η φωνή σου

πρώτη σελίδα
           

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

G8
Μάγειρας, 02.06.2007

Με την ευκαιρία του ετήσιου συνεδρίου 2007, της G8,(Gruppe 8 ή ομάδα των 7+1), στο Heiligendamm της ΟΔΓ, θα προσπαθήσω να κάνω μια περιγραφή της σκοτεινής μεριάς της ομάδας, όπως εκείνης της ανάποδης του φεγγαριού.

Στον καθημερινό Τύπο διαβάζουμε ότι η ομάδα G8 έχει συγκροτηθεί από μόνη της το 1975 μετά από μια χαλαρή συζήτηση στον πύργο Rambouillet της Γαλλίας. Αυτή η ομάδα έχει αναλάβει και παίζει σήμερα το ρόλο παγκόσμιας ετσιθελικής κυβέρνησης και αποτελείται από οκτώ βιομηχανικά κράτη μέλη: Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Καναδά, ΗΠΑ, και(την καλλωπιστική ουρά) Ρωσία. Την όποια ναι μεν έχουν στο σινάφι τους, προσπαθούν όμως ολοφάνερα να την εξοντώσουν. Η κάθε χώρα αναλαμβάνει την προεδρία της ομάδας για ένα χρόνο και προεδρεύει στην εκάστοτε συνάθροισή της.

Η ομάδα ισχυρίζεται, ότι δεν είναι μια διεθνής οργάνωση και οι συναντήσεις της είναι άτυπες, στις οποίες συζητούνται επίκαιρα παγκόσμια προβλήματα. Προβλήματα ουσιαστικά που είναι θέματα αρμοδιότητας του ΟΗΕ που υπάρχει γι αυτό το λόγο και λειτουργεί με βάση το καταστατικό του χάρτη. Πράγματι η G8 είναι άτυπη και ανεξέλεγκτη, και κάνει παρέα μ΄ όποιον γουστάρει. Προφανώς ανεύθυνη για κάθε συζήτηση παγκόσμιας ολκής.

Πέραν τούτου τα πρακτικά αποτελέσματα που έχει παρουσιάσει στην πράξη η G8 μέχρι σήμερα σύμφωνα με το περιεχόμενο των πομπωδών συζητήσεων της που έχει κάνει στο παρελθών, είναι γελοία και μηδαμινά. Από τη συνάντηση μάλιστα στη Γένουα το 2001 έχουν αφήσει ένα νεκρό τον 29 χρόνο Carlo Giuliani και οι αποφάσεις που πάρθηκαν στην Πετρούπολη (Petersburg) το 2006, αφού είδαν λαμπρά το φως της δημοσιότητας και εντυπωσίασαν, χάθηκαν στους σκουπιδοτενεκέδες και τα δοχεία απορριμμάτων.

Όπως διαβάζουμε στις μέρες μας από τον Τύπο η συνάντηση των G8 του 2007 στο Heiligendamm της Γερμανίας, που αντιπροσωπεύουν τα 13 με 14 % του πληθυσμού της Γης και ελέγχουν τα δυο τρίτα του παγκόσμιου εμπορίου, πίσω από τρία μέτρα ύψους συρματοπλέγματα, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία πριν ακόμη συνέλθει.

Ναι μεν η προβολή των θεμάτων από τα φερέφωνα της G8, όπως: το περιβαλλοντικό, η πείνα στην Αφρική, η παγκόσμια υγεία είναι μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα και εντυπωσιάζουν όλους τους ανθρώπους, στην ουσία είναι όμως πολιτική μπλόφα. Αφού τα θέματα αυτά έχουν τη θέση τους πάνω στο τραπέζι του ΟΗΕ με την υπεύθυνη παρουσία της Κίνας και της Ινδίας και των Αφρικανικών αλλά και όλων των χωρών της Υδρογείου και δεν αφορούν μόνο μια ομάδα. Παραπλανητική είναι λοιπόν και η προβολή της αντιτρομοκρατίας από τη μεριά της ομάδας G7+1 αφού οι 7 είναι μέλη του ΝΑΤΟ και ασκούν τρομοκρατική δράση εις βάρος λαών όπως της διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας και τη αδικαιολόγητη επέμβαση στο Ιράκ.

Ποια όμως είναι η κατευθυντήρια δύναμη της G8;

Στην πραγματικότητα η άτυπη ομάδα των 6 μετά των 7 και σήμερα των 8, διαμορφώθηκε και έγινε πολιτική οντότητα μέσα από τη δράση διαφόρων μυστικιστικών και μυστικών συνωμοτικών οικονομικών ομάδων, όπως η Λέσχη Μπίλτερμπεργκ, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, η Τριμερής Επιτροπή, Λέσχη της Ρώμης, μέλη των οποίων είναι άνθρωποι που κατέχουν αμύθητο πλούτο και που αποφάσιζαν και αποφασίζουν σε αόρατες και άτυπες συναντήσεις τις τύχες της ανθρωπότητας δια μέσου ελεγχόμενων πολιτικών κυβερνήσεων, όπως η G7.

Οι συναντήσεις αυτές, παρά την εξωτερική τους νομιμοφάνεια είναι παράνομες: επειδή οι συναντήσεις τεραστίων εξόδων γίνονται με χρήματα των φορολογουμένων, όπως η τρέχουσα συνάντηση στην ΟΔΓ που κόστισε μόνο η περίφραξη, απόστασης 13 χιλιομέτρων 100 εκατομμύρια €ύρο. Χώρια τα έξοδα των 16.000 αστυνομικών που θα επιτηρούν την ασφάλεια και θα παρέχουν προστασία στην ομάδα των οκτώ.

Επειδή οι οκτώ, που παίρνουν μέρος ως εκλεγμένα μέλη κυβερνήσεων, στην ουσία δεν έχουν το δικαίωμα να αποκλίνουν από τις παρμένες ήδη αποφάσεις των παραπάνω αναφερθέντων οικονομικών ομάδων, αλλά συνέρχονται αναγκαστικά γα να νομιμοποιήσουν δημόσια τις παρμένες ήδη μυστικές αποφάσεις.

Η γερμανική κοινή γνώμη τις μέρες αυτές, κατ΄ ευφημισμό, αποκάλεσε: «έργο τέχνης» την περιβόητη περίφραξη που έγινε με πολύ κόπο από ατσάλινο σύρμα, από ειδήμονες τεχνίτες και την σύγκρινε με το τοίχος του τότε Ανατολικού Βερολίνου.

Αν αυτή είναι η δημοκρατία της Μέρκελ; τότε πώς θα δικαιολογήσει τις κατηγορίες της κατά του Πούτιν, που είχε απευθύνει πριν λίγες μέρες στη συνάντηση της Σαμάρας, ότι παραβιάζει τη δημοκρατία στη Ρωσία;

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν η σημερινή ελευθερία του πολίτη των(8-1=7), 7, δεν είναι απόρροια της κεκτημένης δημοκρατίας, αλλά η υπεροχή δύναμης της εύρωστης και εις βάρος άλλων λαών αναπτυγμένης οικονομίας των επτά.

Στο Heiligendamm η G7+1=8 με τους εκάστοτε πολιτικούς οι οποίοι μ΄ έναν κάποιο τρόπο έχουν εκλεγεί από τη κοινωνική βάση, θα νομιμοποιήσουν παρμένες ήδη αποφάσεις, που αφορούν διαπλεκόμμενα συμφέροντα πιπιλίζοντας στα χείλη τους πομπώδη θέματα γενικού συμφέροντος. Στην ουσία όμως οι βασικοί στόχοι της ομάδας είναι ο διακανονισμός και ο μερισμός των άπληστων, ανικανοποίητων και ακόρεστων επιδιώξεων των οικονομικών κολοσσών. Γεγονός που προκαλεί δικαίως τις πλατειές μάζες και θέλουν να διαδηλώσουν τις απόψεις τους. Διαδηλώνουν για να μεταφέρουν τον καθοδηγούμενο και ανεξέλεγκτο λόγο στη βάση του κοινωνικού διαλόγου της δημοκρατικής αντιπαράθεσης. Να γκρεμίσουν τα ατσάλινα τείχη που χτίζουν οι σούπερμαν για να παρελάσουν την κυριαρχική οικονομική τους δύναμη.

Είναι καιρός κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, ως μέλος και παρατηρητής της κοινωνίας, να δραστηριοποιηθεί προκειμένου να διαφυλάξει το δικαίωμα έκφρασης της γνώμης. Αφού αυτό το βασικό δικαίωμα κινδυνεύει να χαθεί πίσω από τα μοντέρνα συρματοπλέγματα.

Είμαι σίγουρος ότι οι λαοί με τη δική τους φιλοσοφία, τη δική τους δυναμική νοημοσύνη, θα μπορέσουν να διαιωνίσουν και να διατηρήσουν τις κεκτημένες πολιτικές, τις ηθικές και οικονομικές κοινωνικές αξίες.

Αν και υψώνεται το φράγμα πληροφόρησης και απομόνωσης των μαζών από τα τεκταινόμενα υπάρχουν και βρίσκονται τρόποι και μέθοδες αντικειμενικής πληροφόρησης από τους διανοούμενους και τους δημοσιογράφους οι οποίοι παραμένουν προσκολλημένοι στις ανθρώπινες κοινωνικές αξίες.

metanastis@t-online.de

κείμενο σε .pdf

 

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)