήνα, Αφωνία» {1}. Το τέταρτο Α. .......

 

  Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης συγχαίρει το Αριστοτέλειο Ίδρυμα για την διοργάνωση της " Έκθεσης Ομογενειακού Τύπου και Βιβλίου" στην Αλεξάνδρεια       Limberopoulos Michalis, 17.03.2004
     

 

  Η κόρη της Αντίστασης   Γράφει ο Θεσσαλός Βάιος Φασούλας, 16.03.2005
      Αφιέρωμα στον 'Αρη Βελουχιώτη
Πα στων Αγράφων τα βουνά στου Κόζιακα κορφάδες / κει που παλιά πολέμησαν οι πιο γενναίοι άνδρες
και χάρισαν τη λευτεριά στη σκλαβωμένη γη μας / και διώξανε το φασισμό και τον κατακτητή μας, ..........

    Θράκηθεν          Του Χρήστου Κηπουρού, 14.03.2005                              Θράκηθεν σε pdf (533KB)
       Ο παραμένων πλημμυρισμένος Έβρος   
«Δεν λέω να γίνει Κηφισός. Όχι όμως και κάθε τρεις και μια, Βόλγας»
 

  U-BOOT KURSK-Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΚΟΥΡΣΚ   Του Σπύρου Γκάρου, Νυρενμβέργη, 14.03.2005
    
ΚΑΙ Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ 118 ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ

 

  Βραβεύουν άλλες και άλλες   Του Χρήστου Κηπουρού {*}, 08.03.2005
    
Πολλοί θα θυμούνται ίσως τη σκηνή στα πλημμυρισμένα Λάβαρα Έβρου, με τη βάρκα και την επί αυτής ηλικιωμένη γυναίκα να σταυροκοπιέται: «να μη έρτ άλλου», εννοώντας το νερό. Μια σκηνή συγκινητική όχι τόσο για το ίδιο το συμβάν, το οποίο άλλωστε ούτε το πρώτο είναι ούτε θα είναι το τελευταίο στη χώρα ή στον κόσμο.

 

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΠΑ ΣΤΗ ΛΑΦΚΑ   του Υποστρατήγου ε.α K.Χ. Κωνσταντινίδη, 7 Μαρτίου 2005
    
Είναι ήδη γνωστόν ότι έξη ισχυρές οικογένειες και άλλες 20 δορυφορικές των πρώτων, ελέγχουν την Ελλάδα. Και την ελέγχουν με την βοήθεια του σάπιου Πολιτικού Συστήματος, δηλαδή των εκάστοτε Κυβερνήσεων -ανεξαρτήτως Κόμματος Εξουσίας- του Κοινοβουλίου των 300 άβουλων «εκπροσώπων του λαού».....

    Συνέδριο 3Α: Ανάν, Αθήνα, Αφωνία    Του Χρήστου Κηπουρού {*}, 07.03.2005
   
  Η Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα συνεχίζει να παραμένει μια απέραντη αποικία των πολύμορφα χρεοκοπημένων κομμάτων της
 

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΝΔΡΩΝΗ  ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΙΙΙ            MICHAEL PAPANDRONIS, 07.03.2005
     

 

  Στο χορό των δημοσκοπήσεων   Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 7 Μαρτίου 2005
     
Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα οι δημοσκοπήσεις έγιναν της μόδας. Δίνουν και παίρνουν, ανεβάζουν και κατεβάζουν κόμματα και κυβερνήσεις, αποβλακώνουν τους Πολίτες και τους αποπροσανατολίζουν προς άλλες κατευθύνσεις, τους προπαρασκευάζουν σαν θηράματα και τους τοποθετούν στην μία ή στην άλλη όχθη του δικομματικού ποταμού, έτοιμοι να δώσουν τη μεγάλη μάχη στις επόμενες εθνικές εκλογές κι ας πνιγούν.....

    Ένας... φτωχός αρχιεπίσκοπος  Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 4 Μαρτίου 2005
    
«Ου ψευδομαρτυρίσεις» Είναι μιά από τις δέκα εντολές, δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο, πάνω στις οποίες στηρίζεται η ορθόδοξη θρησκεία. Και είναι αυτή η εντολή, που οι ιεράρχες μας, όπως φαίνεται από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, δεν την έχουν σε καμμιά απολύτως υπόληψη. Ψεύδονται όλοι τους ασύστολα και ο ένας διαψεύδει τον άλλον. Τοποθέτησαν το ψέμα σε ημερησία διάταξη. Τόσο πολύ ψέμα που ξεχνούν την επομένη τι έχουν πει την προηγουμένη.....
    ΕΚΘΕΣΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ                     02 Μαρτίου 2005
   Από τον εκπρόσωπο της ΕΕΛΣΠΗ στην Ελλάδα δημοσιογράφο Παντελή Ξανδίδη, τον Βασίλη Κουτουζή, δημοσιογράφο, ερευνητή, επίτιμο μέλος της ΕΕΛΣΠΗ και άλλων συγγραφέων, μέλη της Ένωσής μας, παραθέτουμε τα σχόλιά τους......
    Η Έκθεση Ομογενειακού Τύπου & Βιβλίου πρέπει να γίνει θεσμός     γράφει ο Μιχάλης Λυμπερόπουλος, 01.03.2005
    
 για να θυμίζει σε όλους το εξαιρετικής σημασίας έργο που επιτελούν τα ΟΜΜΕ και ο πνευματικός κόσμος της  ομογένειας»                       -Αναπληρωτής Πρόεδρος ΣΑΕ Στέφανος Ταμβάκης-
                                                   και προσωπική επισήμανση του Βάιου Φασούλα
    Ουσία στην εξουσία   Του Χρήστου Κηπουρού, 01.03.2005
     
Ναι μεν το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου είναι η ίδια η ζωή, όμως ποιο είναι το υπέρτατο αγαθό της ζωής; Άλλοι λένε ότι είναι η αρετή, άλλοι ο ηθικός βίος και η τελείωση. Ανάλογα ισχύουν στην πολιτική.......
 

  Στον Κόσμο των «λαθών»!  Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 28.02.2005
     
«Λάθη», λοιπόν, ίντριγκες, βρωμιά που η μπόχα της αγγίζει και τα πιο απομακρυσμένα σημεία του Πλανήτη μας, με μια «έμπειρη» από την εικοσάχρονη θητεία της στο σβέρκο των Ελλήνων αξιωματική αντιπολίτευση, που τις κακοφαίνεται που της άρπαξαν την κουτάλα άλλοι πιο «ξύπνιοι», που κυριολεκτικά «αλωνίζει» τη συμπολίτευση και ονειρεύεται πως θα κάνει ακόμα μεγαλύτερο κακό στον τόπο λες και το κυβερνών κόμμα είναι ανίκανο......

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ  Άρθρο του δημοσιογράφου ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ  27.02.2005
      
Νομίζει κανείς πως κλυδωνίζεται και θα βυθισθεί σήμερα η Ελλάδα μας, με τις «αποκαλύψεις» που βλέπουν «για πρώτη φορά» το φως της δημοσιότητος. Με συνεχείς αναφορές γεγονότων και στοιχείων με κραυγές επιβλητικές από τα ΜΜΕ, που αφορούν σε «πρωτοφανή» διαφθορά της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης ο λαός μας έχει εντυπωσιασθεί.
    Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ  ΔΙΑΓΟΡΑΣ, 25.02.2005
   
    Ποίος Είμαι;   Αλέξανδρος Κωτσογιάννης, 26.02.2005
     
"Του Κυρίου δεηθώμεν φέρτε προσφορές να τρώμεν!"
     
  ΒΡΩΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ!
    ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ     ΟΔΕΓ 24.02.2005
       6ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  
σε pdf (93KB)
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ-ΘΕΟΓΟΝΙΑ                  ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ    24. Φεβρουαρίου 2005
      ΥΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΙΣΜΑ

      
    AGENDA CHILE 2010  ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑGENDA 2010  Σπύρος Γκάρος, Νυρεμβέργη, 23.02.2005
    
Μέχρι ο εργαζόμενος να μπει στο νόημα τι σημαίνει η "Agenda 2010", το σύστημα του Πινέρα/Πίνοσετ θα έχει ήδη περάσει από την θεωρία και θα έχει γίνει πράξη
 

  Θεέ μου!!! Τι κάθαρση είναι αυτή!    Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 23.02.2005
    
Κάθαρση λοιπόν υποσχέθηκε ο σεβασμιότατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Κάθαρση ζητούσε και η επίσημη ελληνική πολιτεία. Κάθαρση ζητούσε και ο αφελής λαός που προσκυνούσε τους ξεδιάντροπους... «αντιπροσώπους του Θεού επί της γης». Και αυτοί οι αθεόφοβοι είχαν το θράσος να σερβίρουν για κάθαρση την απλοποίηση των αμυθήτου αξίας αμφίων τους και το φιλοδώρημα......

    Στον ρου των εκθέσεων του Ομογενειακού Τύπου και βιβλίου  Από το συγγραφέα της διασποράς Βάιο Φασούλα, 22.02.2005
  
  
 

  Σχολιάζοντας το «Ήλιε της καρδιάς μου»  Φασούλας Βάιος, 21.02.2005
   

    Αχ! ετούτο τον αιώνα!    Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 20 Φεβρουαρίου 2005
Αφιέρωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των ληστών και των ανέργων
(12ον)
    Εθνικό βιολογικό πάρκο Θράκης    Του Χρήστου Κηπουρού, 16.02.2005
     
Ποιος Ευρωπαϊκός, Δημοκρατικός και Πολιτικός Θεσμός θα απαντήσει αρνητικά στο προτεινόμενο πρώτο Ελληνικό βιολογικό πάρκο, που ως πρώτιστο σκοπό θα έχει να αναβιώσουν οι τοπικές ομώνυμες καλλιέργειες με τις πανάρχαιες ιστορικές όσο και γνωστές ονομασίες προέλευσης. Και όχι μόνο αυτά αλλά και όταν εξ αιτίας των μοναδικής ποιότητας προϊόντων, αφιερώνεται ολόκληρη ραψωδία από την Οδύσσεια....
     Θεέ μου!!! Τι βρωμιά είναι αυτή;   Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη 15 Φεβρουαρίου 2005
        ......να διευκρινίσω ότι είμαι βαθιά θρησκευόμενος. Όμως έχω κλείσει μέσα μου έναν Θεό που πιστεύω ότι βρίσκεται πλάι στον άνθρωπο και όχι «κόντρα» σ' αυτόν και όχι σε έναν Θεό η παρουσία του οποίου, έτσι όπως αυτοί τον θέλουν, τους βοηθάει να εκμεταλλεύονται το ποίμνιο. Πιστεύω σε έναν Θεό που δεν ρίχνει φωτιές για να μας κάψει και να μας καταστρέψει όπως διατείνονται οι ρασοφόροι γιά να μας τρομοκρατούν και να μας αποτρέπουν από το να τους ελέγχουμε....
    Αριστοτέλειο Ίδρυμα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   15.02.2005
    Στην Αλεξάνδρεια 9-12 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η « Έκθεση Ομογενειακού Tύπου & Βιβλίου»
    Η ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ  του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη, 14.02.2005
     
Το Πανελλήνιον συγκλονίζεται αυτόν τον καιρό από την πρωτοφανή έκρηξη σκανδάλων διαφθοράς στο Κράτος και στην Εκκλησία. Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη διότι η διαπλοκή Κράτους-Εκκλησίας καλύπτει επί μακρόν φοβερά εγκλήματα, που τώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητος όπως: Παιδεραστία-αρσενοκοιτία, κατασκοπία, αρχαιοκαπηλία, απάτες, εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, αντιποίηση αστυνομικής αρχής, λειτουργία παρακράτους ρασσοφόρων στην δικαιοσύνη και στο εξωτερικό, σκανδαλισμός της κοινής γνώμης, διασυρμός της χώρας παγκοσμίως και έπεται συνέχεια......
    Πιστοί και δούλοι  Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 14.02.2005
     
Σίγουρα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στο χώρο της Εκκλησίας, δεν έχουν ξανασυμβεί ή μάλλον δε είχαν ξαναβγεί στην επιφάνεια. Και σίγουρα οι πιστοί της Εκκλησίας με πικρία διαπιστώνουν την αειθαλή «πνευματική» εκμετάλλευση, την παραπλάνηση και εξαπάτησή τους από τους ρασοφόρους, «δούλους» του θεού.......
    Η φωνή ενός (του) Έλληνα  Φεβρουάριος 2005
  
 

  Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΠΟΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
     Α. Χ. ΚΑΖΕΠΙΔΗ, Φεβρουάριος 2005
  
Υπάρχει ένα μεγάλο και περίπλοκο πρόβλημα που έχει προκαλέσει και εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλη σύγχυση στην ελληνική Εκπαίδευση. Το πρόβλημα αυτό είναι η μακρόχρονη και συστηματική νοθεία της πνευματικής ανάπτυξης των νέων, μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με τη διδασκαλία Θρησκευτικοπολιτικών δογμάτων που δεν αντέχουν στην αντικειμενική δημόσια ανάλυση και κριτική.......

 

  Οι αμαρτίες των κληρικών   Γράφει ο Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, 12.02.2005
    
Από τους θρησκευόμενους οι πιο αφελείς είναι όσοι δεν θέλουν να μάθουν κι όσοι δεν θέλουν να πιστέψουν τα γεγονότα. Είναι αφελείς και για τους αφελείς δεν υπάρχει παράδεισος......

 

  Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ   Γράφει η Ελευθερία Μπέλμπα, μέλος της «Κριτική Επιτροπής» της ΕΕΛΣΠΗ, 11.02.2005
     
 
Στην ιστορία της γραμματείας μας επισημαίνεται η παρουσία του ελληνικού λογοτεχνικού βιβλίου σε κάθε γωνιά της γης, με συνέπεια τη διακίνηση των ιδεών, των ηθών, των πιστεύω, των αξιών, του τρόπου ζωής και γενικά της εθνικής κουλτούρας και την επίδραση σε αλλότριους πολιτισμούς. Συσσωρεύοντας κανείς πληροφορίες βέβαια σήμερα από τον τύπο και γενικά τα μέσα ενημέρωσης, αντιλαμβάνεται τη ενεργοποίηση ομάδων και επίσημων φορέων που αποσκοπούν να επεκτείνουν τη φήμη της ελληνικής λογοτεχνίας και έξω από τα όρια της χώρας......

 

  Συμβόλαιο με τις περιφέρειες          Του Χρήστου Κηπουρού, 12.02.2005
    
Δεν χρειάζεται να μιλήσω για τους συμβολισμούς του εθνικού συμβόλου. Ούτε την περιπετειώδη του διαδρομή, πριν από την πρόσφατη αποκατάσταση της σχέσης του με τους πολίτες. Μπορώ όμως να κάνω κάτι άλλο. Μια απλή παρατήρηση όσο και λογική σκέψη, είναι η εξής: όπως κάθε σημαία, έτσι και η κυματίζουσα Ελληνική επάνω σε κοντάρι, μοιάζει με τον αριθμό τέσσερα. Απλά στη δική μας περίπτωση, υπάρχουν και άλλα, ένα εκ των οποίων είναι τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα όσο και η οικουμενικότητα του Ελληνισμού στην οποία παραπέμπει, εκτός εκείνων τα οποία κινούνται σε άλλη σφαίρα, ο σταυρός της.......

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δυναμίτη έριξαν ασυνείδητοι στο λιμάνι των Αρκιών    Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  http://www.aegeantimes.gr
      Τους δράστες καταδίωξε κάτοικος γιατί τα σκάφη του Λιμενικού ήταν ... χαλασμένα
    Τα σάπια μήλα, στη γενέτειρα   Γαβριήλ Παναγιωσούλης, Νέα Υόρκη, 11.02.2005 
     
Έκπληξη προκαλεί η των πιστών ανοχή ακόμα μέχρι χειροφιλήματος λατρεία γενειοφόρων προσώπων, αρνούμενοι να δουν ότι στο καλάθι των μαυροντυμένων των αποκαλούμενων προφητών υπάρχουν σάπια μήλα, τα οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ερωτηματικά από αν είναι αναγκαία η παρουσία αυτών των μεσαζόντων στην πίστη μας, αλλά και σε περίσκεψη διλήμματος, ποιος να είναι ο σωστός δρόμος......
    Οι τρεις «ιερές» αρχές της Θράκης  Του Πασχάλη Χριστοδούλου, 09.02.2005
       
Καμιά απολύτως σχέση με την εορτή των τριών ιεραρχών. Επόμενα και με τα γράμματα. Άλλα πράγματα διακονούν οι εν λόγω αρχές. Καταρχήν ποιες είναι. Η πρώτη είναι η διορισμένη κρατική. Στην οποία έχει δοθεί μάλιστα η ιερή λέξη: Περιφέρεια. Η δεύτερη είναι η αιρετή Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Και η αυτοδιοίκηση είναι ιερή λέξη......
 

  «Περιμένοντας τα σύννεφα» Μία ταινία και μία αρχή για τον Ποντιακό Ελληνισμό  Του Φάνη Μαλκίδη, 09.02.2005       
     Είναι γεγονός ότι οι μεταπολεμικές πολιτικές ελίτ της Ελλάδας ήταν εχθρικές έναντι της μνήμης, της ταυτότητας και της γνώσης. Η κοινή ένταξη της Ελλάδας και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και η ταύτιση των ελληνικών συμφερόντων με ξένα, αποξένωσε τον ελληνικό λαό από την ιστορική του πορεία και τον οδήγησε σε μία συναισθηματικού ή φολκλορικού τύπου προσέγγιση της καταγωγής του........

 

  Το Ανύπαρκτο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού   Γαβριήλ Παναγιωσούλης, Νέα Υόρκη, 08.02.2005
   
Το ΣΑΕ μέχρι σήμερα υπολείπεται να μας δώσει αποδείξεις ότι αυτά που λέει τα πράττει και τα πιστεύει. Μέχρι σήμερα ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, λένε πολλά λόγια, υποσχέσεις, που δεν πραγματοποιούνται κτλ.............

 

  Η πολιτική της Ρωσίας και της Τουρκίας και η ελληνική θέση   Του Φάνη Μαλκίδη, 07.02.2005
   
 Οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας στη μεταψυχροπολεμική περίοδο έχουν περάσει από διάφορες φάσεις, οι οποίες σχετίζονται με την αναγκαιότητα επικράτησης στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον του Εύξεινου Πόντου, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας.....

 

  Τα υποχθόνια Τσουνάμι του Νεοφιλελευθερισμού   Μάγειρας, 06.02.2005
 
...Τα τρέχοντα παγκόσμια γεγονότα μαρτυρούν ότι μέσα στις μάζες των δισεκατομμύρια ανθρώπων που καλύπτουν την κρούστα του πλανήτη μας και που σχηματίζουν τους ανθρώπινους ωκεανούς, κάτω από την πίεση και την εκμετάλλευση από την ολιγαρχία του κοσμοπολίτικου κεφαλαίου, κυοφορούν τα κύματα των κοινωνικών τσουνάμι που ήδη βρίσκονται σε παλιρροιακές κινήσεις....

 

  Ζήτω η 4η Δημοκρατία               Του Χρήστου Κηπουρού, 06.02.2005
  
  Δυο κοινά, μεταξύ όλων των άλλων, χαρακτηρίζουν όλα όσα επί πολλά έτη τώρα διαπιστώνονται ότι έχουν προσβάλει πλείστα ζωτικά όργανα και θεσμούς. Από την πολιτική και το κράτος παλιότερα, μέχρι την Εκκλησία και τη Δικαιοσύνη, με τις πρόσφατες είτε και τις αναδρομικές αποκαλύψεις. Όπως φυσικά και πλήθος από άλλα δευτερεύοντα, καθώς και αυτά που πρόκειται να αποκαλυφθούν στη συνέχεια.......

 

  Τα νέα οχυρά της Δημοκρατίας   Του Πασχάλη Χριστοδούλου, 03.02.2005
      Η «διαπλοκή» του αγροτικού με την πολιτική και τη Δημοκρατία 
   Δεν υπάρχει νομίζω πιο μεγάλο και σοβαρό ολίσθημα για το πολιτικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ και τον επικεφαλής, να κάνει ό,τι ο προκάτοχός του, με τις υπαρκτές έντυπες όσο και τηλεοπτικές αθηναϊκές αρχές. Δέκα φορές, ο πολιτικός αυτός χώρος, που διατείνεται ότι ακόμη εκπροσωπεί τη Δημοκρατική παράταξη, να σέρνονταν στα δικαστήρια, παρά μια, στα ηθικά. Να αναγκάζεται ο υπερήφανος κάποτε κόσμος της, να απολογείται στα λογικότατα ερωτήματα των πολιτών, για το ιστορικό εκείνο κόμμα που κατέληξε να μπερδεύει τα οχυρά με τα άχυρα.,,,,

    Ρασοφόροι «μετέτρεψαν» σε εξομολογητήρια Γυμνάσια και Λύκεια της Αιτωλοακαρνανίας   02.02.2005
     Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών Ανακοίνωση υπ' αριθμ. 169 / 1.2.2005
    ....
Είναι πολύ γνωστό στους ενημερωμένους περί τα θρησκευτικά ότι το να έχουν σήμερα το απαράδεκτο δικαίωμα οι παπάδες σε σχολεία και μάλιστα εν ώρα διδασκαλίας ακόμα και να διακόπτουν τα μαθήματα και να οργανώνουν εξομολόγηση μαθητών, αποτελεί την τελευταία «κατάκτηση» του κ. Παρασκευαϊδη, πριν σκαρφαλώσει στο ανώτατο αξίωμα της ελλαδικής Εκκλησίας......
 

 Από το χώρο της διασποράς: Το ΣΑΕ στην επικαιρότητα  Σχόλιο επί σχολίου από το Βάιο Φασούλα, 02.02.2005
    
Επιτέλους φαίνεται πως κάτι πάει να γίνει στο ΣΑΕ. Κάτι κινείται. Θα λέγαμε πως υπάρχει μια αναστάτωση για τον χαμένο καιρό ως τώρα. Κι αυτό φαίνεται από την κινητικότητα και το «άνοιγμα» προς τους Απόδημους Έλληνες, ιδιαίτερα από τον αναπληρωτή Πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Σ. Ταμβάκη

 

 Δηλώσεις Στέλιου Παπαθεμελή με θέμα το ΣΑΕ  του Μιχάλη Λυμπερόπουλου, Κύπρος 02.02.2005
     ο ΣΑΕ είπε ο κ. Παπαθεμελής στη συνέντευξή του «δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες με τις οποίες η ίδρυσή του ξεκίνησε. Δεν μπόρεσε να έχει όραμα. Δεν μπόρεσε να λειτουργήσει δυναμικά και να αποτελεί ένα παράγοντα για την Ελλάδα πολύ χρήσιμο και ικανό»

 

  Ο Λόγος μέσα από τη Διασπορά                                                             Γράφει ο Βάιος Φασούλας, 31 Γενάρη 2005, Γερμανία
      Αφιέρωμα στο Συγγραφέα του: «ΚΑΠΝΟΝ ΑΠΟΘΡΩΣΚΟΝΤΑ»
                 Κώστα Δουρίδα, Καναδά

 

  REFORMEN = ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ    Γράφει ο Σπύρος Γκάρος, Νυρεμβέργη, 29.01.2005
   Για την οικονομική κρίση στα ταμεία σύνταξης, φταίνε οι συνταξιούχοι, απλούστατα, δεν θέλουν να πεθάνουν. (Α. Troppmann)

 

  'Αουσβιτς - Εξήντα χρόνια μετά     Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 29.01.2005
  
Δεν αναφερόμαστε στον τότε αθώο πληθυσμό των Εβραίων, που αδίκως θυσιάστηκαν στο βωμού της φασιστικής παράνοιας και η δική τους οσμή ακόμα παραμένει στα εναπομείναντα κρεματόρια-μουσεία της Γερμανίας και αλλού, αλλά στους εναπομείναντες παροικούντες εν Ιερουσαλήμ Εβραίους, πολιτικούς και κυβερνήσεις που ενώ και έπρεπε και όφειλαν να είναι Παγκόσμιο παράδειγμα μνήμης και αδελφοσύνης μεταξύ των λαών, εξήντα χρόνια μετά το ολοκαύτωμα δεν είδαμε κάτι τέτοιο κι ούτε προβλέπεται να φανεί στους έτσι κι αλλιώς πενιχρούς ορίζοντες......

 

  H νομιμότατη Αθήνα   Του Χρήστου Κηπουρού, 28.01.2004
 
  Η Βουλή και η εξ αυτής διαρκής 50μελής επιτροπή παραγωγής και εμπορίου όσο και τα δυο συναρμόδια με αυτή -Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης {εμπορίου}- υπουργεία, είναι ένα από αυτά. Κρίμα που είναι και δυο αντιπρόεδροι του σώματος, Θεσσαλοί. Όπως και ο υπουργός ανάπτυξης αλλά και άλλοι. Μπορούσε το βαμβάκι να αποτελέσει την αιτία να ανοίξει μια σοβαρή όσο θεσμική συζήτηση για το αγροτικό. Δεν πρότεινα τυχαία η συνεδρίαση αυτή να πραγματοποιηθεί στα Αμπελάκια. Και ας πήγαιναν εκεί οι εκπρόσωποι αγροτών και από άλλες περιοχές. Αν μη τι άλλο είναι πιο κοντά από την Αθήνα......

     Η δεύτερη ορκωμοσία του «πλανητάρχη»     Βάιος Φασούλας, 25.01.2005
      
 

  Από το χώρο της Διασποράς   Γράφει ο Απόδημος Βάιος Φασούλας, 24.01.2005
 
   Και είναι μια ευκαιρία να αναφερθούμε στις ευαισθησίες του Αναπληρωτή Προέδρου ΣΑΕ, κ. Στέφανο Ταμβάκη, ο οποίος όχι και λίγες φορές είτε από τον Ομογενειακό τύπο είτε από την Ελληνική Ραδιοφωνία (ΕΡΑ 5Φωνή της Ελλάδας) ακούστηκε να εκφράζετε θερμά για το απόδημο πνευματικό στοιχείο και για τον πολιτισμό.

 

  Βιολογική γαστρονομία   Του Χρήστου Κηπουρού, 23.01.2005         Βιολογική γαστρονομία σε.pdf(869)
«Ο Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός είναι μεγάλος πλούτος. Δεν είναι προϊόν προς αποκομιδή. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση ώστε να συνεχίσουν να τη «διακονούν» και αυτήν, όπως συμβαίνει με πολλά άλλα, οι επιχειρήσεις των τηλεοπτικών Λιοσίων».  Χ. Κ.

 

  Στον απόηχο της καταστροφής -Τσουνάμι (2ov)      Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 19.1.2005
 
Εμείς θα καταθέσουμε τις δικές μας απόψεις τις οποίες εν τάχει θα περιγράψουμε καλώντας κάθε υγιή Πολίτη να αφυπνιστεί όσο ακόμα υπάρχει καιρός και να αντιδράσει. Εδώ δεν πρόκειται για κομματικές σαχλές αντιπαραθέσεις οποιασδήποτε μορφής, για θρησκευτικά δόγματα και αιρέσεις, για σύνορα και λαθρομετανάστες και άλλα πολλά, αλλά για αντιπαράθεση «γιγάντων» ή μιας χούφτας ανόητων, πανούργων και κακούργων αχυράνθρωπων ενάντια στην Ανθρώπινη Ζωή και στον Πλανήτη.....

     Υποζύγια  Του Χρήστου Κηπουρού, 17.01.2005
Μπορεί η εκ της αστρονομίας μεγάλη άρκτος καθώς και ο αστέρας της αρκτούρος να ενέπνευσαν την ονομασία του ομώνυμου φορέα για την προστασία της αρκούδας, όμως και αν ακόμη εξ αιτίας της γαστρονομίας του άγριου αυτού ζώου, παρέμειναν απροστάτευτες πλείστες όσες κτηνοτροφικές μονάδες στις επιδρομές του, εν τούτοις κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ανάγκη προστασίας της άγριας πανίδας της χώρας.
 

  «HAARP» ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ  Τηλεγεωδυναμική (2ον )  του Υποστρατήγου εα K.Χ. Κωνσταντινίδη, 16.01.2005
 
Θα συνεχίσουμε την εξέταση της Τηλεγεωδυναμικής Τεχνολογίας και του μυστικού προγράμματος HAARP (High-frequency Active Auroral Research Program), το οποίον διαφημίζεται σαν το υπερόπλο των ΗΠΑ. Πολύ παράξενα είναι και τα λόγια του τέως υπουργού αμύνης των ΗΠΑ κ. Κοέν, ο οποίος δήλωσε τον Απρίλιο του 1997:«'Αλλοι είναι μπλεγμένοι ακόμη και σε ένα ηχητικό τύπο τρομοκρατίας, όπου δύνανται να αλλάξουν το κλίμα, να κάνουν από μακριά σεισμούς ή ηφαίστεια, διά της χρήσεως ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων» (American Secretary of Defense William S. Cohen, April 1997).

 

   Τι προτιμάτε; Βασιλιά ή τσουνάμι;      Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 14 Ιανουαρίου 2005
   
Ο γραφικός κ. Κωνσταντίνος Ντι Γκρέτσια, γνωστός και μη εξαιρετέος πρώην μεγαλειότατος της ταλαίπωρης Ελλάδας, το έχει σύστημα πλέον κάθε φορά που επισκέπτεται την πατρίδα μας, να αφήνει τον απόηχο της επίσκεψής του να πλανάται για καιρό πάνω από την χώρα, που κατά το παρελθόν αυτός και το σόι του έχουν καταδυναστεύσει.

 

  Ο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ  Τηλεγεωδυναμική (1ον)    του Υποστρατήγου ε.α.  K.Χ. Κωνσταντινίδη, 13.01.2005
  
Σύμφωνα με την Ελληνική Αρχαιολογία ο Εγκέλαδος είναι ένας εκ των Γιγάντων. Οι Γίγαντες είναι τέκνα της Γη και του Ουρανού και τους γέννησε η Γη για να εκδικηθεί τους υιούς της Τιτάνες. Οι Γίγαντες ήσαν κατά το σώμα μέγιστοι και τερατώδεις, κατά δε την δύναμιν ακαταγώνιστοι, είχαν δε όψιν φοβεράν, κόμην δασείαν, γένεια μεγάλα και κορμό που κατέληγε σε δράκοντα. Τον Εγκέλαδο κατεδίωξε η Αθηνά(Φρόνηση) και τον σκέπασε με το νησί της Σικελίας. Αυτός όμως όταν ξυπνάει σείει από καιρού εις καιρόν όχι μόνον την Αίτνα , αλλά και την Ελλάδα και αρκετές περιοχές της Γης.

 

Οργανόγραμμα της 4ης Ελληνικής Δημοκρατίας   Του Χρήστου Κηπουρού, 10.01.2005
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κατόρθωμα για ένα πολιτικό πρόσωπο εξουσίας από το να παραμείνει δια βίου Δημοκρατικό. Μπορεί για τους κοινούς πολίτες, το λαό, η πίστη σε αρχές και αξίες όπως και οι αγώνες, να αρκούν, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τα πολιτικά πρόσωπα. Για αυτά δεν φτάνει ο ορισμός του Αριστοτέλη. Αν «άνθρωπος φύσει ζώο πολιτικό», τότε για τον πολιτικό άνθρωπο, δίπλα από το «φύσει», χρειάζεται να προστεθεί το «θέσει».

  ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΝΗΣΙ-Αφιέρωμα στην καταστροφή της ΝΑ Ασίας   Φασούλας Βάιος, 09.01.2005
Από τη Γεωργία Δ. Ζαχαροπούλου, γιος Κωνσταντίνος.
    Το «Θέατρο του παπουτσιού» ταξιδεύει      Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, 07.01.2005
Το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο θα επισκεφθεί, για δεύτερη φορά, το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο, για να παρουσιάσει στους Έλληνες ομογενείς την παράσταση   «Απάνω στην τριανταφυλλιά»
 

   Οι απόψεις του Ύπατου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών για τα Χριστούγεννα  http://www.ysee.gr, 05.01.2005
  Ανακοίνωση υπ' αριθμ. 166, 04.01.2005
Σε οποιονδήποτε φυσιολογικό (δηλαδή λογικό) και καλλιεργημένο άνθρωπο προκαλούν πότε θυμηδία και πότε αγανάκτηση οι συχνές - πυκνές λεηλασίες δημοσιότητας που επιχειρεί ο αμετροεπής αρχιεπίσκοπος Παρασκευαϊδης - Χριστόδουλος, με την ευθύνη βεβαίως αυτών που του προσφέρουν τόσο απλόχερα το απαιτούμενο βήμα, εμφανίζοντάς τον ως δήθεν σημαντικό «παράγοντα» της καθημερινής νεοελληνικής ζωής.......

  Ο Αγωγός πετρελαίου από το Μπουργκάς στον Αυλώνα  Φάνης Μαλκίδης, 05.01.2005
Την κοινή διακήρυξη για την κατασκευή πετρελαιαγωγού από το Μπουργκάς στον Αυλώνα μέσω των Σκοπίων, υπέγραψαν λίγο πριν εκπνεύσει το 2004 (28η Δεκεμβρίου) στη Σόφια οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ, Σ.Σαξκομπουργκόφσκι, Φ.Νάνο και Β. Μπούτσκοφσκι. ........
     Στον απόηχο της καταστροφής -Τσουνάμι (1ov)                Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 4.1.2005
 
Μετά το Δεκεμβριανό (26.12.2004) και καταστρεπτικό σεισμό των 9 Ρίχτερ και την δολοφονική επιδρομή του τσουνάμι που ακολούθησε και σάρωσε και γέμισε με κουφάρια, με πόνο, ορφάνια και δυστυχία την νοτιοανατολική Ασία, ολόκληρη η ανθρωπότητα, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο, πενθεί και συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην ελάχιστη εξάλειψη αυτής της δυστυχίας.........
 
    
   Επισήμανση του Γαβριήλ Παναγιωσούλη απο Νέα Υόρκη, 08.01.2005   -    Αγαπητέ Μετανάστη, Διαβάζοντας το σχόλιο του φίλου Βάιου Φασούλα  για την καταστροφή που επέφαιρε  ο σεισμός και κατά συνέχεια το Τσουνάμι, θα ήθελα να παρατηρίσω τα κάτωθι........
 

        Οι 'Ελληνες της μυστικής Λέσχης "Μπίλντερμπεργκ"   από το ΚΑΛΑΜΙ   http://www.kalami.net        4.1.2005
        Ποιοί πολιτικοί, επιχειρηματίες και ποιός δημοσιογράφος, συμμετείχαν στις συνεδριάσεις τηςΟ κατάλογος

 

     Μια δημιουργική ιστορία - Τα πέτρινα πλοία του Διδυμοτείχου      Του Χρήστου Κηπουρού, 3.1.2005
  
Αν υπήρχε ένα μαντείο, αυτό το χρησμό θα έδινε, για τη σωτηρία της πόλης. Αν αντίστοιχο ρόλο σε άλλους χρόνους έπαιξαν τα ξύλινα τείχη, στους σημερινούς, οι κιβωτοί, οι σωστικές βιβλικές σχεδίες, είναι πέτρινες. Είναι αυτές που επί δεκαετίες περιμένουν να βάλουν μπροστά τις μηχανές τους και συνεχώς αναβάλλεται...........       Τα πέτρινα πλοία του Διδυμοτείχου  σε pdf
 
     

     Νεοφιλελευθερισμός-Neuliberalismus   Μάγειρας, 01.01.2005 
 
Ο Νεοφιλελευθερισμός έχει αντικειμενικό στόχο να καθιερώσει βήμα προς βήμα, το μηχανισμό της σφαιροποίησης της οικονομίας σε παγκόσμια κλίμακα, που κάτω από τη σφραγίδα Νέα Παγκόσμια Τάξη, θα ελέγχεται από μια δράκα αδίστακτων τυχοδιωκτών....
     «Γυρνάτε στην Ανατολή τη Δύση της Ζωής»    Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 28.12.2004
   Αφιέρωμα στους χρήστες - θύματα της κοινωνίας

  Οι κοινωνικές διαστάσεις που παρουσιάζουν σήμερα οι «εκσυγχρονισμένες» κοινωνίες όσο αφορά τις «προόδους» στο χώρο των θεραπειών για την απεξάρτηση, στο βαθμό που γνωρίζουμε δεν επαρκεί. Όπως δεν επαρκούν και οι «γλάστρες» στις αυλές με χασίς, όπως υποστηρίζουν μερικοί «ειδήμονες».....
     Συμβουλοκράτορες  Του Χρήστου Κηπουρού, 27.12.2004
 Πολλά χρόνια τώρα, δεν θυμάμαι μια περίπτωση στα μεγάλα εθνικά ή πολιτικά ζητήματα, όπου οι πολιτικοί θεσμοί της χώρας, να έπεσαν μέσα στις προβλέψεις τους. Οι αστοχίες αυτές αποτελούν την αιτία στην οποία οφείλεται κυρίως η κακή ποιότητα της Ελληνικής πολιτικής. Το μόνο που πετυχαίνει η ανάληψη του εξωραϊσμού τότε από τα Μέσα, είναι σύντομα, όσο πάντοτε, να καταλήγει εις βάρος της Δημοκρατίας. Και όχι μόνο αυτό.......
  Μειονότητες και Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Αλβανία και η δράση εναντίον της Ορθόδοξης εκκλησίας
Θεοφάνης Μαλκίδης, Λέκτορας Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, 27.12.2004
 

Ποιήματα αφιερωμένα στις φίλες και φίλους  στην ομογένεια και στην πατρίδα  Βάϊος Φασούλας, Γερμανία, 25.12.2004
Αγαπητές μου φίλες, αγαπητοί μου φίλοι, απ' αφορμή του ερχομό του νέου χρόνου 2005 σκέφτηκα να σας στείλω (αφιερώσω) ένα πακετάκι ποιημάτων, όχι με την έννοια της αυτοπροβολής μου αλλά με κείνη της χαλάρωσης και της εν μέρει διασκέδασης.

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ        Αθήνα, 22.12.2004
  
ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Συλλόγου μας και οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στην Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού,
    ΕΥΧΟΝΤΑΙ στην απανταχού Ελληνική Ομογένεια............
    Η ηγεμονία της Κύπρου - Μεταξύ refrain και requiem   Του Χρήστου Κηπουρού, 21.12.2004
«Στην πολιτική ένα μικρό σκάφος μπορεί να ρυμουλκήσει ακόμη και υπερωκεάνιο» Χ. Κ.
Τώρα καταλαβαίνω γιατί σε περιόδους παρακμής, όσοι είχαν να πουν κάτι, έφευγαν από την Αθήνα. Από πολύ παλιά. Από τους κλασσικούς χρόνους θα έλεγα. Μαυρίζει το μάτι του ανθρώπου με όσα βλέπει. Και το πιο σημαντικό. Με ποιον να συνεννοηθεί. Αυτό δεν είναι Βουλή. «Των οικιών κλπ. αυτοί άδουν». Και αν άδουν. Δεν είναι μόνο τα Μέσα.......
     Χειμωνιάτικο αφιέρωμα 2004-2005 στην Ε.Ε (11ον)    Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 20 Δεκεμβρίου 2004
   Στον απόηχο της 17ης Δεκεμβρίου του 2004
   Και όχι μόνο ως νίκη της Τουρκίας, που σε ανατολίτικο ρυθμό χόρεψε κυριολεκτικά τους 25 ηγέτες και ισοπέδωσε μια Ευρωπαϊκή Ένωση 500, περίπου, εκατομμυρίων Πολιτών, αλλά καταγράφηκε και ως μέγα ιστορικό γεγονός, που δε τιμά την Ε.Ε. και τους ηγέτες της, όταν στις «διαπραγματεύσεις», πιέσεις και εκβιασμούς απώλεσε κύρος και προσωπικότητα έναντι των λαών της και του κόσμου γενικότερα.....
     Η άλλη άποψη                 "Το Ανατολικό Ζήτημα"   Μάγειρας, 7.10.2004
   ...........
Η χώρα που έχει να κερδίσει τα περισσότερα θετικά από την εισδοχή της Τουρκίας στην ΕΕ είναι η Ελλάδα. Απαλείφεται το θέμα της υφαλοκρηπίδας, η Μεσόγειος μετατρέπεται σε κοινή θάλασσα. Η λύση του Κυπριακού που ήδη έχει μπει σε διπλωματικό δρόμο επιταχύνεται. Η Ελλάδα και η Τουρκία απαγκιστρώνονται από το σιωνιστικό απομυζητικό κεφάλαιο του τρελού ανταγωνιστικού εξοπλισμού. Για την Ελλάδα ανοίγει μια αγορά των 60 εκατ. ...............
     ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ    ΑΜΦΥΚΤΥΩΝ, 19.12.2004
   Στις 17 Δεκεμβρίου 2004 συνετελέσθη στις Βρυξέλλες ειδεχθές έγκλημα, ήτοι: «ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΕΩΣ» και «ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΕΩΣ» της Ευρώπης και απεμπολήσεως των εθνικών δικαίων Ελλάδος από την Ελληνική Κυβέρνηση. Στην προδοτική αυτή πράξη μεταξύ των κυρίων συντελεστών ήσαν οι κ............
     Η Ευρώπη ως Άρτεμις     Του Χρήστου Κηπουρού{*}, 17.12.2004                   Η ΕΥΡΩΠΗ ΩΣ ΑΡΤΕΜΙΣ σε .pdf(764KB)
   
Όταν αντί για τη δημιουργία ενός υψηλού πολιτισμικού και πολιτικού προτύπου σχέσεων όχι απλά κατεβάζει τον πήχη της Δημοκρατίας αλλά στην ουσία αποφασίζει να τον καταργήσει. Μια τέτοια Ευρώπη όχι μόνο Ευρώπη δεν είναι αλλά ούτε καν Ήπειρος. Μια ξηρά που τα έκανε θάλασσα. Και θα έλεγα ούτε καν Γηραιά.......
       Στην Ελλάδα η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. αντιμετωπίζεται με κραυγές...    Φάνης Μαλκίδης, 16.12.2004
    Συζητάμε με ένα πρόσωπο που ο λόγος του σημαίνει πολλά, τι εννοούμε, φιλοξενούμε έναν φίλο καρδιάς, ας μου επιτρέψει να τον αισθάνομαι έτσι, τον Φάνη Μαλκίδη, ο οποίος είναι λέκτορας κοινωνιολογίας στο τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων χωρών, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ασχολείται με πολλά ζητήματα και με το Ποντιακό και με το Κυπριακό και με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μέσα απ' αυτή την διάσταση θα θέλαμε να τον προσεγγίσουμε
                   Το στρο της Βηθλεέμ                                         Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 15 Δεκεμβρίου 2004
     Το ουράνιο σημάδι που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο μακρινό ταξίδι τους.
      Αφορά: Καρδιακή προσβολή - Η προσβολή της νοημοσύνης   Πανταζής Δημάκης, 15.12.2004
   
Αφορμή για αυτό το μήνυμα είναι η συγκεκριμένη σελίδα σας: http://www.metanastis.com/KARDIAKH_PROSBOLH.htm
   
Δυστυχώς αν και δεν αμφισβητώ τις καλές σας προθέσεις, το συγκεκριμένο μήνυμα είναι φάρσα (hoax) και μάλιστα μια
     εν δυνάμει επικίνδυνη φάρσα
!
     H διαταραχθείσα σχέση της Ευρώπης με το Δία                  Του Χρήστου Κηπουρού, 15.12.2004
  
Υπάρχει ένας ακόμη λόγος για αμνηστία στην Τουρκία. Μπορούν αν δεν οφείλουν να τον επικαλεστούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής. Είτε λέγονται κεντροδεξιοί είτε κεντροαριστεροί. Να το πράξουν, ενόσω από κοινού θα εξετάζουν το βαθμό εκπλήρωσης των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, εκ μέρους της Τουρκίας.
      Τα εναπομείναντα, από τα παιδιά της Νιόβης                      Του Χρήστου Κηπουρού, 14.12.2004
  
Πέραν αυτών, κινούμενη σε μια ανώτερη σφαίρα ενός νέου Ευρωπαϊκού προτύπου θα ολοκληρώσει προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαϊκοί λαοί διατηρούν ένα μεγάλο όσο και βαθύ σεβασμό προς τον Τουρκικό λαό, με τον οποίο όλοι, και ιδιαίτερα ο εξ αυτών Ελληνικός, επιθυμούν να ζήσουν εν ειρήνη, ειλικρινεία και φιλία μαζί του, στη νέα κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική, οικονομική και αναπτυξιακή διαδρομή. Όπως επίσης ότι τα ίδια αισθήματα διακατέχουν όλους ανεξαίρετα τους Ευρωπαϊκούς λαούς ως προς τους εν ζωή ευρισκόμενους και αγωνιζόμενους ιστορικούς λαούς που απέμειναν στον ιστορικό Μικρασιατικό χώρο, την Ανατολία, τις απαρχές της αρχαίας Μεσοποταμίας. Τα εναπομείναντα, από τα παιδιά της Νιόβης.
      Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ  Κατάθεση ψυχής από Ομογενή Συγγραφέα      Νέα Υόρκη, 12.12.2004
  
«Ήταν τότε, τη δεκαετία του ’30, που ένα μικρό τσούρμο από παιδιά ανοίξαμε τα μάτια μας στην ζωή και τον κόσμο, κει πάνω στη μικρή και φτωχική γειτονιά του Κάστρου. Οι άνθρωποι, κει πάνω στη μικρή και φτωχική γειτονιά, ήσαν άνθρωποι απλοί, αγωνιστές, μεροκαματιάρηδες του καθημερινού μόχθου. Με μία σαρδέλα και ένα ουζάκι, δυο ελιές κι ένα ποτήρι κρασί κατάφερναν να κάνουν την ζωή τους ένα τραγούδι. Κι ένοιωθαν πως αυτό όλο ήταν η χαρά τους, η ευτυχία τους»
    Στις 17 Δεκέμβρη του 2004  (2ον)  (εξανδραποδισμοί)             Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 9.12.2004
 
Η αμετάκλητη θέση του εγώ και της ισχύος της Τουρκίας έναντι των Ευρωπαϊκών Κρατών, είναι φαινόμενο που δεν έχει ξανασυμβεί από κανένα άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε., αποτελεί μέγα πρωτοφανές γεγονός και υποδηλώνει μια εξ ανατολής παρέμβαση στα εσωτερικά της Ε.Ε. όχι με τρομοκρατικούς τρόπους και μεθόδους, τύπου Αλ Κάιντα, τους οποίους οι Ευρωάτλαντες υποτίθεται ότι πολεμούν, αλλά με τον επιπρόσθετο εξανδραποδισμό της Ε.Ε. σε ανατολίτικο ρυθμό στον οποίο πρώτοι χόρεψαν Έλληνες πολιτικοί.
   Η σιωπή, δεν είναι πάντοτε χρυσός-Εδώ σε μας, είναι υπέρ του χρυσού  του Πασχάλη Χριστοδούλου{*}, 8 Δεκεμβρίου 2004
 
Ελληνικά μιλάμε. Τι θέλουν κάθε τρεις και μια και πάνε και έρχονται, θυμίζοντας προξενητάδες. Εν προκειμένω των χρυσοθήρων. Ο λόγος, για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι δεν περνάει εβδομάδα που να μην έρθουν στην περιοχή, να πείσουν την τοπική κοινωνία, να συναινέσει στα χρυσωρυχεία.
                    Μια επίσκεψη στη Μόσχα                              Του Χρήστου Κηπουρού, 07.12.2004
 
Πώς μπορεί να αποβεί πολύμορφα επωφελής  -  Όσο ένα συμπολιτευόμενο ή αντιπολιτευόμενο πολιτικό κόμμα στερείται ιδεών, δηλαδή επεξεργασμένης πολιτικής λογικής, τόσο τότε μοιάζει με ένα άδειο φορτηγό, χωρίς ωφέλιμο φορτίο. Με το μεικτό βαρύ να ταυτίζεται με το απόβαρο. Η ιστορία έδειξε ότι οι ιδέες χωρίς κόμματα ζουν. Όμως τα κόμματα χωρίς ιδέες δεν μπορούν. Οπότε για να επιζήσουν, καταφεύγουν σε ξένες. Αυτόχθονες για να τις καταστρέψουν και εισαγωγής για να τις εφαρμόσουν.
    Σύλλογος Ελληνίδων Ιορδανίας                                          ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΑΜΜΑΝ, Μαρία Δραγατάκη, 07.12.2004
 
Με πολλές ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος σας στέλνουμε την εφημερίδα μας
  Χρόνια Πολλά, Καλά κι Ευτυχισμένα
                                                        ---- Μέγας Αλέξανδρος---
 σε .pdf(226KB)
                        
      ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Μιχάλης Λυμπερόπουλος, 6.12.2004
    2η ΕΚΘΕΣΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
                       ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ  
σε.pdf 183KB
     Το λαμπρό αστέρι του Ζοζέφ Καρουάνα  VASSILIS LAMBROPOULOS, 6.12.2004
                        
    Καλώς να ορίσετε, πλην χρυσού  Του Πασχάλη Χριστοδούλου, 6.12.2004
    ....Αυτή μπορεί να είναι η επικεφαλίδα επιστολής που χρειάζεται να σταλεί στους εξ Αθηνών ή και άλλων περιοχών ορμώμενους πολιτικούς, οι οποίοι με τις συχνές τους επισκέψεις φαίνεται ότι εκλαμβάνουν την κοινή γνώμη της Θράκης κάτι ως μπούτι χοιρινού, προκειμένου να το ψήσουν. Να δεχθεί τα χρυσωρυχεία. Όμως άλλο χρυσός, άλλο Χριστός. Και τα Χριστούγεννα με τα ανάλογα σφάγια.....
     Οι νέες νύφες   Του Χρήστου Κηπουρού {*}, 5.12.2004
 
 ....Αν χρειάζεται να θυμηθούν κάτι, όσοι εξ αυτών έχουν επιλεκτική αμνησία, είναι τα κέρατα του ταύρου. Αυτά όφειλαν να πιάσουν. Τα λούσα της πρωτεύουσας τα οποία δεν έχουν τελειωμό. Και ταυτόχρονα, με πρώτους τους Θράκες θεσμικούς, να κάνουν αυτοκριτική. Δεν έτρεχα εγώ πίσω από τα φουστάνια της περιοδεύουσας Αθήνας 2004. Αυτοί έτρεχαν. Επτά χρόνια έτρεχαν να ζημιώσουν τις περιοχές τους......
     Ε ντε λα μαγκέ ντε προβοκάτ  Του Χρήστου Κηπουρού, 3.12.2004
«Μια λογοκρισία είναι επιτρεπτή στη Δημοκρατία. Να λογοκρίνονται οι λογοκριτές».
    ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕΤΑΡΙΘΜΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - HARTZ I - HARTZ IV    Σπύρος Γκάρος, 3.12.2004
   
Το περιοδικό „Σπήγκελ„ γράφει καθαρά: Το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων στην ΟΔΓ μεγαλώνει, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι, ενώ οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Χριστούγεννα έρχονται και οι βιτρίνες των καταστημάτων είναι γεμάτες πλην όμως τα πορτοφόλια είναι άδεια.......
     «Π Α Γ Κ Ο Σ Μ Ι Ο Π Ο Ι Η Σ Η»   Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 2.12.2004
     Πριν τη στρωματοποίηση, αποπροσανατολισμός!!!
     Αναξιοποίητο διαμάντι για την Ελληνική οικονομία το ελαιόλαδο    Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, 1.12.2004
    Διαβάστε τη μελέτη του Συνδέσμου Εξαγωγέων......
      Αν προχωρήσουν οι μονάδες κυανίου   Του Πασχάλη Χριστοδούλου, 29.11.2004
    «Εάν όχι μόνο η καθαριότητα αλλά και η καθαρότητα των πολιτικών λόγων, είναι μισή αρχοντιά -εξ ου και οι άρχοντες-η άλλη μισή, είναι η πράξη. Το ζήτημα είναι αν υπάρχουν τέτοιοι. Από ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής, κάποιοι είναι μόνο κατ΄ όνομα, κάποιοι άλλοι είναι ως προς το ήμισυ. Όμως η Θράκη χρειάζεται άρχοντες κατ΄ ουσία».....
   Το ολοκαύτωμα ως πνευματική ολοκλήρωση    Του Παναγιώτη Α. Μπούρδαλα, 29.11.2004
Θεολογικο-ιστορική προσέγγιση
      Στην περιφέρεια του 2000 τόσο    Του Χρήστου Κηπουρού, 28.11.2004
   «Ένα μακρινό ταξίδι από το σημερινό πολύμορφο υποζύγιο, στο διαζύγιο από την παρακμή, εκείθεν δε, ως και το πιο θετικό εθνικό ισοζύγιο, στην Ευρώπη των 25».
      Το Η ΄Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας   Φάνης Μαλκίδης, 28.11.2004
   
Το συνέδριο είχε τίτλο «Ο ελληνισμός της Μικράς Ασίας από την κλασσική αρχαιότητα έως τον εικοστό αιώνα. Πολιτική ιστορία και ιστορία του πολιτισμού» και συμμετείχαν επιστήμονες από όλη την Ελλάδα καθώς και από το εξωτερικό, οι οποίοι ανακοίνωσαν τα πορίσματα των τελευταίων ερευνών τους για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό......
     Η ταινία που διχάζει  Γράφει ο Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, 27.11.2004
 
Στην περίπτωση του Μ. Αλεξάνδρου, της ταινίας του ΄Ολιβερ Στόουν, υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα, που είναι καθαρά πολιτικό. Ο σκηνοθέτης ζήτησε από το Υπουργείο Πολιτισμού -Υπουργός ο πολύς Ευάγγελος Βενιζέλος- να λάβει μέρος στην παραγωγή και να την χρηματοδοτήσει. Ο ευφυής όμως Υπουργός το αρνήθηκε, έτσι έχασε το δικαίωμα να έχει η ελληνική πλευρά λόγο στο σενάριο ................................
 

  ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Γράφει ο Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, 27.11.2004
  Πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας του και τις δαπάνες του
 
Ο πρώην υφυπουργός Αποδήμου Ελληνισμού, από τους "εμπνευστές" του ΣΑΕ, Γρηγόρης Νιώτης, έλεγε ότι οι Ιταλοί "εντυπωσιάστηκαν τόσο, από το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, που το αντέγραψαν". Αλλά φαίνεται ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική: Η πρώτη διαφορά μεταξύ του ελληνικού πρωτοτύπου και του ιταλικού "αντιγράφου" είναι, ότι οι Ιταλοί προτίμησαν την ποιότητα, από την ποσότητα........

     Στις 17 Δεκέμβρη του 2004  Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 25.11.2004
   
Το μυρμήγκι όταν θέλει να χαθεί βγάζει φτερά και χάνετε. Έτσι λέει μια παροιμία. Και, κατά την άποψή μας, αυτό ταιριάζει απόλυτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και βεβαίως για την Ελλάδα και την Κύπρο, εάν και εφόσον πρυτανεύσει η «λογική» των υποχωρήσεων και των συμβιβασμών σε θέματα που αφορούν την «ευρωπαϊκή» Τουρκία και την ένταξή της στις ευρωπαϊκές πολιτείες και σε θέματα δικά μας, που η Τουρκία όχι μόνο δεν έλυσε, όχι μόνο δε σεβάστηκε τους διεθνείς κανόνες και τις συνθήκες της Ε.Ε., τις οποίες έγραψε και γράφει στα αχαμνά της και τις παίζει κομπολόγι, αλλά αν και στο παρά πέντε, επιδεινώνονται συνεχώς....
      Στη Θράκη των άφωνων θεσμικών   Του Πασχάλη Χριστοδούλου, 22.11.2004
  
Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα τα οποία με κατέλαβαν τις πρώτες στιγμές που η προβοκάτσια του Εχίνου έγινε γνωστή. Είπα όμως να μη μιλήσω γιατί η φόρτιση, αν και καταδεικνύει ύπαρξη ενέργειας, δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Σκέφτηκα ότι υπάρχουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Θράκης και θα μιλήσουν αυτοί. Πέρασε άλλωστε αρκετός καιρός από τα χρίσματα και χρειάζεται επίσης πολύς για τα νέα.
      Η υπερύψωση του Προεδρικού πήχη  Του Χρήστου Κηπουρού, 22.11.2004
 
      
             Στη Θράκη των Πομάκων  Του Χρήστου Κηπουρού, 18.11.2004
 
.....Το μόνο που ενοχλεί την Τουρκία είναι αυτή η λέξη: Πομάκοι. Να μην ακούγεται καθόλου. Να ξεχαστεί. Δεν δίνουν χρίσμα σε  αιρετούς, αν βάλουν στο στόμα αυτή την απαγορευμένη λέξη.....
     Νίκος Καζαντζάκης στην Ιορδανία    Event Coordinator : Maria Dragatakis, 17.11.2004
  
Nikos Kazantzakis (1883-1957) - The Universal Philosopher
     
      Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Εθνική Ανεξαρτησία 17 Νοέμβρη 1973-2004  Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 17.11.2004
  .....
Θα ξεκινήσουμε καταθέτοντας υψηλό φόρο τιμής στη μνήμη της 31ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973 και θα πούμε: Ποιος θα περίμενε σήμερα, 31 χρόνια μετά, ότι τα συνθήματα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Εθνική Ανεξαρτησία», όχι μόνο δεν τα αλλοίωσε ο χρόνος, αλλά μένουν επίκαιρα όσο ποτέ......
      Από το συμβάν της Ξάνθης, στους Πομάκους   Δήλωση του Χρήστου Κηπουρού, 17.11.2004
    Ένας ακόμη λόγος για να προσεχτούν σαν κόρη οφθαλμού της Θράκης
 .....Οι δεσμοί Ελλήνων και Πομάκων είναι ιστορικά πολύ περισσότερο ισχυροί από τους δεσμούς της ομοδοξίας των τελευταίων με την Τουρκία. Την οποία το μόνο που την ενδιαφέρει στη Θράκη, είναι η προώθηση του κεμαλικού φαινομένου. Όπου το κλειδί είναι οι Πομάκοι. Και το οποίο δεν είχαν και δεν έχουν, ελέω των ίδιων των Πομάκων. Παρά τις όποιες καλές προς απόκτησή του, προσφερθείσες κατά καιρούς Ελληνικές υπηρεσίες......
      Ακόμη τέσσερα χρόνια ραγιάδες του Μπους!!!  Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 15 Νοεμβρίου 2004
  
......Πάντως η πρώτη ενέργεια του επανεκλεγέντος προέδρου ήταν να πει ένα μεγάλο "ευχαριστώ"στις εκατοντάδες χιλιάδες των ελληνοαμερικανών ψηφοφόρων που είχαν την φαεινή ιδέα να τον ψηφίσουν. Με μιά απότομη και θεαματική κίνηση, αναγνώρησε το κράτος των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας".....
       Εκκλησία για την IV Δημοκρατία   Του Χρήστου Κηπουρού, 15.11.2004
   
..... Η Ελλάδα μπορεί να κάνει το βήμα προς την απομητσοτακικοποίηση. Η οποία ταυτίζεται επίσης με την αποσιμητοποίηση. Με ό,τι συνεπάγονται αμφότερες. Από τις σιαμαίες πολιτικές των πρώην πρωθυπουργών, τόσο στην οικονομία, όσο στα εθνικά. Και φυσικά τις πολύμορφες σχέσεις με τα Μέσα. Χωρίς τέτοιου τύπου βήματα ούτε η διαπλοκή θα ενοχληθεί -αντίθετα θα αποθρασύνεται- ούτε και κανένα πέρασμα προς την επόμενη Δημοκρατία μπορεί να αναμένεται. Το μόνο που θα ανακυκλώνεται θα είναι η παραχάραξη. Η ίδια η πολιτική, αν όχι γενικευμένη, παρακμή.....
       Οι αρχαίοι υμών πρόγονοι έλεγαν:  «Ενός κακού μύρια έπονται»  Γαβριήλ Παναγιωσούλης, Νέα Υόρκη, 14 Νοεμβρίου 2004
                       
      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ   ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΑΜΜΑΝ, Μαρία Δραγατάκη, 11.11.2004
    Αγαπητοί μας φίλοι,
Σας στέλνουμε το τεύχος Νοεμβρίου 2004 με τα Νέα μας
                                   
Χαιρετισμούς από Ιορδανία
                    Ο ΜΕΓΑς ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (pdf.217KB)  ΤΕΥΧΟΣ 10 - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2004
      Στα δίκτυα του Παγκόσμιου τρομοκράτη  Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 13.11.2004
   .....«Παραδοσιακός φίλος» σου λέει ο ένας, «σύμμαχος» και «εγγυητής» σου λέει ο άλλος, πρέπει να τα 'χουμε καλά μαζί του αλλιώς θα μας φάει. Έτσι λένε, αποκαλύπτοντας το θεριό που υπηρετούν τυφλά και με το ίδιος θράσος, του παγκόσμιου τρομοκράτη, παροτρύνουν τους λαούς μας, Ελληνικό και Κυπριακό, (άρχισαν οι ύαινες να ουρλιάζουν σώνει και καλά να πούνε το ναι για την ένταξη της Τουρκίας, όχι λέμε εμείς, χίλιες φορές όχι) να βοσκήσουν τα δηλητηριασμένα χορτάρια, παραγωγής MADE IN USA.......
       Αφιέρωμα στη μνήμη του Γιάσερ Αραφάτ και στη δικαίωση του λαού του  Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 11.11.2004
   ....
Ανερμήνευτα παραμένουν τα αίτια που προξένησαν το θάνατο του Ιστορικού ηγέτη, σύμβολο του Παλαιστινιακού λαού και ένθερμο επαναστάτη (ή αλλιώς «τρομοκράτη» για τους σιωνοφασίστες της Μέσης Ανατολής ή δολοφόνο των Εβραίων) Γιάσερ Αραφάτ-«Αμπού Αμάρ» και ερμηνευμένος, ο θάνατος, από τη χαρά των εποίκων Εβραίων, οι οποίοι, πριν ακόμα πεθάνει, γιόρταζαν το θάνατό του.......
      Το όνομα και οι προτάσεις   Πάσχος Μανδραβέλης, 11.11.2004
....
Η πρόταση Βενιζέλου -περίεργο! Είναι καλύτερη από τις εκλάμψεις που είχε για το χώρο που επαγγελματικά ασχολείται, την αναθεώρηση δηλαδή του Συντάγματος- λέει ότι «η Ελλάδα πρέπει να προτείνει την κατ' εξαίρεση ένταξη των Σκοπίων για πολιτικούς λόγους στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να ενισχυθεί η ενότητα του κράτους των με αντάλλαγμα μια συμφωνία για το όνομα.».....
      Μακεδονική Ελλάδα Του Χρήστου Κηπουρού,10.11.2004                      ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε pdf (910KB)
  .....
Στην επεξεργασμένη πολιτική, η ιστορία αποτελεί ένα από τα βασικά της υλικά. Αν πέσει παραπανίσια, δεν τρώγεται. Αν πάλι λείπει, δεν είναι για πλησίασμα. Το ζητούμενο είναι η λελογισμένη χρήση της, και κυρίως η επιστημονική επιστροφή σε αυτή με παράλληλη απόσταξη. Όπως με τα σταφύλια και το κρασί. Πολιτική είναι η όλη κουζίνα, η γαστρονομία, η νέα σύνθεση. Όχι μόνο ο οίνος.....
     3 ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ προς τον κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ   Στυλιανός Σφακιανάκης, 9.11.2004
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΖΕΙ. ΑΥΤΟ, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΕΝ΄ ΟΣΩ ΖΕΙ.  ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝ ΔΙΟΤΙ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΟΦΙΑ......
      Πέραν της επίκλησης του Βέτο  Του Χρήστου Κηπουρού, 7.11.2004
   .
.....Μια σοβαρή εκκρεμότητα, ανάμεσα σε όλες τις άλλες, κατά τη νέα αναζωπύρωση του ζητήματος του ονόματος, είναι η από τώρα προετοιμασία της χώρας μας για την αντιμετώπιση της αλλαγής του ονόματος F.Y.R.O.M. σε σκέτη Μακεδονία, όταν κάποια στιγμή εγερθεί ανάλογο θέμα στους κόλπους του Ο.Η.Ε.......
     Ο Βάγιος Φασούλας και «Στ' αχνάρια της ζωής»  γράφει ο Παναγιώτης Γιωτάκης, 7.11.204
   
Από το Γοργογύρι... στη Μεγάλη Βρετανία!
 

 Βραβείο της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΝΟΥΛΗ στον, σχολιαστή του ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ, πρόεδρο της ΕΕΛΣΠΗ,
συγγραφέα και καλό μας φίλο Βάϊο Φασούλα από τη Γερμανία για το βιβλίο του «ΣΤ' ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»
.
  Φίλε Βάϊο τα συγχαρητήρια μας και πάντα άξιος

     Αυτός είναι ο νέος Μακεδονικός αγώνας  Του Χρήστου Κηπουρού, 6.11.2004
 
...Χρειάζεται όντως ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Ναι μεν να το διοργανώσει η εκκλησία, αλλά η εκκλησία του Δήμου. Η οποία βέβαια αν είναι να μείνει στην διεκδίκηση επιστροφής μόνο της κλεμμένης ιστορίας, καλύτερα να μη το κάνει. Ο σκοπός είναι να επεκταθεί και στα υπόλοιπα κλοπιμαία. Να έχει πολλούς αποδέκτες. Καταρχήν σε εκείνα που περιέχει ο κραυγαλέος φενακισμός του Bush σε βάρος των ομογενών των Η.Π.Α. Στην κλοπή της ψήφου τους. Αν γνώριζαν, σαφώς και δεν θα τον ψήφιζαν. Ασφαλώς οι ομογενείς μας θα φωνάξουν, όμως δεν αρκεί.....
     ΤΑ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ   του Υποστρατήγου ε. α K.Χ. Κωνσταντινίδη, 5.11.2004
 .
......Το συνωμοτικό τούτο σχέδιο πήρε σάρκα και οστά από τον πατριάρχη- αρχιτέκτονα του σύγχρονου Αμερικανοσιωνισμού, Αμερικανο-Γερμανο-Εβραίο Χένρι Κίσσιγκερ, τέως αρχηγό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το σχέδιο τούτο συντάχθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 60', από τον Εβραίο καθηγητή Σόνενφέλντ........
      ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Δήλωση του Χρήστου Κηπουρού,Θράκη, 5 Νοεμβρίου 2004
  
......Η όποια αμφίβολη βιωσιμότητα του Σκοπιανού κρατιδίου δεν λέει τίποτε. Το ζήτημα είναι ως χώρα, να αποκτήσουμε στην πράξη, Μακεδονία. Αυτήν που έχουμε τώρα, είναι στα χαρτιά.......
     ΕΡΑ 5, Φωνή της Ελλάδας, Δίκτυο χωρίς σύνορα 02/11/2004, 9μ.μ.  Από την Ελευθερία Μπέλμπα, 4.11.204
 ....Η βράβευση των δημιουργών είναι πριν απ' όλα γιορτή. Γιορτή βιβλίου, γιορτή της δημιουργίας, γιορτή της ανάγνωσης. Γιορτάζουμε για τη χαρά που νιώθουμε απολαμβάνοντας τη λογοτεχνική δημιουργία μετέχοντας ως αναγνώστες στην εμπειρία του κειμένου, συνδιαλεγόμενοι με το συγγραφέα, ανιχνεύοντας τον εαυτό μας, μετατοπίζοντας όλο και πιο πολύ τα όρια της φαντασίας μας.....
      Τα θεσμικά οφέλη των πολιτών  Του Χρήστου Κηπουρού, 4.11.2004
 
  Ακόμη και αν υπήρχε μια εύρυθμη και Δημοκρατική Πολιτεία -που δεν υπάρχει- ακόμη και αν υπήρχε η Εκκλησία του Δήμου -που ούτε αυτή υπάρχει- ακόμη και τότε, η Δημοκρατία που θα είχαν οι Έλληνες πολίτες θα ήταν και πάλι κολοβή. Μια Δημοκρατία των δύο τρίτων. Γιατί θα συνέχιζε να λείπει το έτερο τρίτο, όπως λέγεται για το «έτερο ήμισυ». Θα απουσίαζε ο ιστορικός Ευρωπαϊκός θεσμός της αιρετής Περιφέρειας.......
       Εν ονόματι της τρομοκρατίας ο Μπους στην εξουσία   Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 4.11.2004
  ....
Συνήθως, μετά το πέρας κάποιας εκλογικής αναμέτρησης, ακόμα και σε εκλεγμένους που δεν μας εκφράζουν, στέλνουμε κάποιες ευχές, έστω και τυπικές, για επιτυχή έργο. Αυτή τη φορά, για πάρα πολλούς λόγους δε θα το κάνουμε κι ούτε θα αναλύσουμε τους λόγους τους οποίους, συχνά, πυκνά προβάλλαμε, ιδιαίτερα στη διάρκεια της τετραετής πορείας των ρεπουμπλικάνων και στη χώρα τους και γενικότερα στον Κόσμο......
     ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡ.ΥΠΟΥΡΓΟ Ν.ΜΑΡΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΥΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ Κ. ΡΑΜ ΑΒΙΡΑΜ     3.11.2004
......Την 8η Ιουλίου 2004, όπως ανεκοινώθη με πανηγυρικούς τόνους από τον Τύπο των Σκοπίων, το Ισραήλ υπέγραψε στα Σκόπια, συμφωνία με την FYROM για συνεργασία εις τους τομείς Επιστημών, Πολιτισμού και Παιδείας και ότι εχρησιμοποιήθη εις την συμφωνίαν το Συνταγματικό όνομα της Δημοκρατίας αυτής, δηλαδή «Μακεδονία» . Οι εισηγηθέντες την υπογραφήν της συμφωνίας αυτής εμφανίζουν το Ισραήλ ότι περιφρονεί τον Ο.Η.Ε. ο οποίος αναγνωρίζει την δημοκρατίαν αυτήν ως FYROM και όχι «Μακεδονία»......
     Πνευματεκτομή   Του Χρήστου Κηπουρού, 1.11.2004
 
....
καθώς και οι τηλεπαρουσιαστές, οι επαγγελματίες συντηρητές της ίδιας βλακείας. Λες και πρόκειται για κανένα έργο τέχνης. Αυτό όμως τους έμαθαν να κάνουν, αυτό κάνουν και αυτοί. Γι αυτό έγραψα για τον στρατιωτικό διοικητή της Θεσσαλονίκης του ΄12, τον Ταχσίν Μεσσαρέ. Ήταν Τούρκος αλλά και πιο Έλληνας από τον σημαιοφόρο και διάδοχο Κωνσταντίνο.....
      Προέχει άλλο Δημοψήφισμα  Του Χρήστου Κηπουρού, 30.11.2004
 
Να πιάσει τόπο η άμεση Δημοκρατία. Να ταρακουνήσει την έμμεση και να την εμπνεύσει και εκείνη. Όχι να γίνει για να γίνει, π.χ. από λόγους ματαιοδοξίας αν όχι κενοδοξίας, όπως σαφώς διαφαίνεται, αν διαβάσει κανείς μεταξύ των γραμμών, την πρόταση δημοψηφίσματος για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, όταν μάλιστα είναι γνωστή η πρόσφατη ιστορία με τις αυτοπροτάσεις.....
  Οι εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο και το Βαλκανικό μέλλον  Του Φάνη Μαλκίδη, 29.10.2004
 
... Μία υπόθεση που θα έμοιαζε πολύ απλή αν γινόταν αληθινός λόγος για το προφανές, δηλαδή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία αν εκτυλισσόταν σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη εκτός από τα Βαλκάνια. Ίσως αυτό να είναι και το στοιχείο που δεν μπόρεσαν ποτέ να κατανοήσουν παλιοί και νέοι εισβολείς και σήμερα το Κοσσυφοπέδιο να αποτελεί ένα λογαριασμό ο οποίος κανείς δεν ξέρει πότε θα κλείσει και ποιος θα τον πληρώσει....
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙ∆ΩΝ ΙΟΡ∆ΑΝΙΑΣ    Μαρία ∆ραγατάκη, Αμμαν/Ιορδανία, 28.10.2004,  mary@gulfair.com.jo
     Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ  -  Έκτακτο πανηγυρικό τεύχος
  - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2004
σε pdf(256KB)
   
Αγαπητοί φίλοι σας στέλνουμε το τεύχος του Οκτωβρίου
      Πλατεία Αριστοτέλους  Του Χρήστου Κηπουρού, 26.10.2004
    Πόλη, περιφέρεια, Πολιτεία. Ωραία, δυνατή, Δημοκρατική. Δυο τριάδες λέξεων. Η πρώτη ως γνωστό, αφορά θεμελιακές συνιστώσες  οντότητες οποιασδήποτε χώρας. Η δεύτερη, τις λέξεις στις οποίες παραπέμπουν, μία προς μία, οι αντίστοιχες της προηγούμενης. Αυτό συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Όχι όμως και εδώ........
  ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Ο ΜΕΛΑΝΑΣ ΖΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 4,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ  Σπύρος Γκάρος, 24.10.2004
 
     Τα χρυσωρυχεία ισοδυναμούν με κίρρωση της Θράκης   Του Πασχάλη Χριστοδούλου, 22.10.2004
    «Με καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσουμε η ζωγραφιά του Θρακικού τοπίου να γίνει μουντζούρα».
  
     Η νέα Πολιτεία των Ελλήνων    Του Χρήστου Κηπουρού, 21.10.2004
   Ο δε πράττει αγνοήσειεν αν τις, οίον «λέγοντες φασιν εκπεσείν αυτούς,»
   ή ουκ ειδέναι ότι απόρρητα, ώσπερ Αισχύλος τα μυστικά, ή κλπ.
   ή τον λίθον κίσηριν είναι
  Αριστοτέλη, Ηθικά Νικομάχεια Γ΄ {I,II}
  Μπίλντεμπεργκ: Η θεωρία της συνωμοσίας      20.10.2004
    Η ομάδα, που πήρε το όνομά της από το ολλανδικό ξενοδοχείο στο οποίο είχε γίνει η πρώτη της συνάντηση, συνέρχεται μία φορά κάθε      χρόνο--δύο εβδομάδες συνήθως πριν από την έναρξη της συνόδου του Ομίλου των 8 (G-8).........
          Πως προτιμάτε τον καφέ σας!                    Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 20.10.2004
 Προεκλογικός αγώνας στην Αμερική
     Mά το Ιράκ, το χάος  Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 18 Οκτώβρη 2004
  
Ο πρόεδρος Μπους, που τόσο ανεύθυνα και προκλητικά εξαπάτησε τον λαό και προχώρησε σ' αυτόν τον πόλεμο εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της οικογενείας του και της ολιγαρχικής τάξης των πλουσίων, ας αναλάβει τις ευθύνες του. Ας χρεωθεί την καταστροφή που έρχεται κι' ας γράψει το όνομά του στην ιστορία με μια από τις πλέον μαύρες σελίδες..........
     Ιδεόλιθος  Ο θεμέλιος λίθος της Τέταρτης Δημοκρατίας   Του Χρήστου Κηπουρού, 18.10.204
  Η Δημοκρατία ποτέ δεν ήταν πόρνη. Επομένως τα περί προαγωγών, ως προς αυτή τουλάχιστον, δεν ευσταθούν. Άλλωστε άλλο προδίδω, άλλο εκδίδω. Όσο δε και αν το τελευταίο ρήμα συγγενεύει με τη λέξη «εκδότες», τα φαινόμενα και στο σημείο αυτό, απατούν. Πρώτον πρόκειται για τους βασικούς υπεξαιρέτες της Δημοκρατίας, αντί για υπηρέτες της........       Ιδεόλιθος σε .pdf (237KB)
      ΑΡΓΑ - ΑΡΓΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΓΟΥΡΙΔΑ ΜΕΛΙ  (Π ο λ ι τ ι σ μ ό ς και Ε Ε Λ Σ Π Η)  ΕΕΛΣΠΗ -Γερμανία 17. Οκτώβρη 2004
   Την αφορμή γι' αυτή τη σοφή παροιμία μάς την έδωσε ένα δημοσίευμα για την ΕΕΛΣΠΗ, του τριμηνιαίου (Απρίλη-Ιούνη 2004) Πολιτιστικού Περιοδικού «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΓΛΩΣΣΑ» -ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ- (ΟΔΕΓ) με αναφορά τη «Δεύτερη Ανθολογία της Ξενιτιάς», έκδοση 2003.......
      'ΑΚΟΥΕ ΠΑΝΤΑ  -    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ                                     17.10.2004

΄Ηρθε σε γνώση του Συνδέσμου Σκεπτικιστών - Απομυθοποιητών Ελλάδος με πρωτοβουλία μέλους μας η βάναυση κακοποίηση του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών, στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Η εργασία που θα διαβάσετε είναι αποκαλυπτική! Με πρόσχημα «τη διδασκαλία συγκεκριμένα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας με βάση την αττική διάλεκτο, μέσα από τα κείμενα της κλασικής εποχής και μεταγενέστερα, που ακολουθούσαν όμως την εξέλιξη της αττικής στην ελληνιστική και τη βυζαντινή εποχή» η ύλη των σχολικών βιβλίων των αρχαίων ελληνικών, όσο διδάσκονταν κι αυτά τα έρμα μετατράπηκε δολίως σε όργανο κατήχησης.........συνέχεια.

     Κερκόπορτες και ελληνική γλώσσα  Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 16.10.2004
                               Αντιπαραθέσεις ομογενών για την ελληνική γλώσσα
                         http://www.omogenia.com/forums/postlist.php/Cat/0/Board/UBB13
       
     ΤΑ «ΕΥΛΟΓΙΑΣΜΕΝΑ» ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ  του Υποστρατήγου ε. α K.Χ. Κωνσταντινίδη, 14.10.2004
  Ο Peter Kawaja, βετεράνος του Κόλπου, ήγειρε αγωγή κατά της Αμερικανικής Κυβερνήσεως για εγκλήματα πολέμου, συσχετίζοντας την καταστροφή του Ομοσπονδιακού κτιρίου Murrah της Οκλαχόμα με την «Καταιγίδα της Ερήμου»......
      Μια ευγενής ιστορική στιγμή   Του Χρήστου Κηπουρού, 14.10.2004
 
Επί δεκαετίες μάλωναν στη Βουλή και συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο. Μπορεί να εξαιρεθεί από τα αντικείμενα τριβών, το περιφερειακό. Έστω για μια σύνοδο. Μέσα στο επόμενο έτος να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες προετοιμασίες ώστε να πάμε ως χώρα να κάνουμε μέσα από το Δημοψήφισμα για το περιφερειακό, δυο κινήσεις μαζί. Η μια είναι να αποχαιρετήσουμε την Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία. Η άλλη είναι να υποδεχθούμε την Δ΄.......
     Γιατί ο Μπους θα παραμείνει στην εξουσία.  Μάγειρας, 13.10.2004
  
 Από τη φάρα και τη σάρα των Σιωνοφασιστών πάνω στην πολιτική σκακιέρα προωθείται βέβαια ο Κέρρυ, αν όχι για να τον βγάλουν Πρόεδρο, αλλά με την απορρέουσα από το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων κατάσταση να μπορούν να προωθούν τα μαμωνικά τους προγράμματα, που δεν έχει σημασία με πιο κόμμα, όταν αυτό συμφέρει.
      Μια σημαιοφόρος χωρίς σημαία. Η αυτοδιοίκηση Του Πασχάλη Χριστοδούλου{*},11.10.2004
  
Εμφανίζεται ολοένα και πιο συχνά, εν όψει του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, το αίτημα για τον αιρετό περιφερειάρχη. Νομάρχες αλλά και Δήμαρχοι, από όλες τις πολιτικές μπάντες, και όλες τις περιοχές της χώρας, ακόμη και από την πρωτεύουσα, το προβάλουν και δείχνουν να το διεκδικούν........
    ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   Του Χρήστου Κηπουρού, 10.10.2004
  
Γυαλιά φόρεσε στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα, ακόμη και το μικροσκοπικό σουλτανάτο Μπρούνεϊ που βρίσκεται στη Νοτιανατολική Ασία. στα Βόρεια της νήσου Βόρνεο. Η εκ τριακοσίων πενήντα χιλιάδων πολιτών αποτελούμενη μοναρχία του κάνει το πρώτο της Δημοκρατικό βήμα, μετά από το 1984. Συγκαλεί την εκ σαράντα πέντε Βουλευτών Βουλή. Οι εδώ ανάλογης έκτασης και πληθυσμού Ελληνικές περιφέρειες είναι πίσω από το φεγγάρι. Τι άλλο είναι όταν δεν έχουν καν δικούς τους επικεφαλής; Ούτε καν δικό τους περιφερειάρχη έχουν.......
                25 χρόνια   -    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ   - 25 χρόνια               ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΑΜΜΑΝ, Μαρία Δραγατάκη, 10.10.2004
Αγαπητοί μας φίλοι,
Σας στέλνουμε το τεύχος Οκτωβρίου 2004 με τα Νέα μας
                                   
Χαιρετισμούς από Ιορδανία
                         Ο ΜΕΓΑς ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (pdf.350KB)  ΤΕΥΧΟΣ 9 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2004
       
 

   Θεσσαλονίκη, 10.10.2004
Δυστυχώς το Διεθνές Πανόραμα διοργανώθηκε για τελευταία φορά και συνεπώς παύει και η λειτουργία της Λέσχης Κινηματογράφου του Ε.Κ.Θ --της μοναδικής λέσχης κινηματογράφου συνδικαλιστικού φορέα εργαζομένων στον κόσμο--  μετά από 10 χρόνια συνεχούς και ακατάπαυστης λειτουργίας για λόγους ακούσιους (λόγω της δυσμενούς μετάθεσης του καλλιτεχνικού υπεύθυνου).  

     ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Ακαδημία Επιστημών της Αλβανίας.   Φάνης Μαλκίδης, 9.10.2004, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
   «Πλατφόρμα για την επίλυση του Εθνικού Αλβανικού ζητήματος».
   Τίρανα πρώτη έκδοση 1998, δεύτερη έκδοση 2004

   
    «Το Ανατολικό Ζήτημα»   Μάγειρας, 7.10.2004
   ...........
Η χώρα που έχει να κερδίσει τα περισσότερα θετικά από την εισδοχή της Τουρκίας στην ΕΕ είναι η Ελλάδα. Απαλείφεται το θέμα της υφαλοκρηπίδας, η Μεσόγειος μετατρέπεται σε κοινή θάλασσα. Η λύση του Κυπριακού που ήδη έχει μπει σε διπλωματικό δρόμο επιταχύνεται. Η Ελλάδα και η Τουρκία απαγκιστρώνονται από το σιωνιστικό απομυζητικό κεφάλαιο του τρελού ανταγωνιστικού εξοπλισμού. Για την Ελλάδα ανοίγει μια αγορά των 60 εκατ. ...............
    Στον Κόσμο των ζωντανών φαντασμάτων και του παραλόγου!  Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 6.10.2004
  Συνηθίσαμε πια στους Πολέμους, στις φωτιές και στους θανάτους. Οι ομαδικοί θάνατοι συνανθρώπων μας σε καθημερινή βάση, δε μας συγκινούν πια κι ούτε μας ενδιαφέρουν. Η εξοικείωση με το θάνατο, μεγάλης μερίδας Πολιτών του Κόσμου, έχει περάσει στη ζωή μας (μακριά από τα σπίτια μας και τι μας νοιάζει) ενώ παράλληλα οι άλλοτε κινηματογραφικές ταινίες («πολεμικές», γκανγκστερικές, πορνογραφικές, καουμπόϊκες, ταινίες γενοκτονιών κλπ, κλπ) σήμερα έχουν αντικατασταθεί από τις πραγματικές ταινίες του τρόμου και τις ομαδικές σφαγές
     Οι δώδεκα περιφέρειες    Του Χρήστου Κηπουρού, 6.10.2004
 
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Ιόνια, Θεσσαλία, Βόρειο Αιγαίο, Νότιο, Ρούμελη, Αττική, Πελοπόννησος και Κρήτη. Μονοεδρικές ως προς την εκλογή περιφερειάρχη και διεδρικές για την εκλογή, εναλλασσόμενων μάλιστα, Ευρωβουλευτών. Δυο τουλάχιστον δηλαδή η καθεμιά. Όχι δυο όλες μαζί, όπως σήμερα ή χθες. Αν μη τι άλλο να αποδεσμευτούν πολλοί ώστε να ασχοληθούν με τις υπόλοιπες εργασίες τους. Από το σχολιασμό των αγώνων έως την προώθηση συνδικαλιστικών αιτημάτων παρά τη Γ.Σ.Ε.Ε.
    Εκ του ιδίου φυράματος  Του Πασχάλη Χριστοδούλου, 05.10.2004
      
     6ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   04.10.2004
    
    Μια τετραπέρατη Ελλάδα  Του Χρήστου Κηπουρού, 04.10.2004
 
Μπορεί το επίθετο: τετραπέρατος -η -ο, να κατέληξε να είναι συνώνυμο με το ευφυές, εν προκειμένω, το μυαλό, όμως άλλο τόσο ευφυής είναι και η ίδια αυτή η ταύτιση. Λόγος; Η ετυμολογία της λέξης. Τα τέσσερα πέρατα. Με αυτά χρειάζεται να ασχοληθεί σοβαρά μια ομώνυμη πολιτική και επέκεινα και ομώνυμη χώρα. Ένα προς ένα. Το ανατολικό, το Δυτικό, το Βόρειο και το Νότιο πέρας......
      Ε. Ε- ΤΟΥΡΚΙΑ: ΓΑΜΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ  του Υποστρατήγου ε. α K.Χ. Κωνσταντινίδη, 04.10.2004
 
Μήπως το επόμενο θύμα είναι ο μαρτυρικός Ελληνικός λαός που εδώ και 17 αιώνες υφίσταται συνεχείς Γενοκτονίες και διώξεις; Ας φυλαχτούμε λοιπόν γιατί ο τυφώνας πλησιάζει και το κυριότερο όπλο αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ του απανταχού Ελληνισμού και των Φιλελλήνων.......
      Δημοψήφισμα για το περιφερειακό   του Χρήστου Κηπουρού, 01.10.2004
 
Μπορεί η τρίτη Ελληνική Δημοκρατία να είναι όντως η τρίτη, να είναι Ελληνική, και να γίνονται δεξιώσεις -το ίδιο, άλλωστε, γίνεται και στα μνημόσυνα- εκάστη 24η Ιουλίου, όμως πέραν τούτου ουδέν. Και όση Δημοκρατία είχε μείνει, παλαιόθεν την εκχώρησαν οι υποτιθέμενοι θεματοφύλακές της, στα Μέσα. Η αρχική τηλεοπτική Δημοκρατία εξελίχθηκε σε τηλεοπτική κατοχή. Αυτή ζούμε σήμερα. Οι Έλληνες πλην ελαχίστων. Που κι αυτό δεν θα ενοχλούσε ιδιαίτερα αν δεν κάθονταν κάθε μέρα στο σβέρκο μας. Ειδικά τα βράδια. Το κλείσιμο δεν λέει τίποτε, πόσοι θα το κάνουν.             Δημοψήφισμα για το περιφερειακό σε .pdf (259KB)
                      
        ΓΟΡΓΟΝΑΚΙΑ  Πάναγιώτης Καρτσωνάκης,30.09.2004
Ένα παιχνίδι που δεν μπορεί να στο πουλήσει κανένας παρά μόνο να σου το στερήσει μπορεί! Όποιος δεν έπαιξε σαν παιδί στις αλάνες ίσως να μην μπορεί να το καταλάβει αυτό απόλυτα, αλλά τελικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και ένας που δεν καταλαβαίνει τι θέλω να πω.........
      Ούτε Βουλευτές έχουμε ούτε Νομάρχες  Του Πασχάλη Χριστοδούλου, 29.09.2004
 
Αν η αδυναμία διευθέτησης του πιο οξυμένου προβλήματος στην Ευρώπη, του Ελληνικού, οφείλεται σε λόγους πολιτικούς, τότε τα επτά μικρά Θεσσαλόπουλα εκτός από θύματα τροχαίου είναι και πολιτικά θύματα. Κυρίως θα έλεγα τέτοια. Θύματα των αναπτυξιακών επιλογών της χώρας. Όμως δεν φταίει μόνο η Αθήνα.......
   λλο Ευρώπη, άλλο Στενώπη   Κείμενα του Χρήστου Κηπουρού, 29.09.2004
Και αντί το πάθημα να γινόταν μάθημα, αντιπολιτευόμενοι και συμπολιτευόμενοι έγκαιρα ανακάλυψαν την EXPO 2008. Αν το προηγούμενο τρικ ήταν «Ολυμπιάδα, όλη η Ελλάδα», το καινούργιο ήταν «η ώρα της περιφέρειας». Μια ώρα όμως χρόνια, πολυετής αν όχι αιώνια. Η ώρα της περιφέρειας του 2000 ποτέ.    
      ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε     του Υποστρατήγου ε.α K.Χ. Κωνσταντινίδη, 28.09.2004
   Η Τουρκία, λόγω γεωγραφικής θέσεως και προσανατολισμών, θα ενεργεί ως «Δούρειος Ίππος» και εντολοδόχος των ΗΠΑ και Ισραήλ και θα υπονομεύει την Ε.Ε. υπέρ των Ατλαντικών και «νέο-Οθωμανικών» γεωστρατηγικών της συμφερόντων στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.
     Ο θάνατος ξαναθερίζει στην άσφαλτο! (Επανάληψη δράματος στο Ασπρονέρι)Γράφει ο Πολίτης, Βάιος Φασούλας, 28.09.2004
«Ο θάνατος πλέον στην πατρίδα μας από τροχαία, πρωτοστατεί και μας έγινε πολύ γνωστός τόσο που ακούμε για μια τραγωδία και λέμε μακριά από τα σπίτια μας και φτύνουμε στα κόρφια μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι επιδράσεις για τους απλούς ανθρώπους είναι πολύ περιορισμένες και το οποιοδήποτε δράμα συνανθρώπων μας μάς πονά αλλά και μας ενοχλεί, μας προβληματίζει και μας τρομάζει»
      «ΛΟΓΟΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - τεύχους Νο. 17   Ιάκωβος Γαριβάλδης, Μελβούρνη, 27.09.2004
Την περασμένη Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2004, στην αίθουσα της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, παρουσιάστηκε το πιο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού «Ο Λόγος» σε μια όμορφη ατμόσφαιρα γεμάτη με   ....συνέχεια
   Ποντιακός Ελληνισμός. Ιστορικές και κοινωνικές όψεις  Φάνης Μαλκίδης, Λέκτορας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, 27.09.2004
 
Η ιστορία του Ελληνισμού του Εύξεινου Πόντου και η σημασία του Εύξεινου Πόντου, ως χώρος ανάπτυξης πολιτισμών, εμπορικών και οικονομικών ανταλλαγών και σταυροδρόμι ανάμεσα στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, την Κασπία και τον Καύκασο, ξεκινά από το μύθο, και συνεχίζεται με τον μεγάλο ελληνικό εποικισμό.......
      Το ναυάγιο στην Πάρο είναι  έ γ κ λ η μ α!  του Πολίτη Βάιου Φασούλα, 24.09.2004
 
 ...... Σε μια Χώρα ευνομούμενη, όπως την ονομάζουν οι πολιτικοί-φωστήρες, ασύδοτοι αρπάχτρες και νεροκουβαλητές, τέτοια παρατράγουδα βρίσκουν τις λύσεις τους σε εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς να ταλαιπωρούν τις οικογένειες των θυμάτων και γενικότερα την ελληνική κοινωνία.....
      Φενακισμός   Του Χρήστου Κηπουρού, 23.09.2004
Δεν πρόκειται απλά και μόνο για μια χρόνια παθογόνα κατάσταση από την οποία κατατρύχεται το Ελλαδικό πολιτικό σώμα. Πρόκειται για μια πραγματική μάστιγα η οποία, ιδιαίτερα κατά τις περιπτώσεις κρίσεων και εντάσεων, παίρνει ασύλληπτες διαστάσεις. Γίνεται συνώνυμο τόσο της κυβέρνησης όσο της αντιπολίτευσης αν δεν είναι και στις υπόλοιπες περιόδους, τις ήρεμες, χωρίς όμως να γίνεται αντιληπτό.
     6ο  Διεθνές Πανόραμα  Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο   Θεσσαλονίκη, 21.09.2004
 
    Prost, Europa! Prost! Φθινοπωρινό Αφιέρωμα στην Ε.Ε.  Στα ψαλίδια των ευρωπαίων κούρων οι κοινωνικές κατακτήσεις
                                                                                                                  Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 20.9.2004
.
.......Ευρώπη! Οι λαοί σου, αργά μα σταθερά, εξελίσσονται σε Διώκτες της ουτοπίας, του εμπαιγμού και της αλαζονείας και εξοπλίζονται με τις πανοπλίες των εμπειριών του παρελθόντος και των ενστίκτων του παρόντος. Ευρωάτλαντες ηγέτες φυλαχτείτε απ' τον ρου των Πραγμάτων..........
      Αφρικανός Πατριάρχης  Του Χρήστου Κηπουρού, 17.9.2004
Συνεχίζοντας το ιεραποστολικό έργο του Πατριάρχη Πέτρου, του ανθρώπου αυτού που κινήθηκε στα πρότυπα ενός Κυρίλλου του Νότου, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, όπως λέγεται πλέον, καλείται να αποδειχθεί πανηπειρωτική πολιτισμική οντότητα. Θεματοφύλακας διαρκούς συνάντησης του Αφρικανισμού και του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία. Το έκαναν κάποτε επί των χρόνων της Ρωμανίας δυο πεφωτισμένοι ιερωμένοι όσο και πνευματικοί άνθρωποι από τη Θεσσαλονίκη,................
     Κυνηγώντας την κομματική λεία - Τραγική παρένθεση το «Σινούκ» Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 15.09.2004
Τα «πυρά» που δέχτηκε η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι τα ίδια πυρά που κατά καιρούς χρησιμοποίησε και η ίδια ενάντια στην τότε κυβέρνηση του Πασόκ, κυβέρνηση που αμαυρώθηκε ανεπανόρθωτα, όπου επί δυο δεκαετίες δεν κατάφερε να ελέγξει την κρατική μηχανή και τον φαύλο κύκλο και που η σημερινή κυβέρνηση με τις εξαγγελίες της και τα μέτρα της και τα ποικίλα πορίσματά της προσπαθεί να κρατήσει και την πίτα άκοπη και το σκύλο χορτάτο. ............ 
     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ     Iakovos Garivaldis, 14.09.2004
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ και ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ & ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
  
     14η Σεπτεμβρίου 1922    VASSILIS LAMBROPOULOS, 14.9.2004
H 14η Σεπτεμβρίου1922, ημέρα πυρπόλησης της Σμύρνης, αποτελεί την μεγαλύτερη τραγωδία που βίωσε ποτέ ο ελληνισμός και έγινε αναπόσπαστο μέρος της συλλογικής εθνικής μας μνήμης. H γενοκτονία του μικρασιατικού ελληνισμού δεν έχει πλήρως συνειδητοποιηθεί. Mε την καταστροφή της Σμύρνης ολοκληρώθηκε η γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών, που είχε αποφασίσει επισήμως η νεοτουρκική κυβέρνηση το 1911.
      Ένας ακόμη φαύλος κύκλος        Του Χρήστου Κηπουρού {*}, 10.09.2004               Ένας ακόμη φαύλος κύκλος σε pdf(242KB)
  Αθήνα 2004, Θεσσαλονίκη 2008, Περιφέρεια 2000ποτέ.     Μια ιερή αν όχι άγια λέξη και έννοια όσο ιστορική και πολιτισμική οντότητα που έχει διασωθεί, πάνε και αυτήν να τη χαντακώσουν. Ο λόγος για την περιφέρεια την οποία το αθηναϊκό κομματικό όσο τηλεοπτικό ιερατείο, θεωρεί ότι με τις πληθωρικές του αναφορές σε αυτήν θα απαλλαγεί από τις ευθύνες που βαρύνεται. Περίπου ότι θα βγάλει την υποχρέωση.
     
     Ρατσισμός   Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 8.9.2004
  ...Την αφορμή για το σχόλιο που ακολουθεί την πήραμε από τον αγώνα του ποδοσφαίρου μεταξύ εθνικής Ελλάδας και εθνικής Αλβανίας, αγώνας που μας ντρόπιασε κατά κράτος με τα δυσάρεστα γεγονότα και από τις δυο πλευρές. Επίσης την αφορμή μας την έδωσε και η πολύπλευρη και επίμονη προβολή του προβλήματος και όσο και αν προσπαθήσαμε να αποφύγουμε το σχόλιο δεν τα καταφέραμε. Οι θερμοκέφαλοι και ανεγκέφαλοι, είτε Αλβανοί «μεγάλων» ιδεών, είτε Έλληνες με ρατσιστικά κατάλοιπα, μας παρέσυραν στον πειρασμό....
      Τα καμένα χαρτιά δεν καίγονται   Του Χρήστου Κηπουρού, 7.9.2004
 
  Πριν από κάποια χρόνια θα μπορούσε κανείς να αποδώσει την αποσταθεροποίηση στο Καύκασο και ειδικότερα στην Τσετσενία, στην ακύρωση του πετρελαιαγωγού Μπακού - Γκρόζνι- Νοβοροσίσκ. Ένας από τους λόγους ήταν το προβάδισμα του αντίστοιχου αγωγού, Μπακού-Τυφλίδα- Τσεϊχάν. Ο πόλεμος των δρόμων του πετρελαίου Κασπίας Μεσογείου.
      ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Του Φάνη Μαλκίδη Λέκτορα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, 7.9.2004
 
Η συρρίκνωση του μαθητικού πληθυσμού της ελληνικής μειονότητας λόγω της μετανάστευσης στην Ελλάδας, το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης, τα σχολικά εγχειρίδια, ζητήματα παρεχόμενης γνώσης σε περιοχές όπως η Χιμάρα, η βοήθεια ηθική και υλική από την Ελλάδα, είναι από τα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την παιδεία των Ελλήνων που κατοικούν στην Αλβανία. Προβλήματα που χρειάζεται να επιλυθούν για να μπορέσει να υπάρξει μέλλον για την ελληνική μειονότητα η οποία αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Επιβίωσης που σε παλαιότερες εποχές συνδέθηκε άρρηκτα με την ελληνική παιδεία.......
      Μία ωραία ιστορία   Απόλλων Δήλιος, 7.9.2004
Φτάνει πια! Η λοιδορία εναντίον του απλού κόσμου ότι είμαστε ρατσιστές, πρέπει να τελειώσει. ραγε έχει βοηθήσει κανείς από αυτούς που παρουσιάζονται υπερασπιστές και μονομάχοι των γειτόνων μας, πραγματικά κάποιον Αλβανό, που είχε ανάγκη; Εμείς οι αποκαλούμενοι ξενόφοβοι, ρατσιστές, φασίστες, κομπλεξικοί Έλληνες είμαστε οι πρώτοι που τείνουμε το χέρι βοηθείας σε όλους τους κατατρεγμένους και σωστά πράττουμε.....
     Αντίσταση ενάντια σε κάθε μορφή βίας Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 07.09.2004
  Ο μισός Κόσμος δολοφονείται, λεηλατείται, διαμελίζεται, πεθαίνει από πείνα και αρρώστια και ο άλλος μισός πληρώνει το τίμημα. Είτε από «τρομοκράτες» και «καμικάζι», αυτόνομους αντάρτες και επαναστάτες, είτε από βάρβαρους στρατούς, εγκληματικές και παρανοϊκές κυβερνήσεις, είτε από τα ΜΜΕ, που σπεύδουν να αποπροσανατολίσουν την ανθρωπότητα προβάλλοντας άλλα αν τ' άλλα, εκείνοι που πληρώνουν τη νύφη πάντα και παντού είναι αθώοι πολίτες και μικρά παιδιά......
    ΥΠΕΡΦΡΟΝΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΕΣ - ΘΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΡΑΤΕΙΡΕΣ  Βασίλης Κούβαρος, Μαδαγασκάρη, 07.09.2004
  Eυαίσθητοι έλλογοι συνέλληνες, Τό από καταβολής κόσμου αρχαίο πνεύμα αθάνατο, ο αγνός πατέρας τού ωραίου, τού μεγάλου καί τ' αληθινού, μάς έκανε τη χάρη καί κατέβηκε, φανερώθηκε κι άστραψε εδώ πέρα στούς Ολυμπιακούς τής Αθήνας 2004.
Άστραψε πολλά χαστούκια. Στούς υπονομευτές τής Ελληνικές υπευθυνότητας. Πού ζητώντας συγνώμη, τής έβγαλαν το καπέλλο. Στούς νοννούς της εμπορικοποίησης τής άθλησης. Είχαμε χρόνια να παρακολουθήσουμε μετάδοση χωρίς Κόκα Κόλα. Στά διαπλεκόμενα τής τεστοστερόνης. Από δήθεν ατυχήματα στό ΚΑΤ μέχρι επιστροφές μεταλλίων από παχύδερμα τού αθλητισμού. Δυστυχώς δέν άστραψε κανένα χαστούκι στούς ασεβείς καταπατητές άγραφων νόμων κι εντολών ιερών. Πήρε το δρόμο τού Ολύμπου πικραμένος χωρίς να περάση, μήτε ματιά να ρίξη στής Ολυμπίας το ναό του... Όνειδος!
    ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  Β.Α. Λαμπρόπουλος, 1.9.2004
  
Είναι τόπος πασίγνωστος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Έξοδος του Μεσολογγίου, η θυσία του Ιάκωβου Μάγερ, η συμμετοχή τόσων πολλών Γερμανών Φιλελλήνων στις πολιορκίες, ο θάνατος του Λόρδου Μπάυρον στο Μεσολόγγι, το λογοτεχνικό κίνημα που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ελβετία, Ρωσία κ.α.) μετά την Έξοδο και η αυτοθυσία των «ελεύθερων πολιορκημένων», κατέστησαν γνωστό το Μεσολόγγι...... 
 

    Η Ελλάδα της τελευταίας στιγμής!!!!!  Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 31 Αυγούστου 2004
 
Τελικά, έστω και την τελευταία στιγμή, τα καταφέραμε. Κι' ενώ όλοι με την ιδιαίτερη αγάπη που τους διακρίνει γιά την πατρίδα μας, περίμεναν ότι κάπου θα σκοντάψουμε, κάπου θα χτυπήσουμε, κάπου θα πέσουμε, εμείς τα καταφέραμε. Έστω και την τελευταία στιγμή δώσαμε Ολυμπιακούς Αγώνες, που ίσως να μην ξαναγίνουν ποτέ παρόμοιοι. Είναι σίγουρο ότι γιά πολύ καιρό ακόμη ο κόσμος όλος θα μιλάει γιά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας του 2004......

      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙ∆ΩΝ ΙΟΡ∆ΑΝΙΑΣ    Μαρία ∆ραγατάκη, Αμμαν/Ιορδανία, 31.08.2004,  mary@gulfair.com.jo
     Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ  - 
ΤΕΥΧΟΣ 8  -  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2004
σε pdf(256KB)
    Α
γαπητοί φίλοι σας στέλνουμε το τεύχος του Σεπτεμβρίου
   
 

   Σουφλί, πορεία στο δρόμο του μεταξιού  Του Πασχάλη Χριστοδούλου*, Αύγουστος 2004
Λίγες παρόμοιες ταυτίσεις παρατηρούνται σε πόλεις της υπόλοιπης χώρας με τα προϊόντα που παράγονται σ’ αυτές. Θυμίζουμε τη Χίο με τη μαστίχα, καθώς και την  Καστοριά με τη γούνα. Η τελευταία αυτή είναι πιο κοντινή περίπτωση με τη δική μας. Αυτό διότι, πέραν των άλλων, είναι η συγκεκριμένη σχέση της Μακεδονικής πόλης που έχει επηρεάσει τόσο το περί αισθητικής μέτρο όσο την ίδια την ομορφιά της. Το αυτό συμβαίνει με την διασωθείσα αρχιτεκτονική μορφή του Σουφλίου.
                                              Σουφλί, πορεία στο δρόμο του μεταξιού σε .pdf (373KB)

       Οι οιωνοί των Θρακών  Του Χρήστου Κηπουρού, 27.08.2004
 
Χρειάστηκαν είκοσι χρόνια μελετών, αναλύσεων και γραπτών όσο πολιτικού αγώνα σε όλα τα θεσμικά επίπεδα της χώρας, προτού φτάσω στο σημερινό επίπεδο. Αφού γνωρίσω σε βάθος και επεξεργαστώ το ζήτημα της Θράκης να μπορέσω να το αφηγηθώ. Εννοώ με όρους φυσικά, πολιτικής λογικής. Από τη μυθιστορία των Ομηρικών επών και τους κλασσικούς χρόνους ως τους Ρωμανικούς και τους Οθωμανικούς χρόνους, και από την περίοδο της Θρακικής απελευθέρωσης έως σήμερα.
                                                             ΘΡΑΚΗ   σε pdf(1160)
 
  
 

    Οι δυό Γιάννηδες!!!!!  Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη 21. Αυγούστου 2004
.....Είναι οι δυό Γιάννηδες πάνω στους οποίους ο αμερικανικός λαός, στην απελπισία του, καθώς πλησιάζει ο Νοέμβρης, έχει αποφασίσει να στηρίξει τις τελευταίες του ελπίδες γιά μιά καλύτερη ζωή. Πρόκειται γιά τον John (Γιάννη) Kerry υποψήφιο γιά το χρίσμα του προέδρου των ΗΠΑ και τον John (Γιάννη) Edward υποψήφιο αντιπρόεδρο. Tου Δημοκρατικού κόμματος και οι δύο, κατέρχονται στον εκλογικό αγώνα με αντικειμενικό στόχο το γκρέμισμα του υιού (μπορεί και ιού) Μπους από τον προεδρικό θρόνο του Πλανητάρχη......
     

       Λέσχη Κινηματογράφου  Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης,  Χιονίδης Παναγιώτης, 20.08.2004
 
 6ο  Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο29. Σεπτεμβρίου - 9. Οκτωβρίου 2004
  • 10230 λεπτά προβολής
  • Χώρες: Ιταλια, Ινδια, Βουλγαρια, Η.Π.Α, Γερμανια, Ηνωμενο Βασιλειο, Δομηνικανη Δημοκρατια, Γαλλια, Ελλαδα, Ισραηλ, Ισπανια, Λιβανος, Ελβετια, Παλαιστινη, Ινδονησια, Ολλανδια, Αργεντινη, Λιθουανια, Π.Γ.Δ.Μ, Ρουμανια, Πολωνια, Τσεχια, Βοσνια, Σερβια/Μαυροβουνιο, Ουγγαρια, Ρωσια, Αυστραλια, Βραζιλια, Πορτογαλια, Χονγκ Κονγκ, Αυστρια, Ιραν, Κολομβια, Δανια, Τουρκια, Εσθονια, Βελγιο, Ιρλανδια, Καναδας, Αλβανια, Κυπρος, Λετονια, Χιλη  και τελος Σαουδικη Αραβια (ειναι η πρωτη ταινια που γινεται σε αυτη τη χωρα)
  • 186 συνολικα ταινιες
  • 21 ταινίες μεγάλου μήκους , 91 μικρού μήκους, 42 ντοκιμαντέρ, 11 animation, 20 πειραματικές ταινίες
  • Χώρες που συμμετέχουν: 46
  • Ελληνικές συμμετοχές: 39
  • Διάρκεια: 11 ημέρες (από 6 στα προηγούμενα Πανοράματα)
  • Προβολές ημερησίως: 11 ώρες από 7
  • Ελληνικό και Ξένο (ξεχωριστα) Διαγωνιστικό μερος
 

      Ράδιο Energy Live on the Web !     Δεμερτζής Ιωάννης, 20.08.2004
Επειδή θέλουν να μην ακουγόμαστε στην Καβάλα,
επειδή κάποιοι μας έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και συνεχίζουν να παρεμποδίζουν με διάφορους τρόπους την επίγεια ραδιοφωνική εκπομπή του σταθμού,
Με μεγάλη μας χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι το Ράδιο Energy, που εκπέμπει στην πόλη της Καβάλας, από σήμερα Τρίτη 17 Αυγούστου, ακούγεται ζωντανά, μέσα από τον διαδικτυακό χώρο του Ρ/Σ Energy 96,6 Fm.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: 
http://www.energy966.com

   

 

     Το 112 στην Ελλάδα - εγκαίνια κάθε τρία χρόνια χωρίς ουσιαστική πρόοδο
     
Olivier PAUL-MORANDINI,  Ιδρυτής και Πρόεδρος, Αύγουστος 2004
Σύμφωνα με τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ανακοίνωσε πως τέθηκε σε λειτουργία την Τρίτη 10 Αυγούστου 2004το τηλεφωνικό κέντρο 112, ο ενιαίος ευρωπαϊκός αριθμός για κλήσεις ανάγκης. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το νέο κέντρο διασυνδέεται με το 100 της 'Αμεσης ∆ράσης, το 199 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το 108 του Λιμενικού Σώματος, το 166 του ΕΚΑΒ, καθώς και με το Κέντρο ∆ηλητηριάσεων και το Κέντρο 'Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας. Για τη λειτουργία του νέου κέντρου που στελεχώνεται με τριάντα χειριστές, οι οποίοι εξυπηρετούν στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά, συνεργάστηκαν τα υπουργεία Εσωτερικών και ∆ημόσιας Τάξης.   
συνέχεια   σε      ελληνικά.pdf     -     english.pdf
   

 

      Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ   του Υποστρατήγου ε. α K.Χ. Κωνσταντινίδη, 18. Αυγούστου 2004
      Όταν η ψυχή φωτισθεί σταθερά από το υπέρτατο σύμβολο του ορατού κόσμου, τον Ήλιο, ετοιμάζεται να βγει από την ακινησία της και ν' αρχίσει την, προς τα άνω, πορεία της. Κατά την Ελληνική Αρχαιολογία(Μυθολογία) το Φως διακρίνεται σε διαβαθμίσεις εκ του σκότους εις το ημίφως και προοδευτικώς εις το Φως και αναλύεται ως εξης: ........συνέχεια
    

 

    Αχρείαστο νάναι, αλλά καλό είναι να το γνωρίζουμε.       Οδυσσέας Επικουρίδης, 16.08.2004
    ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΤΕ ΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ
                         

 

    ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;   ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΔΗΣ, 15.08.2004
  ....Εδώ και δεκαετίες φιγουράρει στην σφραγίδα, στα έγγραφα, πιστοποιητικά σπουδών, πτυχία, περγαμηνές κλπ, αντί του θεμελιωτή του ορθολογισμού ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα τιμά, η εικόνα ενός θρησκευτικού συμβόλου, μιας θρησκείας που 1700 χρόνια, ακόμα και σήμερα, καταδιώκει την επιστήμη......

 

   Στον ρου των Ολυμπιακών Αγώνων  Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 15.08.2004
   
.....Σίγουρα υπάρχει και κάτι θετικό απ' όλη την ιστορία και αναφερόμαστε μ ό ν ο σε ένα: Του Παγκόσμιου ταξιδιού της Ολυμπιακής φλόγας, στο οποίο οι απλοί πολίτες του Κόσμου έτρεξαν να την προϋπαντήσουν και να την π ρ ο σ κ υ ν ή σ ο υ ν . Αυτό έγινε και έχει καταγραφεί στα δεφτέρια της Παγκόσμιας Ιστορίας και επί πλέον δίνει μια απαντοχή και ένα άστραμμα και αναμφιβόλως δυναμώνει την ελπίδα για μια αναζωογόνηση του Αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και τις αξίες του.....

      «Τρομοκρατίαν» αθήναζε  Μάγειρας, 13 Αυγούστου 2004
        Προς Αριστοφάνη!
    ...του Δια, του προστάτη των Ολυμπιακών Αγώνων έκοψαν λέει το δεξί του χέρι για λόγους ασφαλείας, μη τους σύρει κάποιο κεραυνό........
            
 

      Άβδηρα   Του Χρήστου Κηπουρού, 13 Αυγούστου 20004                     'Αβδηρα σε pdf (1276KB)
  
....Το πνεύμα που έλεγα των σοφών Αβδηριτών όσο των άλλων ιστορικών Θρακών μπορεί επίσης να προσφέρει και κάτι άλλο. Ένα διαφορετικό τρόπο εισαγωγής στην πολιτική σκέψη. Εκτός από το Δημόκριτο και τον Πρωταγόρα να φέρει σε επαφή τους κανονικούς όσο τους μεταπτυχιακούς φοιτητές με τη σκέψη όσο την πράξη του Θουκυδίδη. Ακόμη και με τον Περικλή και βέβαια με τον Ευριπίδη που διαμέσου του Πρωταγόρα όλοι τους επηρεάστηκαν από το Δημοκρίτειο πνεύμα. Και φυσικά με τον Αριστοτέλη που πρέπει κατά τη μακρά παραμονή του στην Αθήνα να είδε και να γνώρισε πολλά. Το λέω αυτό με αφορμή το προς το Δημόκριτο γνωστό του εγκώμιο. Που έλεγε για τον Αβδηρίτη ότι μοιάζει να τα φρόντισε όλα......

 

      O ΣΕΒΕ -ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ    Babis Filadarlis, 12.08.2004
 
 .
......Η ανάπτυξη των εξαγωγών μας είναι μονόδρομος για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Ο ΣΕΒΕ στηρίζει αυτήν την πορεία με όλες του τις δυνάμεις και   ζητά από την πολιτεία, τους φορείς και τις επιχειρήσεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να γίνουν οι εξαγωγές πρώτη προτεραιότητα της οικονομικής μας πολιτικής.......

        "Ποια Αριστερά: Κρίσεις & επικρίσεις"   Νίκος Χιδίρογλου, 12.08.2004
    
...Οι αυτοαποκαλούμενοι "προοδευτικοί", δεν άφησαν ζωτικό χώρο σε κανέναν εκ των αντιπάλων τους να αρθρώσουν λόγο. Επέβαλαν μια στυγνή δικτατορία            στο χώρο των γραμμάτων, προσπαθώντας να ποδηγετήσουν τις ιδεολογικοπολιτικές εξελίξεις στη χώρα.....
 

     Smith's. Τα πατατάκια της παλιανθρωπιάς.   Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη 10 Αυγούστου 2004
     ......Είναι γεγονός ότι οι πολυεθνικές που εκμεταλλεύονται το κάθε τι προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους δεν είδαν με καλό μάτι την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 από την Ελλάδα. Μικρή η χώρα, χωρίς ολυμπιακές υποδομές, ανίκανη να προσελκύσει τα εκατομμύρια των επισκεπτών που θα πλουτίσουν τα ταμεία τους, έπρεπε αν ήταν δυνατόν, να φύγει από την μέση ως ανίκανη. Και ένας πόλεμος βρώμικος και ύπουλος εξαπολύθηκε εναντίον της.......
  

 

   H ΜΟΣΣΑΝΤ «προστάτης» των Ολυμπιακών Αγώνων, «Αθήνα 2004»    Μάγειρας, 10.08.2004
   .....το τηλεοπτικό πρόγραμμα Euro News μετέδωσε εικόνα με ομιλία του πρωθυπουργού της χώρας κ. Κ. Καραμανλή με θέμα την έναρξή των Αγώνων. Δεν είχαν περάσει δύο δευτερόλεπτα και το ενθουσιασμένο γαλήνιο μου σώμα καταλήφτηκε από ρίγος όταν ο ομιλητής του σταθμού των ειδήσεων συμπλήρωσε.: «Μαζί με την FBI, CIA βρίσκονται στην Αθήνα και ένοπλοι άνδρες της MOSSAD όσον αφορά την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων»........

 

   Μακριά από τη λογική των επιδοτήσεων και των αναμασημάτων ,          Μάγειρας 10.08.2004
   
Λέσχη Κινηματογράφου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
  ....Η Λέσχη στο σύνολό της, ενοχλεί τους ανώνυμους χωρίς πρόσωπο, αλλά γνωστούς σαν την στρουθοκάμηλο πάνω στον Πλανήτη σκοταδιστές, οι οποίοι έχουν στόχο να αδρανοποιήσουν και να διαλύσουν εκείνα τα άτομα και τις ομάδες που έχουν ανακαλύψει την προσωπική τους αξία, διαθέτουν ζωτικότητα και εργάζονται για την καλλιέργεια των μελών της κοινωνίας, έτσι που να τους αυξήσουν σε ποσοστά την ενεργό συμμετοχή τους στην ανθρωπινή της διάπλαση.......
                                           Κάτι είναι κι αυτό   μερική ανάκληση της απόφασης
 
       

 

    ΟΙ  4 + 1  ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ   του Υποστρατήγου ε. α K.Χ. Κωνσταντινίδη, 02.08.2004
    ......
«Νύν υπέρ πάντων αγών» Καλή επιτυχία λοιπόν κι' ΟΛΟΙ στα γήπεδα ενθουσιώδεις και δυνατοί στην μεγάλη μας γιορτή! Με το Τράμ και το Μετρό. Κι’ όλοι ας επιστρατεύσουμε τούτες τις κρίσιμες στιγμές της μάχης το φιλότιμο του Έλληνος για να δώσουμε απάντηση στις ξένες «σάπιες» γλώσσες.........

      Στηρίξτε την προσπάθεια της Λέσχης Κινηματογράφου του Ε.Κ.Θ, Θεσσαλονίκη,  7.08.2004
    Αγαπητοί φίλοι,
    στηρίξτε την προσπάθεια της Λέσχης Κινηματογράφου του Ε.Κ.Θ www.cineek.gr στείλτε αυτή την ανακοίνωση ως μορφή
    διαμαρτυρίας στα
e-mail του Υπουργείου Δικαιοσύνης
minjust@otenet.gr  και
mjust2@otenet.gr και στους αριθμούς fax:
   
(0030) 210 7755835 και (0030) 210 7758742.......
      ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ Ή ΑΝΑΘΕΜΑΤΟΣ   Μαρία Κιουλάφα, Σέρρες, Αύγουστος 2004
    Προς: Μητροπολίτη Σερρών-Νιγρίτης Κύριο Θεολόγο περι ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ ΒΩΜΟΛΟΧΙΑΙ ΚΑΙ «ΠΟΙΜΕΝΩΝ» ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
.......Ως λάτρης και θαυμάστρια του μεγίστου παγκοσμίως Αριστοφάνους, αλλά και του παμμεγίστου όλων των τραγικών ποιητών, Αισχύλου......
 

      ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ ΒΩΜΟΛΟΧΙΑΙ ΚΑΙ «ΠΟΙΜΕΝΩΝ» ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ   ΥΣΕΕ Γραμματεία, Αύγουστος 2004
 ....Χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμαρχος Σερρών Γ.Μωυσιάδης, καθώς και ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, προέβησαν σε απαγόρευση των παραστάσεων Αρχαίου Δράματος που επρόκειτο να δοθούν στον χώρο της Ακρόπολης Σερρών (Κουλάς) και ιδιαίτερα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Οι απαγορεύσεις αφορούσαν τα έργα «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου από τον θίασο Γ.Κιμούλη, «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και «Πλούτος» του Αριστοφάνη από τον θίασο του Λ.Λαζόπουλου.....

     Μαύρα - Κόκκινα «Διαστάσεις, ανέντιμος, νάρκισσος, ρατσιστής»     Μάγειρας, 6 Αυγούστου 2004
   Ο πρόεδρος Μπους είναι ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός των Αράβων (εντάξει, όχι ΟΛΩΝ των Αράβων). Ο Μάικλ Μουρ είναι ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός του προέδρου Μπους. άρα; ρα, θα έπρεπε η ταινία «Φαρενάιτ 9/11» να προκαλεί παραλήρημα στον αραβικό κόσμο........
 

   Διαμαρτυρία της Λέσχης Κινηματογράφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
                    Κινδυνεύει με ματαίωση το Πανόραμα Ανεξάρτητων δημιουργών
....Το Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών είναι από εκείνες τις περιπτώσεις εκδηλώσεων που υπάρχουν και συνεχίζονται χάρις στο μεράκι και την προσωπική τρέλα μερικών ανθρώπων. Ο      Παναγιώτης είναι η ψυχή και το σώμα αυτού του Φεστιβάλ. Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσε και θα έπρεπε να κάνει η Ελληνική πολιτεία για να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια. Το ελάχιστο είναι να μην το καταδικάσει σε μαρασμό.......

     ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ & ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ   Γαριβάλδης Ιάκωβος, Αυστραλία, 20.08.2004
  
ανακοινώνει την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του
   ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ  με τίτλο:
"Ποιητική Διαδρομή"
     Πρώτη τ' Αυγούστου 2004 - «Πλανητάρχες» για δέσιμο  Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας, 01.08.2004
 
     ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ   του Υποστρατήγου ε. α  K.  Χ. Κωνσταντινίδη, 01.08.2004
.......Σκεφθήκατε όμως ποτέ ότι αυτός ο βλαμμένος ηγέτης κρατά στο "μαύρο βαλιτσάκι" τις κλείδες 10.000 Πυρηνικών  Κεφαλών και άλλων πολλαπλάσιων συμβατικών εκρηκτικών  και είναι ο μόνος που έχει δικαίωμα να τα ρίξει; Νοιώθετε  ασφαλής; .......
 

    Η ενΔΙΑφέρουσα Θρησκεία   Αλέξανδρος Φιλίππου, 31.07.2004
   
 Όταν οι λαοί, αγαπητοί φίλοι, χρειάζονται πρότυπα στην Ποίηση, στις Τέχνες, στην Φιλοσοφία, στην Φιλολογία, στην Πολιτική, στα Μαθηματικά, στην Γεωμετρία, στον Ηρωισμό, στην Αλληλεγγύη, στον Πατριωτισμό, στην Δημοκρατία, πρέπει να πάνε πίσω στους Έλληνες.........  
                                                        
Αντί Προλόγου  σε  .pdf (70KB)
    

 

    Τα γέλια του Δημόκριτου  Του Χρήστου Κηπουρού, 28. Ιουλίου 2004
......Ο καταγόμενος από την σκρα δημιουργός των Έργων και Ημερών, εκτός από ποιητής υπήρξε ως γνωστόν και ποιμένας. Ένας λόγος που ανέφερα τον Ησίοδο είναι επειδή από εκεί κατάγεται ο φίλος μου Ναύαρχος Χρήστος Λυμπέρης ο οποίος σε αντίθεση με αλλοδαπούς όσο ημεδαπούς πρώην κυβερνώντες, απέδειξε ότι εκτός των εθνικών συμβόλων καθώς και των βραχονησίδων, σέβεται απολύτως και τα επί αυτών πρόβατα και κατσίκια. Τα τελευταία αυτά,