η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

Δηλώσεις Στέλιου Παπαθεμελή με θέμα το ΣΑΕ
του Μιχάλη Λυμπερόπουλου, Κύπρος 02.02.2005

Κάθε άλλο παρά κπληξη αποτελούν οι δηλώσεις Στέλιου Παπαθεμελή από συνέντευξή του προς την ομογενειακή εφημερίδα της Αιγύπτου "ΝΕΟ ΦΩΣ" με θέμα το ΣΑΕ. Ο πρώην υπουργός ήταν επικριτικός για το έργο που διαδραμάτισε μέχρι σήμερα το ΣΑΕ.

Το ΣΑΕ είπε ο κ. Παπαθεμελής στη συνέντευξή του «δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες με τις οποίες η ίδρυσή του ξεκίνησε.»
«Δεν μπόρεσε να έχει όραμα. Δεν μπόρεσε να λειτουργήσει δυναμικά και να αποτελεί ένα παράγοντα για την Ελλάδα πολύ χρήσιμο και ικανό»
δήλωσε επίσης στο ΑΠΕ ο κ. Παπαθεμελής στο περιθώριο της επίσημης έναρξης του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Νευρολογίας, όπου ήταν ο κύριος ομιλητής.

Ο κ. Παπαθεμελής ανέφερε ακόμη, ότι η αρχική ιδέα για τη δημιουργία του ΣΑΕ «ήταν να είναι κοινοβούλιο του Απόδημου Ελληνισμού, και να έχουν την δυνατότητα να εκφραστούν με τη ψήφο τους όλοι οι απανταχού Έλληνες της γης. Δυστυχώς αυτό το πράγμα δεν έχει γίνει! Θέλω να πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να δώσουν πνοή, έμπνευση και όραμα σε αυτό το εργαλείο το οποίο θα είναι πάρα πολύ χρήσιμο για την πατρίδα.»

Ο κ. Παπαθεμελής μάλιστα σε συνάντηση που είχε στην Αλεξάνδρεια με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Στέφανο Ταμβάκη, ο πρώην υπουργός δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι χρειάζεται νέα πνοή και όραμα για να μπορέσουν να αποδώσουν καρπούς όσα έχουν προσφέρει τα ικανά στελέχη του ΣΑΕ στην Ελληνική Ομογένεια, αυτή τη Μισή Ελλάδα που βρίσκεται εκτός Ελλάδας διασκορπισμένη στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Και φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον κ. Ταμβάκη ως ένα από τα πλέον ικανότερα στελέχη του ΣΑΕ ο κ. Παπαθεμελής δήλωσε συγκεκριμένα «Υπάρχουν στελέχη του ΣΑΕ, που φιλοδοξούν και έχουν μέσα τους να δώσουν κάτι. Ο κ. Ταμβάκης από ότι ακούμε, επιμένει ότι θέλει να αναλωθεί και να δουλέψει για την υπόθεση του ΣΑΕ μακάρι να το κάνει είναι καιρός πλέον το ΣΑΕ να βρει το δρόμο του.»

Και πράγματι είναι καιρός να βρει το δρόμο του ΣΑΕ. Και πράγματι είναι καιρός να βρει το δρόμο του λέμε και εμείς γιατί όπως και στην αρχή αναφέραμε, οι δηλώσεις του κ. Παπαθεμελή δεν αποτελούν έκπληξη , διότι ολόκληρη η ομογένεια γνωρίζει ότι κάτι πήγε στραβά από την αρχή της ίδρυσής του όπως επίσης γνωρίζει, ποια είναι τα ικανά άτομα που θα μπορέσουν να βάλουν το ΣΑΕ σε μια σωστή πορεία και αναμφισβήτητα ένα απ αυτά είναι και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Στέφανος Ταμβάκης. Οι δηλώσεις Παπαθεμελή προβληματίζουν τον κάθε απόδημο και είναι καιρός πλέον να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας γι αυτό το όργανο που τόσες ελπίδες στηρίξαμε πάνω του και διαψεύστηκαν.

Κύπρος 02.02.2005
Michalis Limberopoulos

echo-limp@cytanet.com.cy

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)