η φωνή σου

η στήλη μας

Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

Αθήνα 2004

Athens 2004

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 

 

  

Αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες, απόδημους και γηγενείς, στα ΜΜΕ και στις ηλεκτρονικές σελίδες, σ' εκείνα που μας διαβάζουν και μας φιλοξενούν και σ' εκείνα που μας περιφρονούν. Απ' την καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης σας μεταφέρουμε το μήνυμά μας με τις καλλίτερες ευχές το Νέο Έτος, 2003, να είναι ανθρώπινο και ειρηνικό.

* * *

Στο χειμώνα του 2002-2003. Ευρωπαϊκό απάνθισμα- Αφιέρωμα-(5ον)

Στην υγειά σου, Ευρώπη, στην υγειά σου!

Prost, Europa! Prost!
To your health Europe!
Salud Europa, salud!
Na zdravi Evropo!
Saglikli Aurupa!

Στην υγειά σου Ευρώπη!

Όπως πάντα έτσι και σήμερα, στο ξεψύχισμα του 2002, θα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, τόσο για σένα, Ευρώπη, όσο και για μας τους πολίτες σου και γι' αυτούς που προσκυνάς.

Λοιπόν! Ας πιούμε την πρώτη χειμωνιάτικη γουλιά με Παγκόσμιο κρασί στην υγειά σου. Μια γουλιά κερασμένη από την πολυσυζητημένη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης, 12 και 13.12.2002, μοναδική στο είδος της για τις τελευταίες δεκαετίες ως προς τις αποφάσεις της, που σίγουρα θα μας επιτραπεί να ξαναπιούμε και πάλι στην υγειά σου. Κι αυτή τη φορά έχουμε πολλούς λόγους να το γιορτάσουμε: Την ένταξη της Κύπρου * των Ελληνοκυπρίων, τη διεύρυνση, τον Ευρωστρατό, το «ραντεβού» με την Τουρκία, τις σχέσεις σου με τους άτλαντες συμμάχους σου, με την «Παγκοσμιοποίηση» και με άλλα πολλά.

Εις υγείαν Ευρώπη! Πάλι γεμίσαμε τα ποτήρια μας, σαν και πέρσι, σαν πρόπερσι όπως και πιο παλιά, συντροφιά με τους 15 «παλιούς» ηγέτες σου και τους 10 «νέους» σου και σηκώνοντάς τα ψηλά φωνάξαμε:

Ερωτοτροπούσα Ευρώπη! Ψεύτρα και πλανεύτρα, δειλή και άμυαλη! Πόσο μελάνι δε χαλάσαμε για σένα! Πότε με τον ένα τρόπο και πότε με τον άλλο καταφέρνεις και μεταβάλλεσαι άλλοτε σε Δούρειο Ίππο και γκρεμίζεις τα κάστρα σου, και άλλοτε σε παίχτρια, παίζοντας ένα παιχνίδι, όμοιο με την πόρνη, που προκειμένου να εξοικονομήσει τα προς το ζην, πουλά το ήδη κατάφορα βιασμένο κορμί της.

Έχεις και εσύ τα κοντάρια σου: αυτά των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με τα Δικαστήριά σου, (που αποφασίζεις για «τρομοκράτες», για βασιλιάδες, για θρησκείες και ακόμα για τον κοινωνικοοικονομικό και πολιτισμικό τρόπο ζωής των πολιτών σου), με τα σύμβολα της ειρήνης και της προκοπής και άλλων, που όλα μαζί δεν είναι παρά ευρωπαϊκά παιχνίδια αποπροσανατολισμών και καουμπόικες ατάκες, έτσι που να σε καθιστούν αδύναμη να δείξεις τον πολιτισμό και την ευημερία σου. Όμως

«Κοίτα, κοίτα τη ζωή μας μες στο Σύμπαν!
«Κοίτα την κοινωνία μας μες στη ζωή μας!
Όσο όμορφη κι αν είναι η ζωή μας, τόσο άσχημη είναι η κοινωνία μας
Κοίτα να δεις το μεγάλο θαύμα του Σύμπαντος
Και κοίτα να δεις και την κοινωνική σου ασχήμια,
που μένει «ανεξερεύνητη» ως θανατηφόρα αρρώστια!»

Prost, Europa! Prost!

Πόσοι, τάχα, ευρωπολίτες δεν αγωνίστηκαν να σου δώσουν το πραγματικό και ανθρώπινο πρόσωπό σου; Και πόσοι τάχα από μας, για χάρη σου, δεν συγκρουστήκαμε αναμεταξύ μας; Πόσοι από μας δε γίναμε κατήγοροι και κράχτες για να προφυλάξουμε το ολίσθημά σου; Και πόσοι από μας δε γίναμε υπερασπιστές και υπηρέτες και σε σπρώχνουμε στον κατήφορό σου; Και πόσοι από μας δεν νοιαστήκαμε -και δε νοιαζόμαστε- πώς και με ποιον τρόπο να σε προσεγγίσουμε καλλίτερα, να σε δείξουμε και να σε βάλουμε στη σωστή πορεία; Όμως, σαν μεγαλόστομη που «ετάχθη» να γίνεις, απ' το ξεκίνημα της πορείας σου ακόμα, άλλαξες.

Η αλληγορία σου -ένα από τα όπλα σου-, σ' έπνιξε στα πηγάδια του αμοραλισμού. Κινήθηκες στο κέντρο σου σαν μεταχειρισμένος κουβάς, χτυπώντας κάθε φορά σε γλοιώδη και μαύρα τοιχώματα. Αφού πήρες το «μπάνιο» σου-, σε τράβηξαν στην επιφάνεια «βαφτισμένη» με όλα τα «κοσμικά» μασκαραλίκια. Κι αλίμονο καημένη, άθλια και δυστυχισμένη, ποιος δε σε βλέπει! Και τρισαλίμονο για μας τους Έλληνες και τη γειτονιά μας, που πάντα φωνάζουμε και λέμε: «Ο Ρήγας ζει στις μέρες μας, κρίμα ποιος δεν τον βλέπει, κρίμα σ' αυτόν τον Έλληνα που δεν το αφουγκριέται» ή το άλλο που πάντα λέμε και αφορά τον πολιτισμό μας: «Ξυπνήστε τέκνα και ήλθε η ώρα. Ξυπνήστε όλα τρέξατε τώρα και ήλθε ο δείπνος ο Μυστικός».

Μεταλλαγμένο, πλέον, το πρόσωπό σου σαν κλωνοποιημένο εξάρτημα, ψυχρό και «άρρωστο», πρόσωπο, από μειλίχιο που ήταν, έγινε πρόσωπο άγνωστο για την καταγωγή σου και τραυματισμένο αθεράπευτα από τα μαχαίρια της ατλαντοστρατηγικής και ευρωκοινωνικοπολιτικής σπίλωσης. Μέσα από την τάξη τής νομενκλατούρας, την οποία εσύ «τάισες» και επέτρεψες να διευρυνθεί, υπέκυψες στη δίνη της δήωσης!

To Your health, Europe!

Τα μοιραία λάθη σου δεν έχουν αρχή και τέλος και η πορεία σου στον 21ο αιώνα, δυσοίωνη, ατέρμονη και αβέβαιη, πιστοποιεί το ανυπέρβλητο Εγώ σου, που σε καθιστά περισσά άχρηστη και ανίκανη να σταθείς στα δικά σου πόδια και να δεις τον Κόσμο στα μάτια. Εγκλωβισμένη σε σύνδρομα του παρελθόντος, όσο κι αν προσπαθείς να δείξεις εικονικά μια άλλη κατάσταση ή εικόνα, η υποταγή σου μαζί και των λαών σου, είναι δεδομένη. Λαών και χωρών που συνεχώς μετατρέπεις σε «όχλο» και κάστρα.

Απ' τα αποκρουστικά σύνδρομα, που σκιάσανε και σκιάξανε τον πλανήτη, (αυτοκρατορικά, δυναστικά και φεουδαρχικά, απολυταρχικά, μοναρχικά και φασιστικά, ρατσιστικά, θρησκευτικά και θεοκρατικά και άλλα πολλά) σύνδρομα ανήθικα, που επέδρασαν σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με πρωταγωνιστή τον ρατσισμό, επέδρασαν κάθε φορά και διαφορετικά στην ανθρώπινη ύπαρξη. Οι επιδράσεις αυτές, σε μεγάλο βαθμό, μήτρα είχαν τον τόπο σου και αντί να πάρεις διδάγματα, που θα σε αναδείκνυαν σε μια Παγκόσμια δύναμη με μάτια, νου και χέρια ανοιχτά προς το καλό και την ΕΙΡΗΝΗ της Ανθρωπότητας, συμμετέχεις ξεδιάντροπα στα σημερινά σύνδρομα στα Βαλκάνια, την Κύπρο, τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία, και τώρα με τη διεύρυνση, στο Ανατολικό τμήμα σου, αφού προηγουμένως εξασφαλίσεις τον Ευρωστρατό σου και πατάξεις τα ανθρωποκύματα των ταλαίπωρων και δυστυχισμένων ανθρώπων, γνωστοί ως «λαθρομετανάστες».

Αναρωτήθηκες ποτέ, Ευρώπη, γιατί αυτοί οι άνθρωποι να είναι καταδικασμένοι ως «καταραμένοι»; Ποια αίτια τους έφεραν στα πιο απάνθρωπα στάδια του πολιτισμού σου; Όταν συνυπογράφεις Πολέμους, τάχα για την πάταξη της τρομοκρατίας και καταστρέφονται κράτη, λαοί και πολιτισμοί, δεν ξέρεις ότι αμέσως σαν ποταμοί ξεχύνονται στη φυγή μιλιούνια άμοιροι συνάνθρωποί μας έχοντας στα χέρια τους τη μοίρα τους; Τόλμησες ποτέ να πεις, ΣΤΟΠ! Κύριοι Αμερικάνοι δεν πάει άλλο.

Prost Europa! Prost Ευρωστρατέ!

Τι θα τον κάνεις τον Ευρωστρατό, Ευρώπη, όταν ξέρεις πολύ καλά, ότι ποτέ δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσεις για δικούς σου σκοπούς; Δεν θα τον παρατάξεις στο πλευρό του ΝΑΤΟ; Δεν θα τον στείλεις στη Μέση Ανατολή για να δεις πόσο μοιάζεις με τους εκεί «μεσανατολίτες»; Ή θα μας δείξεις ότι από τα σύνδρομα του Β`Πολέμου έχεις απαλλαγεί; Για πόσο ακόμα οι λαοί πρέπει να γονατίζουν στη λιτότητα; Για πόσο ακόμα οι λαοί θα καταφεύγουν στα χειρότερα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ανεργία, το έγκλημα, την πορνεία, τα ναρκωτικά και την «λαθρομετανάστευση», ως αποτέλεσμα των Πολέμων; Και πέρα απ' αυτά συγκροτείται ένας «νέος» κόσμος, που μέσα από διάφορες μεθόδους θα επισκιάσει την Ανθρωπότητα και θα επικρατήσει η βία και ο τρόμος και εκ των πραγμάτων θα επιβληθεί η γνωστή μας ρήση: «Ο θάνατός σου η ζωή μου».

Και τα κρούσματα, πυκνά και σφοδρά, φαίνονται με τις καθημερινές ληστείες, με αρπαγές ομήρων και δολοφονίες, με το στράγγισμα των τραπεζών, σύνδρομο σε βάρος των μικρών λαϊκών αλλά και των μεσαίων τάξεων, από τις επίπονες και πολυποίκιλες επιδρομές και αρπαγές από τις τσέπες. Αυτή είσαι, Ευρώπη, «του χρήματος και του πολέμου», μια Δυτική Ευρώπη απρόσωπη και στείρα, κρύα και παραγωγός ποικίλων αντικοινωνικών και αντιδημοκρατικών υποπροϊόντων, με ραγδαία ανάπτυξη.

Na Zdravi Evropo! - Saglikli Aurupa!

Μετά το οικονομικό γδάρσιμο των 15 μελών σου, που τους έκανες «νοικοκυραίους» και τώρα «εφημερεύουν», απλώθηκες και σε άλλες δέκα χώρες να τους προσφέρεις προκοπή!! Θα πλημμυρίσουν οι αγορές σου από ανθρώπινα πλήθη, που θα συγκροτούν την πολυπολιτισμική σου κοινωνία -«σύγχρονα» Σόδομα και Γόμορρα- και θα υποστούν την άγρια εκμετάλλευση των τραστ, και θα αναγκαστούν να γίνουν κλέφτες και ληστές από την ασυδοσία των μεγαλοεργοδοτών και του τραπεζικού συστήματος (που θα «καταθέτουν»!! τα λεφτά τους οι άνθρωποι) και επιπλέον το «κοινωνικό» αποσαθρωμένο σύστημά σου θα τους οδηγήσει σε άλλες ατραπούς και δε θα προλάβεις, Ευρώπη, να «ενσωματώσεις» χώρες της Μεσογείου, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής όπως ακούμε να λέγεται!

Διεύρυνση με ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους και στις γυναίκες, αποτελεί των αιώνων ουτοπία. Οι σημερινοί πολίτες τής Ε.Ε. από καιρό έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας και επιβίωσης και η είσοδος του Ευρώ, ένα χρόνο τώρα, αποτελεί αναμφισβήτητη επιβεβαίωση και για την σκληρότητά του και για τη συγκέντρωση του πλούτου στις τσέπες των πλουσίων.

Με το Ευρώ, που οι «παλιοί» πολίτες της Ε.Ε δεν μπόρεσαν να ορθοποδήσουν και γονάτισαν ακόμα περισσότερο απ' την λιτότητα, πώς θα μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν οι πολίτες, ιδιαίτερα των φτωχών Χωρών, αυτή την περιβόητη διεύρυνση, τους οποίους εξαπατάς με διάφορα τερτίπια προκειμένου να τους μαντρώσεις σε ένα από κάθε άποψη σιωνιστικό και στρωματοποιημένο από αξίες σύστημα; Οι νέοι πολίτες της διεύρυνσης των πρώην Χωρών της Σ.Ε., φτωχών υλικά πατρίδων τους αλλά πλούσιων σε επιστημονικό και μορφωτικό επίπεδο, σε τι πολίτες θα μεταβληθούν; Αλλά και την ατίθαση πολιτική Τουρκία (αυτή δεν έχει πρόβλημα οικονομικό, δηλαδή είναι Χώρα φτωχή έτσι κι αλλιώς, άλλες είναι οι βλέψεις της, όπως άλλωστε παρουσιάζονται στο χώρο της Μέσης Ανατολής και στη Μεσόγειο), πώς θα αντιμετωπίσεις τις πολιτικές και στρατηγικές της αξιώσεις; Με τα περιβόητα σχέδια Ανάν; Κι αυτό, Ενωμένη Ευρώπη, είναι μια άλλη επιπρόσθετη δολοφονία που κάνεις.

To Your Health, Europe! - Salud Europa, Salud!

Στην Παγκόσμια ημερήσια διάταξη το δυτικό μένος του Πολέμου μεγαλώνει. Γνωρίζεις πολύ καλά τις αρνητικές επιπτώσεις της αναγκαστικής «Παγκοσμιοποίησης» των όπλων και του χρήματος, αλλά όχι μόνο δεν κάνεις τίποτα εναντίον της, αλλά στο χορό των γήινων δαιμόνων συμμετέχεις κι εσύ σαν φτωχή «βλάμισσα», καραδοκώντας να βρεθεί κάποιος «βλάμης» να δέσεις τη μοίρα σου!

Η «Παγκοσμιοποίηση» αποτελεί ένα μπερδεμένο κουβάρι «ζωντανών» δηλητηριωδών ιστών και αυτό το κουβάρι καλούνται οι άνθρωποι να το πάρουν στα χέρια τους και να το ξεμπερδέψουν. Κι όπως πολύ σωστά λέγεται από πολλούς αναλυτές, το νέο και εφιαλτικό στρατηγικό δόγμα των ΗΠΑ εγκαινιάζει τη δύναμη του ισχυρότερου, και εισάγει το νόμο της ζούγκλας στις διεθνείς σχέσεις. Αυτό είναι πλέον πασιφανές και διεθνώς αναγνωρισμένο. Ο στρατηγικός «περίπατος» των ΗΠΑ ανά τον Κόσμο έχει αποδιοργανώσει και οδηγήσει στο οικονομικό χάος και τις Χώρες (των διαμαντιών και του μαύρου χρυσού) της Λατινικής Αμερικής. Δεν νοείται «Παγκοσμιοποίηση» αν ο οδοστρωτήρα της «Pax Americana» δεν περάσει και από τα συντρίμμια της Λατινικής Αμερικής.

Εν κατακλείδι, είναι πλέον γεγονός ότι για όλα τα παραπάνω που αναφέραμε οι επιλογές για την σταθερότητα και την ειρήνη στον Πλανήτη είναι δυο. Και είναι ακριβώς αυτές που δήλωσε και ο πρόεδρος Αμερικανός: ή μαζί μας, ή με τους τρομοκράτες. Και επειδή δεν είμαστε μαθημένοι να χάφτουμε μύγες και παραμύθια, λέμε ότι ο Κόσμος μπορεί να ζήσει και χωρίς τους Αμερικάνους και την πολιτική τους και να προκόψει, και να ευημερήσει, και να συνυπάρξουν όλοι οι λαοί με αγάπη και ειρήνη. Η αναφορά μας αυτό τον σκοπό έχει. Μόνο τότε θα μπορέσει και η Ευρώπη να ανασυγκροτηθεί και να αναδιοργανωθεί σε Ευρώπη των λαών της και να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στα διεθνή γίγνεσθαι.

Λοιπόν, στην υγειά σου, Ευρώπη, στην υγειά σου. Και όπως αναφέραμε κι άλλες φορές, αυτή είσαι, Ενωμένη Ευρώπη. Με τα τρωτά σου και άτρωτα. Μ' αυτά που συγχωρούνται και με τα ασυγχώρητα. Με τα ψέματά σου, που τα παρουσιάζεις σαν θαύματα. Με τις επιδρομές σου στις τσέπες των φτωχών και την αρπαγή εθνικών ακεραιοτήτων και πολιτισμών. Στο όνομα της δημοκρατίας και των άλλων λοιπόν αγαθών στήνεις άϋλους πύργους στους βωμούς των παθών. Μια Ευρώπη ορφανή από πνευματική τροφή, που δεν μπορεί να αντισταθεί στη φθαρτή ύλη. Ύλη που καταπίνει, αλλοιώνει, σβήνει και καταβροχθίζει την ανθρώπινη νοημοσύνη μέχρι την πλήρη εξαφάνισή της!

Μην προκαλείς τους πολίτες, Ευρώπη. Οι κοινωνικές εκρήξεις στο χώρο σου και οι διεθνείς αποτροπιαστικές καταστάσεις θα σε φέρουν σε αναπόφευκτες αντιπαραθέσεις.

Ας πάρουμε τα ποτήρια μας για άλλη μια φορά και ας βροντοφωνάξουμε μπας και πλαντάξουν τα μιάσματα, που θέλουν να χαλάσουν τον Κόσμο μας!

Στην υγειά σου, Ευρώπη, στην υγειά σου!

Prost, Europa! Prost!
To your health Europe!
Salud Europa, salud!
Na zdravi Evropo!
Saglikli Aurupa!

Χρόνια Πολλά - Καλή Χρονιά

(*) παραπομπές σε ιστοσελίδες με αναλυτικά άρθρα

Ε .Ε.-Γερμανία, Δεκέμβρης 29.12.2002 

www.fasoulas.de
vaios@fasoulas.de 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος γράφει ιστορία
ο μετανάστης

κεντρική σελίδα

 ΑΡΧΕΙΟ